به گزارش خبرگزاری مهر ،عزیزاله رجبزاده جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران شهر تهران در جریان بازدید از عملیات ساخت پایگاههای جدید مدیریت بحران تاکید کرد :پایگاه های مدیریت بحران تهران سرمایههای اصلی مدیریت بحران و از ارکان مهم این ساختار به شمار میآیند که دهها کارکرد در شرایط عادی و بحرانی بعنوان ستاد مدیریت بحران ناحیه برای آنها تعریف شده و ضروری است که تمامی پایگاههای نواحی تهران عملیاتی و فعال شوند.
وی افزود: هدف راهبردی این پایگاهها، مهیا ساختن بستر عملیاتی و تاکتیکی مناسب برای نظام مدیریت بحران در تحقق اقدامات پیشگیرانه و افزایش ظرفیت آمادگی و مقابله در بحرانهای طبیعی است و از همین رو هیچ امری نباید این قابلیت را مخدوش سازد.
رجب زاده با اشاره به مباحث طرح شده در این خصوص و برخی ابهامها مبنی بر حذف ورزش بانوان گفت: اختصاص تعدادی از این پایگاهها در آغاز به امر ورزش بانوان، تصمیمی موقتی بوده و روح حاکم بر آن به هیچ وجه دور ساختن این پایگاهها از ماموریت اصلی خود که همانا پرداختن به مقوله مدیریت بحران نواحی به ویژه در زمان قبل از بحران و مراحل آمادگی و پیشگیری و آموزش مردمی است، نبوده و از این رو نباید مباحث با یکدیگر در هم آمیخته شده و نتیجهگیری اشتباه و خطا از آن گرفته شود.
وی گفت: در رویکرد جدید کماکان از ظرفیتهای خالی و مقدور این پایگاهها برای ورزش بانوان تا زمان رفع کمبود اماکن و باشگاههای ورزشی توسط بخش خصوصی و نهادهای مسئول و متولی ورزش استفاده خواهد شد اما این اقدام نباید منجر به تعطیلی مدیریت بحران در مناطق و نواحی تهران شود به ویژه آنکه در شرایط موجود باید اقدامات بسیاری برای تحقق شهر ایمن و کاهش ریسک مخاطرات طبیعی و انسانساز انجام شود.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به آن که تهران در فهرست پنج کلانشهر آسیبپذیر جهان و در معرض وقوع زمین لرزه است، تاکید کرد: فلسفهی ایجاد این پایگاهها تنها به زمان پس از وقوع زلزله باز نمی گردد، بلکه ماموریت اصلی آن در زمان قبل از بحران کارکردهایی چون آموزش مردم، استقرار برنامههای جذب داوطلب محله، تشکیل مستمر ستاد مدیریت بحران مناطق و نواحی ، ذخیره اقلام امداد و نجات و سایر اقدامات پیشگیرانه و آمادگی است.
وی افزود: تمامی اطلاعات نواحی باید در این پایگاهها جمعآوری، نگهداری و به روز شود و استقرار شبکه های ارتباطی در هر پایگاه اهمیت زیادی دارد. همچنین برنامههای عملیاتی باید توسط اعضای ستاد طراحی و تمرین شود چرا که زمان بحران دیگر فرصت تمرین و عملیاتی شدن نیست.
جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران شهر تهران گفت: پایگاههای مدیریت بحران باید در تابعیت این سازمان باشد و بر اساس ماموریت حساس و پراهمیت تعریف شده ما به این مراکز چه در زمان حال و چه زمان بحران نیاز داریم و هرگونه محدودسازی بهرهبرداری از این پایگاهها، خسارات و زیانهای جبرانناپذیری دارد.
وی با اشاره به این که این پایگاهها بر اساس اهدافی خاص و با رعایت معیارهای ویژهای در نواحی تهران و مکانهای ویژه و با مصالح مقاوم و سبک و با صرف هزینه بالا ساخته شده، گفت:این پایگاهها،سوله معمولی نیست و مصالح و جانمایی آن ویژه و خاص است و از همین رو استفاده از این پایگاهها در هر فعالیت دیگری ، فاقد توجیه فنی و اقتصادی است و به هیچ وجه به لحاظ رعایت اصل هزینه و فایده، استفاده غیر از آن مقرون به صرفه نیست به ویژه آنکه مقوله مدیریت بحران با جان انسانها سر و کار دارد و مدیریت بحران پایتخت، از جنبه ملی نیز برخوردار است.
رجب زاده گفت: بر اساس مجوز تقویت و عملیاتی نمودن سیستم مدیریت بحران شهر تهران، مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، این پایگاهها محل استقرار ستاد مدیریت بحران نواحی هستند و شهردار ناحیه بعنوان مسئول ستاد مدیریت بحران ناحیه باید با اعضای ستاد خود مرتب برای شناسایی نقاط قوت و ضعف و برنامههای جاری مدیریت بحران ناحیه و کاهش ریسک مخاطرات در شرایط عادی برنامهریزی داشته باشند. در غیر این صورت اهداف عالی مدیریت بحران تحقق نخواهد یافت.
وی افزود: اعضای گروههای داوطلب واکنش اضطراری محله(دوام) و اعضای ستادهای مدیریت بحران اماکن مسکونی و تجاری باید به طور مرتب در این پایگاهها و در برنامههای آموزشی،بازآموزی و پایدارسازی شرکت نمایند در حالی که اکنون جایی برای گردهمایی، آموزش، مانور و تمرین آنان در نواحی موجود نیست و در صورت تداوم وضعیت موجود ، این سرمایههای انسانی از دست می رود.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد : اگر قبل از بحران، پایگاهها در خدمت این ماموریت مهم قرار نگیرد در روز حادثه اصلاً نیازی به آن نخواهیم داشت و در واقع تفاوتی با سولههای دیگر و سازههای سالم مانده نخواهد داشت.نباید تصور کرد که این پایگاه فقط برای روز بحران است و طرح موضوع به این شکل نوعی نازل طرح کردن ماموریت مدیریت بحران و رویکردی غیر علمی و غیر کارشناسی و بدون در نظرداشتن عواقب آن است.
وی با اشاره به اینکه شورای اسلامی شهر تهران در مصوبه اخیر خود اولویت را به مدیریت بحران داده است تاکید کرد که دستورالعمل بهرهبرداری از این پایگاهها بر اساس مصوبه شورای اسلامی از سوی این سازمان در دست تهیه است که بزودی مراحل ارائه و تصویب آن طی میشود و زمینه تحولی جدید در مدیریت بحران فراهم میآید.
نظر شما