به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ولی عادلی در همایش " همه واقف باشیم" که ظهر دوشنبه در سالن اجتماعات مصلی امام خمینی (ره) رشت برگزار شد، افزود: بسیاری از بزرگان و عالمان دین درباره وقف سخنانی را عنوان کرده اند بدین جهت جایگاه وقف روشن و مشخص است.
وی همچنین با اشاره به سخنان پیامبر اسلام (ص) که وقف پشتوانه اقتصادی برای مسلمین در جامعه اسلامی است، اظهارداشت: پیامبر اسلام (ص) خود از نخستین واقفان بوده است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان با بیان اینکه وقف از عوامل پیشرفت تمدن اسلامی است، گفت: مسلمین با ساخت مساجد، تکایا، حسینیه ها، حوزه های علمیه، موسسات خیریه توانستند بهترین خدمت را در حق مردم جامعه و سایر مسلمین ارائه دهند.
وی در ادامه تاکید کرد: احیای فرهنگ وقف از وظایف مهم اوقاف و امور خیریه است تا این فرهنگ در میان مردم نهادینه و فراگیر شود.
عادلی اذعان داشت: فعالیت هایی که در راستای وقف، موقوفات و بقاع متبرکه صورت گیرد باید بر اساس برنامه ریزی و برنامه محوری باشد تا بتوان به اهداف عالی دست یافت.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تمامی کارهای اداره اوقاف و امور خیریه استان بر اساس برنامه ابلاغ شده انجام می شود و هیچ هیئت امنایی کار سلیقه ای در بقاع انجام نمی دهد و همه هیئت امناها بر اساس برنامه ریزی کارها را انجام می دهند.
مدیرکل اوقاف گیلان افزود: در سال جاری علاوه بر روحانیون بومی از 250 نفر از روحانیون مبلغ اعزامی از قم نیز برای انجام کارهای فرهنگی استفاده شده است.
وی اظهارداشت: هیئت امناهای بقاع متبرکه استان در ایام تعطیل با هدف ارائه خدمات به مهمانان در بقاع حضور مستمر دارند.
عادلی گفت: امسال 9 هزار و 605 نفر در طرح تربیت حافظ قرآن در استان ثبت نام کرده اند.
اجرای طرح مهر تندرستی در دو ماهه آخر سال جاری
وی در ادامه از اجرای طرح مهر تندرستی نیز تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: این طرح در دو ماهه پایان امسال اجرا می شود که 200 نفر از بیماران خاص و سرطانی در این طرح شناسایی و از محل موقوفات به آنها کمک مالی می شود.
مدیرکل اوقاف گیلان با اشاره به متوقف شدن کارهای عمرانی بقاع استان در چند سال اخیر اظهارداشت: هم اکنون کارهای عمرانی بقاع در حال انجام بوده و پیشرفت فیزیکی خوبی هم داشته است.
وی همچنین افتتاح هتل امامزاده هاشم (ع) را موجب رونق اقتصادی منطقه دانست و بر ضرورت توسعه زیر ساخت های گردشگری مذهبی در گیلان تاکید کرد.
عادلی در ادامه تکمیل ساخت 10 باب منزل مسکونی برای نیازمندان در سطح استان را از برنامه های اوقاف گیلان بر شمرد که با کمک خیران و موقوفات در حال انجام است.
وی متذکر شد: در حال حاضر 18 هزار نفر هیئت امنا، خادمان رسمی، افتخاری و فعالان فرهنگی در بقاع متبرکه استان با این اداره کل همکاری می کنند.
رئیس دفتر نماینده ولی فقیه گیلان نیز در این همایش گفت: در نظام اسلامی رهبران دینی رهبران سیاسی هستند.
مهدی مجرد اظهار داشت: همه تلاش های بزرگان، گذشتگان، مراجع بزرگ، مراجع تقلید، اولیا و اوصیا خدا این بوده که یک چنین روزی در دنیا یا گوشه ای از دنیا نظامی مانند نظام جمهوری اسلامی ایران به وجود آید.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی در ایران شکل گرفت و خدا را شکر که در این نظام زندگی می کنیم و جزء خادمان مردم در نظام جمهوری اسلامی هستیم.
رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در استان گفت: رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای مد ظله العالی به عنوان بزرگترین رهبر مذهبی و سیاسی جهان اسلام حضور دارند و دست مبارک ایشان روی مسلمین جهان و مردم ایران است.
وی با تاکید بر اینکه در قرآن بر وقف سفارش شده است، تصریح کرد: اگر وقف بصورت صحیح انجام شود بسیاری از مشکلات جامعه رفع خواهد شد.
بدون داشتن برنامه در توسعه فرهنگ وقف در جامعه موفق نخواهیم شد
مجرد اذعان داشت: طی سال های اخیر اقدامات مثبتی از سوی اوقاف انجام گرفته و اگر این اقدامات با برنامه ریزی انجام شود، نتایج بهتری خواهد داشت.
وی یادآورشد: در دنیایی امروز بدون داشتن برنامه در امور موفق نخواهیم شد.
رئیس دفتر امام جمعه رشت با بیان اینکه در راس وقف، اوقاف و امور خیریه کشور نیز حضرت آیت الله خامنه ای مد ظله العالی قرار دارند، گفت: همه ارگان ها، ادارات، نهادها صبغه اسلامی دارند بخصوص در اوقاف و امور خیریه که جزء ادارات بنام ولی فقیه است، صبغه اسلامی در آن بیشتر به چشم می خورد.
وی همچنین ساخت بنای مصلی امام خمینی (ره) رشت را که بنایی بی نظیر است از آثار و برکات وجود شهید آیت الله احسانبخش نماینده اسبق ولی فقیه در گیلان عنوان کرد که امروز برای برگزاری نماز جمعه و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
مجرد یادآورشد: اگر وقف و واقفان در جامعه، محبت و ایثارگری هیئت امنا، تبلیغات و روشنگری رهبر انقلاب نباشد نمی توان شاهد تحقق آثار و برکات وقف در جامعه بود.
به گزارش خبرنگار مهر، در پایان این همایش کتاب "مهمان مزرعه" در خصوص وقف به نویسندگی فاطمه ملکی خشکبیجاری رونمایی شد همچنین از 34 نفر از واقفان، خیران بقعه ساز و متولیان بقاع تجلیل شد.
نظر شما