جك هرودث مدير نمايشگاه بين المللي استكهلم كه براي شناخت فرصتهاي اقتصادي ايران به كشورمان سفر كرده در گفتگو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب گفت: سرمايه گذاران و توليدكنندگان به دنبال بازارهاي جديد هستند اما توليد كنندگان براي فعاليت در بازار جديد نيازمند اطلاعات بالايي هستند كه از طريق نمايشگاهها، مقالات ، كنفرانسها و بازديدها به دست مي آيد.
وي در مورد اينكه ايران با توجه به سياست توسعه صادرات خود در چه زمينه هايي مي تواند با كشورهاي اسكانديناوي همكاري كند گفت: من براي پاسخ به همين سوال به ايران آمده ام و در حال حاضر اطلاع زيادي در مورد آن ندارم اما حضور در نمايشگاه حمل و نقل و ترافيك تهران مي تواند مرا با وضعيت اقتصادي و كيفيت محصولات ايران آشنا كند.
وي در عين حال خاطر نشان كرد با اطلاعات اندكي كه كسب كرده ام فكر مي كنم ايران در صنايع فرش و توريسم داراي قابليتهاي خوبي است .
هرودث با بيان اينكه نمايشگاه بين المللي استكهلم محل ملاقات فعالان اقتصادي كشورهاي اسكانديناوي و ساير نقاط جهان است ، در مورد حضور شركتهاي ايراني در اين نمايشگاه گفت: در سه سال اخير شركتهاي ايراني درخواستهاي زيادي براي شركت در اين نمايشگاه ارسال كرده و هياتهايي نيز براي بررسي شرايط به سوئد فرستاده اند.
وي با اشاره به حضور بسيار كم شركتهاي سوئدي در نمايشگاههاي ايران، عدم وجود اطلاعات را دليل آن دانست و اظهار داشت : من به جرات مي توانم بگويم فعالان اقتصادي سوئد در مورد وضعيت كنوني ايران خصوصا تغييرات فراوان سالهاي اخير مانند خصوصي سازي ، اصلاح قانون سرمايه گذاري و بهبود سطح زندگي مردم هيچ اطلاعي ندارند و تنها مي دانند ايران يكي از توليد كنندگان نفت و گاز جهان است كه اين اخبار بايد بيش از اين انعكاس يابد.
وي با اشاره به اهميت بالاي اطلاعات براي جذب سرمايه اظهار داشت: سرمايه گذار بايد از اتفاقاتي كه در جامعه ايران صورت مي گيرد و ميزان امنيت اقتصادي ، سياسي و قانوني سرمايه گذاري آگاه شود زيرا سرمايه گذار در مورد سرمايه اش بسيار محتاط است و ريسك سرمايه گذاري را محاسبه مي كند و در صورت عدم احساس امنيت به سرمايه گذاري اقدام نمي كند.
مدير نمايشگاه استكهلم در مورد راههاي اطلاع رساني به سرمايه گذاران گفت: مقامات اقتصادي ايران بايد از شخصيتها و رسانه هاي كشورهاي ديگر براي بازديد از ايران دعوت كنند و اين افراد در بازگشت با آشنا كردن مردم كشورهايشان با واقعيتها و جذابيتهاي ايران موجب تمهيد روابط تجاري شوند و سفر من به ايران نيز در اين راستا است.
وي در پاسخ به سئوالي در مورد علت نبود اطلاعات با وجود نمايشگاههاي بين المللي زيادي كه در ايران برگزار مي شود گفت: شركتها هزينه نمايش محصولاتشان را در بازاري كه هيج اطلاعي از آن ندارند، متحمل نمي شوند .
هرودث در مورد صنعت توريسم ايران گفت : مردم كشور ما اطلاعات زيادي در مورد تاريخ ايران دارند و مي دانند كه ايران گهواره فرهنگ بوده و داراي جذابيتهاي توريستي فراواني است اما نمي دانند كه چگونه بايد به ايران سفر كنند.
وي در مورد تاثير فعاليت بخش جهانگردي در شناساندن ايران اظهار داشت: آنان فقط به ارائه كاتولوگ اقدام مي كنند و در كاتولوگها نيز تنها به جملاتي مانند "ايران منحصر بفرد است " اشاره شده و در مورد چگونگي سفر توضيح داده نشده است. از طرف ديگر رقابت براي جذب جهانگرد نيز شديد است و حدود چهار هزار شركت در جهان در اين بخش فعاليت مي كنند.
او افزود: ايران بايد با اطلاع رساني موثرتر در مورد كاهش محدوديتهاي وارداتي و فرصتهاي اقتصادي، مردم جهان را به سفر متقاعد كرد و براي موفقيت در متقاعد ساختن بهترين روش نشرياتي است كه ميزان خرج سفر را بر اساس مدت اقامت و ميزان امكانات به دقت ارائه دهد.
وي با اشاره به لزوم انجام سرمايه گذاريهاي لازم براي توريسم در ايران ، عدم تطابق تبليغات با آنچه در واقع وجود دارد را بدترين نوع تبليغ در صنعت توريسم خواند.
هرودث در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد شيوه هايي كه براي كسب اطلاعات در مورد ايران استفاده كرده است، گفت : مشاهده جامعه راه نخست است كه از اين راه متوجه ترافيك و زمان زيادي كه مردم ايران در آن از دست مي دهند، شدم.
وي افزود: از برخي شركتهاي سوئدي كه در ايران كار مي كنند و برخي شركتهاي ايراني كه خواستار صادرات به سوئد شده اند ، بازديد كردم و با برخي از سازندگان صنايع دستي ملاقات كرده و آشنا شدم .
مدير نمايشگاه بين المللي استكهلم در مورد جايگاه ايران در حمل و نقل جهاني گفت: من در مورد جاده ابريشم در گذشته اطلاع دارم اما از جايگاه كنوني ايران بي اطلاعم . ايران مي تواند مركز تجاري براي كشورهاي همسايه خود باشد و با اطلاعات كمي كه در مورد ايران كسب كرده ام نياز ايران به هتلهاي بين المللي ، مراكز كنفرانس ، حمل و نقل مناسب و امكانات ارتباطي قوي تر براي بازيابي نقش گذشته خود مشهود است .
او در ادامه گفت: سوئد مركز مناسبي براي حمل و نقل كشورهاي اسكانديناوي است و دسترسي به اين كشورها از سوئد با توجه به راههاي مختلف ارتباطي به آساني امكان پذير است.
وي درپايان در مورد نقش دولت در گسترش همكاريهاي اقتصادي بين المللي گفت: من به شدت به بخش خصوصي اعتقاد دارم و اين بخش خصوصي است كه بايد براي شناسايي فرصتهاي سرمايه گذاري و تجارت بكوشد اما دولتها بايد با اتخاذ قوانين مناسب خصوصا قوانين گمركي به حمايت از اين فعاليتها بپردازد.
هرودث افزود : توصيه من به همه فعالان اقتصادي و بخش خصوصي جهان همواره آن است كه در مواجهه با يك بازار جديد با مسافرت و مطالعه فراوان و مشورت با شخصيتهاي مهم با آن بازار آشنا شوند و با بررسي تواناييهاي خود و شرايط بازار در مورد فعاليت خود در آن بازار تصميم بگيرند.
وي افزود: توليد كنندگاني كه بدون شناخت مصرف كننده اقدام به توليد مي كنند با شكست مواجه مي شوند.
نظر شما