به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري ريانووستي، بنا بر عقيده كارشناسان، با عنايت به اينكه پيشرفت روسيه در برنامه نسل چهارم نيروگاه ها بيشتر از ديگر كشورها است و به موفقيت در دستيابي به راكتورهاي هليومي نزديك تر شده است اين پيشنهاد از سوي آمريكا ارائه شده است.
در برنامه نسل چهارم نيروگاه ها آمريكا موسوم به "Generation Four"، چندين نوع راكتور هسته اي در نظر گرفته شده اند و يكي از جالب ترين آنها، راكتور هليومي مي باشد. اين پروژه در روسيه نيز در حال تحقق مي باشد كه به همين دليل آمريكا به روسيه پيشنهاد داده است تا پروژه راكتورهاي هليومي ويژه نيروگاه هاي اتمي را به طور مشترك اجرا كنند.
هم اكنون طرح اوليه پروژه راكتور و نيروگاه اتمي آماده است و اين راكتور هليومي باعث بالا بردن ضريب بازدهي تا 50% است كه اين در مقايسه با راكتورهاي كنوني 32% بيشتر مي باشد.
راكتور و توربوژنراتورها در زيرزمين جاي خواهند گرفت و ساختار نيروگاه هاي اتمي هليومي به طرز قابل توجهي ساده تر از نيروگاه هاي اتمي معمولي است.
بنا بر عقيده آكادميسين "نيكلاي پونوماروف- استپني"، راكتورهاي هليومي معرف تمايلي بسيار به دستيابي به انرژي هيدروژني هستند كه يكي از آينده دارترين راه حل هاي مشكل انرژي است.
علاوه بر اين راكتورهاي هليومي مي توانند در امر تصفيه آب و فرايندهاي تكنولوژيك در صنايع شيميايي، نفت و متالوژي مورد استفاده قرار گيرند.
هليوم، پس از هيدروژن فراوانترين عنصر در طبيعت است و به ميزان 0.003 ميلي گرم در هر كيلوگرم ماده بر روي كره زمين و در سراسر كهكشان 23% هليوم وجود دارد و اين ماده اغلب در انواع گرانيت يافت مي شود و در اثر متلاشي شدن اورانيوم و عناصر راديواكتيو، تفكيك مي شود.
هليوم همچنين ماده اصلي سازنده خورشيد است و تا مدتي قبل در بالن هاي هوايي بكار مي رفت، اما در حال حاضر در دستگاه هاي صنعتي و سفينه هاي فضايي نوع سايوز در سيستم سوخت رساني تحت فشارهاي بالا مورد استفاده قرار مي گيرد.
نظر شما