به گزارش خبرگزاری مهر، محمود حبیبی كسبی با بیان این كه در كاری مشترك با علیرضا قزوه شاعر و پژوهشگر گزیدهای از اشعار سبك هندی را آماده انتشار دارند، عنوان كرد: این مجموعه آثار گزیدهای از دیوان شاعران سبك هندی است كه در ایران تا به حال آثارشان منتشر نشده است و شاید اسمشان را بسیاری از شاعران هم نشنیده باشند.
وی گفت: در حال حاضر 5 دیوان شعر شهرت شیرازی، عاقل خان رازی خافی، ظفرخان احسنت، سقای بخاری و قاسم كاهی آماده چاپ است.
حبیبی با بیان این كه قرار است 40 دیوان شعر از شاعران سبك هندی به صورت گزیده شعر منتشر شود، عنوان كرد: این گزیده آثار به همراه مقدمه و تحقیقی كه در ابتدای كتابها میآید، منتشر میشوند و امیدواریم تا پایان سال آینده بتوانیم این پروژه را به پایان برسانیم.
این شاعر درباره چگونگی دسترسی به منابع و اشعار این شاعران، عنوان كرد: علیرضا قزوه نسخ خطی برخی شاعران ناشناخته شعر سبك هندی را كه تا به حال در ایران وجود نداشته با خود از هند به ایران آورده است و علاوه بر آن، نسخ خطی دیگری هم در كتابخانه مجلس، ملی، ملك، آستان قدس رضوی و كتابخانه دانشگاه تهران وجود دارد كه هنوز بر روی آنها كار نشده است و از این منابع هم در دیوان استفاده میكنیم.
وی ادامه داد: در تاریخ ادبیاتمان بیشتر به شاعران مطرحی كه همه میشناسیم پرداختهایم و خیلی از شعرای تاریخ ادبیات فارسی هستند كه هنوز مغفول ماندهاند، به خصوص شاعران دوره صفوی و سبك هندی و به همین دلیل میخواهیم این شاعران را مطرح كنیم.
حبیبی تصریح كرد: یكی از دلایل ناشناخته بودن این شاعران دور بودنشان از وطن بوده است، چرا كه اغلب به دربار پادشاهان گوركانی هند میرفتند و از وطنشان دور میماندند. به همین خاطر بسیاری از آثارشان در ایران مطرح نشده است.
نظر شما