به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس طرح تحقیق و تفحص از سازمان ها در سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور را به 138 رای موافق، 39 رای مخالف و 16 رای ممتنع تصویب کردند.
علل مدیریتی کاهش میزان جنگل و از بین رفتن مراتع، میزان واگذاری ها، اهداف، عملکرد، انطباق با قوانین، تعامل با وزارتخانه های صنعتی، تولیدی، ورزشی وفق قوانین، میزان واردات چوب به لحاظ حفظ جنگل ها از آثار بین رفتن جنگل ها در تخریب (به جهت سیل)، مزارع و از بین رفتن خاک غنی و افزایش رانش ها، نحوه حفاظت از جنگل به لحاظ پایش انسانی، صنعتی و الکترونیکی از محورهای تحقیق و تفحص مذکور است.
محمود شکری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و از طراحان طرح تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور در حمایت از این طرح اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی گزارشی در خصوص علت کاهش میزان جنگل و از بین رفتن مراتع ارائه داده که مهمترین موارد این گزارش اجرای سیاستهای دوگانه در برخورد با متخلفین و آمایش سرزمینی است.
شکری افزود: بر اساس گزارشی که دیوان محاسبات در این خصوص ارائه کرده با تغییر کاربری زمینه ها برای سرمایهگذاری و اشتغال، سودهای کلانی از بیتالمال نصیب عده ای شده است که تا به امروز هم این تخلفات پیگیری نشده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه با بیان اینکه بیش از سه میلیون هکتار از منابع ملی واگذار شده و نظارتی بر روی آنها نبوده است، گفت: بر اساس گزارش دیوان محاسبات در این خصوص بیش از 50 درصد تخلف صورت گرفته که به بهانه تغییر کاربری این زمین ها بلااستفاده مانده است و پرونده آن نیز در دادسرا وجود دارد.
این طراح طرح تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور در پایان افزود: بر اساس گزارش دیوان محاسبات، بزرگترین مفسده اقتصاد در منابع ملی بوده است که طبق گزارشات این تخلفات در همه استان های کشور وجود داشته است.
نظر شما