پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۶ آبان ۱۳۹۲، ۱۲:۴۳

در کارگروه صادرات مطرح شد:

روز شمار برای ذخیره‌سازی میوه شب عید/ هزینه بالای برداشت و سورتینگ

روز شمار برای ذخیره‌سازی میوه شب عید/ هزینه بالای برداشت و سورتینگ

ساری - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه کار ذخیره سازی میوه شب عید از آذرماه شروع می شود گفت: هزار و 700 تن میوه شب عید در کشور ذخیره سازی می شود و سهمیه هر استان برای خرید و ذخیره‌سازی مشخص شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد محمدپور صبح پنجشنبه در کارگروه توسعه صادرات با بیان اینکه در سالهای گذشته پیک مصرف و یا کاهی بی دلیل قیمت محصولات باغی را شاهد نبودیم، افزود: فصل برداشت محصولات در استان شروع شده است.
 
محمدپور اظهار داشت: 10 استان کشور برای خرید محصولات شب عید درخواست داده‌اند و میزان خرید هر استان نیز مشخص است.
 
وی عنوان کرد: وزارت صنایع و معادن به استان اعلام کرده که برای خرید و ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی با اتحادیه باغداران هماهنگ باشند و صنایع و معادن نیزبه عنوان تنظیم کننده بازار درخواستها را هماهنگی و کامل می کند.
 
رئیس صنعت، معدن و تجارت مازندران یادآورشد: هرساله به اتحادیه باغداران سرمایه در گردش تعلق می گیرد و ولی برای سالجاری هنوز جوابی از سوی معاون رئیس جمهور اعلام نشده است.
 
محمدپور از بانکهای استان خواست برای تسریع در امر تولید به این بخش تسهیلات ارائه کنند تا امر ذخیره سازی مسئولان صورت گیرد.
 
وی نیاز به تسهیلات را 40 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تسهیلات باید از سوی بانکها اعطاء شود و یارانه نیز برای محصولات کشاورزی درنظر گرفته می شود.
 
رئیس اتحادیه باغداران مازندران نیز گفت: در طول پنج سال 50 میلیارد تومان برای تنظیم بازار میوه استان دریافت کرده ایم و اتحادیه باغدران به کسانیکه تسهیلات از بانکها دریافت می کنند و کشاورزانی که به تعهداتشان عمل نکردند دوباره به بانکها معرفی نمی شوند.
 
هزینه بالای سورتینگ کشاورزی
 
شعبانی با اشاره به شروع برداشت محصول مرکبات یادآورشد: کار ذخیره سازی از آذرماه آغاز می شود و باید تسهیلات مورد نیاز از سوی بانکها ارائه شود.
 
وی اظهار داشت: وقتی پرداخت تسهیلات به کشاورزی طول می کشد، کشاورز مجبور به گرفتن نزول و قرض با بهره بالا می شود و وقتی تسهلات بانکی دریافت می کند، بدهی های خود را می پردازد.
 
رئیس اتحادیه باغداران مازندران یادآورشد: هزینه برداشت و سورتینگ بالاست و اگر بانک‌ها حمایت نکنند، ضایعات بالا رفته و اتحادیه و تولیدکنندگان ضربه می خوردند.
 
کاهش صادرات آسیب شناسی شود
 
حسن نتاج کارشناس کشاورزی نیز گفت: مازندران قطب کشاورزی کشور است که در زمینه کشاورزی و کیوی می تواند ارزآوری داشته باشد.
 
نتاج اظهار داشت: 2.2 میلیون تن تولید مرکبات است و باید 400 هزار تن صاردات مرکبات داشته باشیم و این درحالیست که علت کاهش صادرات آسیب شناسی نشده است.
 
وی با تاکید بر مشخص شدن بازار هدف گفت: صادرکننده باید شاخص و معیار داشته باشد و سازمان کشاورزی و اتحادیه باغاندارن باید شاخص ها را مشخص کنند.
 
نتایج یادآورشد: کارت بازرگانی به هر دلیلی و برای هر کسی صادر نشود.
 
کیوی نارس صادر نشود
 
وی با اشاره به برداشت محصول کیوی گفت: کیوی هنوز نارس است و با خارج و صادر کردن آن بازار خراب می شود و روی سورتینگ باید نظارت وجود داشته باشد و حمل و نقل نیز آسیب شناسی شود.
 
باب الله نوری رئیس شعب بانک صادرات استان نیز گفت: اتحادیه باغداران افراد را معرفی می کند و تاکنون 80 تا 90 درصد تسهیلات به این بخش داده شده است.
 
وی اظهار داشت: سال گذشته سهمیه تسهیلات بانکی در بخش کشاورزی 200 میلیارد تومان بوده است و پیشنهاد می شود نیمی از اعتبار در اختیار بانک ملی برای ارائه تسهیلات داده شود.
کد خبر 2171232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha