به گزارش خبرنگار مهر، این دوره از مسابقات با حضور 1295 کاراته کا از 92 کشور جهان به مدت چهار روز در شهر "گودالاخارا" اسپانیا برگزار شد که در نهایت مصریها همچون دوره گذشته عنوان نخست را کسب کردند.
تیم ملی ایران دوره قبل با دو طلا، یک نقره و 6 برنز عنوان پنجم جهان را کسب کرده بود. عنوانی که بدون حضور بانوان به دست آمد و در این دوره با وجود که بانوان نیز در ترکیب تیم اعزامی حضور داشتند با نزول فاحش عنوانی بهتر از یازدهم را کسب نکرد. در واقع کاراته ایران از سال 99 که پرونده رقابتهای جهانی در این رده سنی باز شد تاکنون چنین نتیجه ضعیفی کسب نکرده بود.
فدراسیون کاراته برای حضور در این مسابقات سکان هدایت تیم ملی را در رده نوجوانان به مازیار فرید خمامی، در رده جوانان به شهاب سلطانی و در رده امید به مسعود رهنما سپرد. در واقع مسیر انتخاب کادر فنی هم شفاف نبود تا ضمن از بین رفتن انگیزه مربیان سازنده شاهد شکست سنگین تیم ملی در آوردگاه جهانی باشیم.
مشخص نیست چرا هر زمان در فدراسیون پرونده انتخاب کادر فنی باز می شود نام برخی ها سرلیست است، مربیانی که امتحان پس داده اند و بارها و بارها نشان داده اند که چیزی در چنته ندارند. شهاب سلطانی بر اساس کدام منطق و کارنامه همیشه باید در کادر فنی تیم های ملی حضور داشته باشد. بعد از قبرس 2005 این مربی کدام نتیجه مطلوب را در تیم های ملی ثبت کرده است.
در واقع سلطانی روند روبه نزولی در چند سال اخیر داشته که نمونه آن را باید به شکست تیم ملی بزرگسالان در رقابتهای جهانی صربستان عنوان داشت. چگونه است که مصریها میتوانند موفقیت ها را تداوم داده و عنوان قهرمانی خود را تکرار کنند ولی کاراته ایران بعد از درخشش در جهانی مارسی 2003 چندان موفق عمل نکرد.
اینکه کاراته ایران پتانسیل بالایی دارد غیرقابل انکار است ولی به جرات باید عنوان داشت که انتخاب های غلط در بخش کادر فنی یکی از دلایل اصلی ثبت چنین شکست هایی است. از سوی دیگر فدراسیون کاراته علی رغم مشکلات فراوان برنامه های کادر فنی را تائید و اجرا کرد. حضور در تورنمنت های خارجی و برگزاری اردوهای متعدد نشان از عزم راسخ فدراسیون برای رسیدن به موفقیت بود که متاسفانه کادر فنی تمام این تلاش ها را ناکام گذاشت.
در بخش بانوان نیز مشلاتی از این دست باعث شد تا همه نفرات اعزامی بازنده تاتامی جهانی را ترک کنند. البته در انتخاب نفرات سلیقه کادر فنی بیش از توان فنی کاراته کاها دخیل بود. در این بخش هم اگر می خواهیم به موفقیت برسیم باید روش انتخاب کادر فنی و کاراته کا را تغییر دهیم چرا که چنین روشی جز شکست حاصلی ندارد.
در پایان باید عنوان داشت که تیم های ملی رده های مختلف سنی آذرماه باید در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کنند.امیدواریم در میدانی که از رقابتهای جهانی کوچکتر اما حیثیتی تر است نتایج خوبی برای کاراته ایران ثبت شود.
نظر شما