پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۹ بهمن ۱۳۹۲، ۱۰:۱۹

گزارش میدانی مهر/

کارتن خوابهای اصفهان در سرمای منهای 7 درجه کجا می‌خوابند/ تعلل دو ساله برای احداث گرمخانه

کارتن خوابهای اصفهان در سرمای منهای 7 درجه کجا می‌خوابند/ تعلل دو ساله برای احداث گرمخانه

اصفهان - خبرگزاری مهر: دمای هوای اصفهان نزدیک به هفت درجه زیر صفر است و پیرمرد که به مرد قطبی معروف است در تنها سکونتگاهش یعنی گوشه ای از پارک آرامگاه یک شاعر در انتظار شروع فصل گرماست تا کاری بیابد و از کارتن خوابی در فصلهای سرد سال نجات پیدا کند اما کاش گرمخانه ای بود که او شبهایش را بدون دغدغه سرما سرش را آرام به زمین بگذارد و خستگی شهرگردیهای روزانه اش را آنجا به در کند.

به گزارش خبرنگار مهر، روزهای سرد زمستانی که اصفهان سرمای بی سابقه‌ای را در یک دهه اخیر تجربه می‌کند روزهایی است که باید به فکر دیگر هموطنان خود نیز باشیم روزهایی که غفلت از دیگران و مستمندان می‌تواند فاجعه‌ای ناراحت کننده را به همراه داشته باشد.

شاید کمتر کسانی باشند که اکنون در این فکر باشند که در این سرمای هوا کارتن‌خوابها کجا استراحت می‌کنند و غذا چه می خورند، اما هستند کسانی که هنوز سقف سکونتگاه آنها آسمان خداست و حافظ جانشان امید به خدا و داشتن روزی بهتر است.

روزی که شاید هوا گرم شود و بتواند دنبال کار بگردند، آری فردا هوا بهتر می‌شود آخر زمستان است و هوای اصفهان از هفته آینده باز می‌شود نزدیک بهار است کار پیدا خواهم کرد؛ این جملاتی است که شاید هزاران کارتن خواب مطرح می‌کنند کسانی که بد روزگار آنها را به اینجا کشانده است.

پیرمرد را نزدیک یک سال است که هر روز بر روی نیمکت پارک نشسته اما گویی امروز نیمکت را برف گرفته بود و جایی برای نشستن نداشت یا شاید سرمای هوا اجازه نشستن به او نمی داد.

در سرمای هوا به سراغش رفتم تا کمی با او گفتگو بگویم، اینجا آرامگاه کیست که تو آمده ای؟ مسافری؟ آرامگاه صائب، می‌گویند از تبریز است و مشخصاتش را روی دیوار نوشته است.

او ادامه می‌دهد: من مسافرم و نزدیک سی چهل روز است که به اصفهان آمده ام همین جا استراحت می‌کنم.

وقتی از او پرسیدم هوا سرد نیست گفت: نه برای کار آمده ام و اصفهان نیز با آمدن بهمن ماه دیگر زمستانش رو به اتمام است و سرما از هفته آینده تمام خواهد شد و کار پیدا خواهم کرد.

نگاه پر از اشک او با لباس‌های مندرس و کفشهای پاره‌اش مرا به فکر کمکش انداخت از او پرسیدم اگر کمکت کنم ناراحت می‌شوی: با وجودی که فکر می‌کردم از این نظر استقبال کند گفت من فقیر نیستم هوا خوب شود کار پیدا می‌کنم.

کفش‌های پاره اش و کوله بار سفرش که تنها یک کیف کوچک و یک پتو بود ذهنم را آرام نگذاشت شب هنگام حوالی ساعت ده شب بود از منزل باز به سمت او آمدم دیدم در کنار آرامگاه صائب تبریزی نشسته است و می‌گوید همین چراغ‌هایی که شهرداری روشن کرده مرا گرم می‌کند، چراغ‌هایی که از کف زمین آرامگاه را روشن می‌کرد تنها بخاری اوست.

از همسایگان پرسیدم گفتند آری یک سالی است که او مهمان صائب است و حاضر هم نشده است در این سرمای هوا به خانه ما بیاید و می‌گوید قصد ندارم برای کسی ایجاد زحمت کنم.

با پیگیری خبرنگار مهر عاقبت این کارتن خواب به خیر شد و توسط نیروهای شهرداری راهی بهزیستی شد ولی با گذشت 24 ساعت دوباره دیدم او به پارک برگشته و همان جای همیشگی روی یک چراغ نشسته است علت را که جویا شدم می گوید استراحت در اینجا بهتر از جایی است که دیشب بودم چون اینجا حداقل گرمای چراغی که زیرپایم هست وجود دارد اما در جایی که دیشب بودم نه تنها هیچ گرمایی نبود بلکه همین پتویی که داشتم را هم از من گرفتند، از این نمونه ها در گوشه کنار شهر بسیارند که بد روزگار آنها را کارتن خواب کرده کسانی که در تابستان بسیار به چشم می‌خوردند و در زمستان کمتر دیده می‌شوند.

 دلبر، محمد، علی و کشیک چی از دیگر کسانی هستند که تنها در مسافتی نزدیک به پانصد متر زندگی می کنند.

حوالی ساعت ده شب بود که به دنبال یک خانواده سه نفره بودم که وصف آنها را شنیده بودم که در خیابان می خوابند یکی از مغازه داران گفت: آنها را سر و سامان دادیم و در حال حاضر در یک خانه اجاره ای هستند و اگر به دنبال تهیه گزارش هستید فردا صبح بیایید مراسم تشییع جنازه ممد آقاست که روز سه شنبه در اثر سرمای هوا جان خود را از دست داده است.

وی ادامه داد: صبح که آمدیم ممدآقا در اثر سرمای هوا فوت کرده بود و قرار است روز پنج شنبه برای او مراسم تشییع جنازه برگزار کنیم و دلبر هم یکی دیگر از آنهاست.

بفرمایید چایی آتیشی، تا کمی گرم شوید این جملاتی بود که کشیکچی می گفت: از او پرسیدم چند فرزند داری و چند سالی است که اینجا هستی.

کشیک چی می گفت: نزدیک به 20 سال است که اینجا از مغازه ها مراقبت می کنم و ماهیانه یک حقوق نزدیک به 300 الی 400 هزار تومانی می گیرم و سبد کالایی هم به من تعلق نگرفته و 6 فرزند دارم و خانه ام در نجف آباد است.

دلبر یکی دیگر از همین افراد بود از کشیک چی سراغش را گرفتم گفت: او تا دیشت هم همینجا بود و شبها در خیابان می خوابد ولی دیشب رفت نائین احتمالا چند روز دیگر برمی گردد.

به گزارش خبرنگار مهر، متاسفانه از این مشکلات در سطح شهر و لایه های شهر بسیار است و این معضل نیازمند رسیدگی مسئولین و متولیان است.

اصفهان کارتن خواب ندارد

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان نیز در این خصوص با تاکید بر اینکه در استان اصفهان هیچ کارتن خوابی وجود ندارد، اظهار داشت: البته باید توجه داشته باشیم که شهرداری متولی رسیدگی به مشکلات این گونه افراد در سطح شهرها است.

محمود محمدزاده در ادامه و در نقض زیر پوستی صحبت اولیه‌ خود مبنی بر عدم وجود کارتن خواب در اصفهان به ایجاد مرکز پناهگاه شبانه برای مردان معتاد در خیابان کهندژ اصفهان نیز اشاره کرد و افزود: این مرکز در شب های سرد فصل زمستان به معتادانی که محلی را برای سکونت ندارند امکانات رفاهی عرضه می‌کند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در ادامه به فعالیت 33 کمپ ترک اعتیاد در سطح شهر اصفهان نیز اشاره کرد و افزود: این مراکز نیز در تمام ساعات شبانه روز پذیرای معتادانی که قصد درمان دارند، هستند.

تعلل دو ساله شهرداری و شورای شهر برای احداث گرمخانه در اصفهان

وی با تاکید بر اینکه جمع آوری معتادان وظیفه‌ بهزیستی نیست، بیان داشت: متاسفانه شهرداری اصفهان نیز تاکنون اقدام شایسته ای در این خصوص انجام نداده است.

محمدزاده به عدم فعالیت گرمخانه‌های اصفهان نیز اشاره کرد و افزود: بر اساس قانون در فصل سرما باید گرماخانه‌ها برای خدمت رسانی به ماندگان در راه و افراد بی بضاعتی که جایی برای زندگی ندارند، فعالیت کنند.

گرچه محمدزاده در صحبت های اولیه خود به عدم وجود کارتن خواب در شهر اصفهان اشاره کرده بود اما وی در صحبت های بعدی خود از نامه نگاری های دو ساله بهزیستی با شورای شهر و شهرداری برای احداث گرماخانه برای اسکان در راه ماندگان شهر به  سخن به میان آورد و افزود: بنا بر آخرین اطلاعات به دست آمده در این زمینه شهرداری اصفهان بنا بر مصوبه ی شورای اسلامی شهر اصفهان ردیف بودجه‌ای را برای این منظور تعریف کرده است که امیدواریم در سال آینده مقرر شود.

به هر روی این صحبت محمدزاده نشان از بروز معضلی به نام کارتن خوابی در شهر اصفهان دارد که یک ارگان دولتی مانند بهزیستی و یک نهاد خدماتی مانند شهرداری باید هر دو به دنبال ساماندهی وضعیت موجود در شهر باشند وگرنه در صورت عدم وجود کارتن خواب در شهر اصفهان، احداث گرماخانه برای این شهر نیز نیازی به نامه نگاری های چندساله ندارد.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه در تمام کلانشهرهای کشور از جمله تهران، مشهد و تبریز گرماخانه‌ها فعالیت می‌کنند، اضافه کرد: متاسفانه کلانشهر اصفهان در این زمینه ضعف دارد و امیدواریم هرچه زودتر این معضل نیز مرتفع شود.

در هر صورت ضعف و عدم خدمت رسانی لازم در این خصوص مشکل و معضلی بسیار بزرگ تلقی می شود که باید نهادهای متولی آن را مرتفع نمایند تا بتواند وضعیت نابسامان این افراد بی سرپناه را سامان دهد و نباید صرف جمع آوری آنها آنان را به محلی که دارای وضعیت به سامانی نیست ببرند چرا که این موضوع سبب خواهدشد تا شاهد بازگشت دوباره آنها باشیم.
 
گزارش: محمد قاسمی و مریم یاوری

کد خبر 2231054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha