پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۷ آبان ۱۳۹۲، ۱۸:۵۰

اخبار فرهنگی هرمزگان/

پیاده روی 3000 کیلومتری فعال فرهنگی کردستان از مرز بازرگان تا خلیج فارس

پیاده روی 3000 کیلومتری فعال فرهنگی کردستان از مرز بازرگان تا خلیج فارس

بندرعباس - خبرگزاری مهر: پیاده روی 3000 کیلومتری فعال فرهنگی کردستان از مرز بازرگان تا خلیج فارس، برگزاری شب شعر عاشورا در میناب و ... از جمله اخبار فرهنگی استان هرمزگان هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری مسجد ابوالفضل(ع) دزج شهرستان قروه استان کردستان پس از ۲۶ روز پیاده روی و طی مسیر سه هزار کیلومتری مرز بازرگان تا خلیج فارس، وارد بندرعباس شد.

محمد طالب نیا مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری مسجد ابوالفضل(ع) دزج شهرستان قروه استان کردستان که حرکت خود را با هدف اشاعه شعار " صلح و دوستی در جهان " اول آبان ماه جاری از مرز بازرگان آغاز کرد، وارد پارک ساحلی غدیر بندرعباس شد و مورد استقبال مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان و جمعی از مسئولان این استان قرار گرفت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در این مراسم استقبال، حرکت فرهنگی ورزشی این فعال کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان را کاری بسیار ازرشمند و تاثیرگذار دانست.

حجت الاسلام حسین مرشدی گفت: این حرکت ورزشی منتقل کننده پیام صلح و دوستی ملت ایران به جهانیان به ویژه همسایگان جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: همچنین این حرکت یادآور رشادت ها و دلاوری های پاسداران غیور خلیج فارس است که جان خود را در راه پاسداری از مرزهای ایران اسلامی در آب های نیلگون خلیج فارس تقدیم کردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان ادامه داد: بسط و گسترش فرهنگ ورزش در جامعه، تشویق و ترغیب عموم مردم به انجام فعالیت های فرهنگی و ورزشی و همچنین رساندن پیام صلح و دوستی حافظان و مرزبانان خلیج فارس به دنیا از جمله تاثیرات این حرکت فرهنگی و ورزشی است.

مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری مسجد ابوالفضل(ع) دزج نیز گفت: لبیک گویی به تاکیدات مقام معظم رهبری پیرامون صلح و دوستی با مردم دنیا و همچنین پاسداری از آب های نیلگون خلیج فارس از جمله اهداف این حرکت ورزشی و فرهنگی بود.

وی خاطر نشان کرد: برای طی کردن مسیر 3000 کیلومتری مرز بازرگان تا آب های خلیج فارس از استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، قزوین، مرکزی، قم، اصفهان، فارس و هرمزگان عبور کردم.

شایان ذکر است، در این مراسم محمد طالب نیا که حامل پیام صلح و دوستی بود توسط مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان مورد تقدیر قرار گرفت و همچنین پیام مکتوب صلح و دوستی توسط طالب نیا به حجت الاسلام و المسلمین مرشدی اهدا شد.

توزيع كتاب در شهرستان جاسك به مناسبت هفته کتابخوانی

به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي جاسك و به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، کتاب هایی با عناوین مختلف در سطح مدارس، دانشگاه، كتابخانه و كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد شهرستان جاسک توزيع شد.

عبدالرحمن لشكري زاده سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي جاسک در این خصوص گفت: هدف ما از توزيع این كتاب ها، گسترش و ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني و بالا بردن سطح اطلاعات عمومي و نهادينه كردن فرهنگ مطالعه مفيد در جامعه است.

وی افزود: اگر ما فرهنگ كتاب و كتابخواني را از سنين كودكي در محيط خانواده و به خصوص در مدارس نهادينه كنيم مي توانيم علاقه و عادت كتابخواني را در نسل جوان جامعه ایجاد کنیم.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي جاسک ادامه داد: سازمان ها و نهادهای مختلف می توانند با استفاده از امكانات و ابزارهاي ارتباطي فراگير در رشد فرهنگ كتابخواني در جامعه نقش آفرینی کنند و باید از تمامی امکانات در این راستا استفاده کرد.

لشكري زاده تصریح کرد: مربیان پرورشي و تربیتی نقش مهمی در تربیت دانش آموزان دارند و مي توانند با آموزش هاي لازم، دانش آموزان را به کتاب و كتابخواني تشویق و علاقه مند کنند.

مجالس تعزيه محرم در شهرستان جاسك برگزار شد

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي جاسک گفت: به مناسبت ماه محرم مجالس تعزيه خوانی در شهرستان جاسك برگزار شد.

عبدالرحمن لشكري زاده ضمن تسليت ماه محرم، عنوان کرد: نياز جامعه امروز الگو برداري صحیح از سيره امام حسين(ع) است كه با گذشت و ايثار خود موجب ماندگاري دين اسلام و سنت واقعي پیامبر بزرگوار اسلام (ص) شد.

وی در ادامه با اشاره به نقش مهم هنر تعزیه در انتقال پیام عاشورا، اظهار داشت: حفظ شیوه‌های سنتی عزاداری در سطح استان هرمزگان باید مورد توجه قرار گیرد و استان ما به واسطه فرهنگ غنی دینی و مذهبی خود یکی از مهدهای تمدن دینی در سطح کشور بوده است.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي جاسک افزود: ایام عزاداری ماه محرم اهمیت زیادی در خودسازی و جلای روح و جان دارد و عزت و کرامت مسلمین برگرفته از نهضت پرشکوه امام حسین (ع) است.

لشکری زاده با بیان اینکه حضرت امام حسین (ع) چراغ هدایت و سید جوانان اهل بهشت است، تصریح کرد: عشق به اهل بيت(ع) باعث شده است كه وحدت و یکپارچگی بين مردم در شهرستان جاسک دوچندان شود و در ماه محرم مردم این شهرستان با برپایی مجالس عزاداری ارادت خود را به اهل بيت(ع) ابراز می کنند.

گفتني است مراسم تعزيه در دو حسينيه سيدالشهداء (ع) و امام جعفر صادق(ع) شهرستان جاسک از اول تا دهم  محرم برگزار شد.

شب شعر عاشورا در میناب برگزار شد

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میناب گفت: به مناسبت ایام سوگواری ماه محرم، شب شعر عاشورا در فرهنگسرای شهید بهشتی شهرستان میناب برگزار شد.

رضا اوژند عنوان کرد: رشد و ارتقای کمی و کیفی توانایی‏ های شاعران در زمینه‏ های محتوایی و بسترسازی برای حمایت از شاعران از جمله اهداف برگزاری شب شعر عاشورا در میناب است.

وی ادامه داد: برگزاری چنین برنامه هایی موجب ترویج و تعمیق آموزه های دینی، نشر و توسعه شعر اسلامی، شناسایی استعدادهای درخشان در این زمینه و ارتقاء بخشیدن به غنای ادبی در فضای رقابتی سالم می شود.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میناب افزود: هدف از اجرای این شب شعر ترویج فرهنگ اسلامی و ولایی و تقویت انگیزه‌های مذهبی در شاعران جوان، حمایت و تشویق شاعران مذهبی برای بیان معارف و الهی و شناسایی و جذب استعدادهای شعری بوده است.

شایان ذکر است، در این شب شعر بیش از 15 نفر از شاعران اشعار و سروده های خود را در خصوص امام حسین (ع) و واقعه کربلا قرائت کردند ودر پایان از شاعران حاضر در این شب شعر تقدیر به عمل آمد.

همچنین در این شب شعر، یدالله شهرجو از شاعران میناب با اشاره به اشعار عاشورایی و مرثیه های  مرحوم حسینعلی قضایی و نسخ تعزیه خوانی آن مرحوم، خواستار توجه بیشتر به معرفی  چهره های فرهنگی و ماندگار به نسل های امروزی شد.

برپایی نمايشگاه عكس محرم در جاسك

به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نمايشگاه عكس محرم در مدارس شهرستان جاسك داير شد.

عبدالرحمن لشکری زاده سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جاسک ضمن تسلیت ماه محرم گفت: ماه محرم یادآور شهدای کربلا به خصوص سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) است که با جانفشانی های خود درس ایثار و آزادگی را به جهانیان آموختند.

وی هدف از برپايي نمايشگاه عكس محرم را آشنایی دانش آموزان با فرهنگ عاشورا و الگو گرفتن از وفاداری ها و جانفشانی های امام حسین (ع) و یارانش دانست و افزود: نوجوانان و جوانان باید بیش از پیش با فرهنگ عاشورایی آشنا شوند چون فرهنگ ما  مسلمانان برگرفته از واقعه عاشوراست و باید تلاش کنیم تا این فرهنگ در میان نسل جوان نهادینه شود.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جاسک با اشاره به قدمت عکاسی و فیلمسازی در این شهرستان، اظهار داشت: آثار این نمایشگاه شامل عکس هایی است که هنرمندان عکاس شهرستان جاسک از مجالس عزاداری ماه محرم طی سال های اخیر تهیه کرده اند.

لشکری زاده تصریح کرد: آثار این نمایشگاه، بیان گر وجود استعدادهای فراوان در زمینه هنر عکاسی در جاسک است که به خوبی مجالس سنتی عزاداری در این شهرستان را به نمایش درآورده اند.

وی افزود: آثار هنرمندان عکاس شهرستان جاسک تا کنون در جشنواره های معتبر ملی حضور یافته و حائز رتبه های برتر شده است.

کد خبر 2177770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha