نورالله حسینخانی، مدیر انتشارات مسعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه فرهنگ کتابخوانی در کشور از بین رفته است، گفت: امروز حتی اگر کتاب مجانی هم باشد، جوانان به آن نگاه نمیکنند، چون برایشان بیاهمیت شده است. پس ما باید کتاب را به شکل دیگری در جامعه عرضه کنیم. علاوه بر این باید از شیوهها و روشهای نوینی برای تولید اثر استفاده کنیم که جامعه را به سمت کتابخوانی سوق دهد.
وی افزود: به عنوان مثال در حال حاضر کتابهای فراوانی با محوریت زندگی ائمه اطهار (ع) منتشر شدهاند ولی اغلبشان شبیه هم بوده یا فقط به نقل روایات اکتفا کردهاند. روایت احادیث لازم است، ولی کافی نیست. باید این مطالب را بهگونهای بیان کنیم که خواننده جذب شود و کتابرا رها نکند. متاسفانه خیلی از کتابهایی که این روزها منتشر میشود، اصلا ارزش خواندن ندارند.
حسینخانی در ادامه با اشاره به اینکه گرانی کاغذ باعث محدود شدن فعالیت انتشارات مسعی شده است، گفت: مردم همانطور که به غذای جسم احتیاج دارند، باید به فکر غذای روحشان هم باشند و یک سبد کالا هم برای روح خود در نظر بگیرند. در حالیکه با وجود گرانی کاغذ و کاهش قدرت خرید مردم، کتاب دیگر مخاطب چندانی ندارد. همه پیامبران و ائمه معصومین (ع) برای هدایت بشریت آمدهاند تا به روح انسان غذای سالمی برسانند ولی متاسفانه دشمن از این فرصت سوءاستفاده کرده و در حال تزریق غذای آلوده به جامعه ماست.
این عضو مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: اگرچه لازم است که برای ورزشهایی چون فوتبال و ... هزینه کنیم، اما فرهنگ هم احتیاج به کمک دارد. مسئولان و مدیران ارگانهای مختلف باید با خرید کتاب از ناشران و تزریق آن به جامعه از فرهنگ حمایت کنند.
نظر شما