۲۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۷:۴۳

برای نخستین بار در کشور/

مقطع دكترای ادبیات مقاومت در دانشگاه سمنان راه اندازی می شود

مقطع دكترای ادبیات مقاومت در دانشگاه سمنان راه اندازی می شود

سمنان - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه سمنان گفت: این دانشگاه در نظر دارد برای نخستین بار مقطع دكترای ادبیات مقاومت را راه اندازی کند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی خیرالدین پیش از ظهر چهارشنبه در جمع مسئولان حوزه هنری و آفرینش های ادبی مراكز استانی حوزه هنری و اساتید گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان در محل این دانشگاه با اشاره به اینكه استان سمنان در حدود 630 هزار نفر جمعیت دارد، گفت: از این تعداد 106 هزار دانشجو هستند و نسبت دانشجویان به جمعیت استان یک به شش است و این نسبت در گرمسار به یک به چهار می رسد و همین موضوع سمنان را به استانی دانشگاهی تبدیل كرده است.

وی با اشاره به اینكه دانشگاه سمنان چهلمین دوره تاسیس خود را پشت سر می گذارد، گفت: این دانشگاه در حال حاضر دانشگاهی جامع و منتخب و مرجع در بین دانشگاه ها و مراكز علمی استان است.

اختصاص دو واحد دانشگاهی برای گویش سمنانی

رئیس دانشگاه سمنان با ارائه آماری از دانشجویان در دانشگاه و رشته های موجود در این دانشگاه، افزود: این دانشگاه سومین دانشگاه در كشور است كه رشته ادبیات مقاومت را تا مقطع كارشناسی ارشد ارائه كرده و تلاش داریم در مقطع دكترا نیز برای اولین بار در كشور این رشته را ارائه دهیم.

خیرالدین افزود: در مصوبه ای كه شورای عالی انقلاب فرهنگی داشت مبنی بر اینكه دانشگاه های شهرستان ها می توانند گویش و زبان محلی را در دروس شان ارائه دهند دانشگاه سمنان نخستین دانشگاهی بود كه از این طرح استقبال كرد و دو واحد برای گویش سمنانی اختصاص داد.

رشته های ادبیات انقلاب و مقاومت دارای ضعف منابع و مواد درسی است

مدیر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری نیز در این نشست با تاكید بر اینكه همیشه بین دانشگاه و حوزه نویسندگان و شاعران گسستی وجود داشته است، عنوان كرد: همیشه این گونه بوده كه دانشگاهیان ساز خود را می زدند و نویسندگان و شاعران هم ساز خود را می زدند.

علیرضا قزوه افزود: از زمانی كه مدیریت مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری را پذیرفتم یكی از وظایف مدیران مراكز آفرینش های ادبی حوزه های هنری كشور را ارتباط با دانشگاه های شهر خود قرار دادم.

وی با انتقاد از این كه رشته های ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس كتاب ها و مواد درسی كم دارد، عنوان كرد: دانشجویانی كه در این زمینه كار می كنند باید بتوانند با آثاری كه در این حوزه ها منتشر شده است آشنا بشوند و بر روی این گونه آثار كار كنند.

این شاعر انقلاب كشور گفت: هر چه قدر هم كه آثار ادبی خلاقه تولید شود اگر پشتوانه دانشگاهی داشته باشد سخت می تواند خودش را به اثبات برساند و یا تبدیل به یك مكتب و سبك شود.

قزوه بسیاری از استادان ادبیات در دانشگاه ها را دارای ضعف در شناخت ادبیات معاصر و انقلاب و دفاع مقدس ذکر كرد و افزود: بسیاری از دانشجویان برای فرار از سختی هایی استادان در بررسی ادبیات كلاسیك دارند ادبیات معاصر و انقلاب را برای تحقیق و مقاله و پروژه پایان ترم انتخاب می كنند و این نوع نگاه در دانشگاه ها با ارتباط خوب نویسندگان و شاعران با دانشگاهیان باید تغییر كند.

در این مراسم سه نفر از دانشجویان ممتاز دانشگاه به پاس تحقیق و پژوهش بر روی ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تقدیر و تجلیل شدند.

کد خبر 2193844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha