۱۸ شهریور ۱۳۸۴، ۱۶:۰۱

آيت الله هاشمي رفسنجاني در خطبه هاي نماز جمعه اين هفته تهران:

حقانيتمان را در داشتن انرژي هسته اي ثابت كرديم// امروز دنياي اسلام بيش از هر چيز نيازمند پرهيز از تفرقه و همدلي است// در زمينه كنفرانس بين المجالس خوب عمل نكرديم// جانبازان الگوي واقعي فداكاري و متانت هستند

حقانيتمان را در داشتن انرژي هسته اي ثابت كرديم// امروز دنياي اسلام بيش از هر چيز نيازمند پرهيز از تفرقه و همدلي است// در زمينه كنفرانس بين المجالس خوب عمل نكرديم// جانبازان الگوي واقعي فداكاري و متانت هستند

امام جمعه موقت تهران با تبريك اعياد شعبانيه برخورد مسوولين آمريكا با رييس مجلس شوراي اسلامي كشورمان جهت شركت در كنفرانس بين ‌المجالس را يادآور شد و افزود: آمريكا به عنوان ميزبان وظيفه دارد شرايط را براي شركت در اين كنفرانس براي همه فراهم كند، اما اين كار را نكرد.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در خطبه اول نماز جمعه اين هفته تهران،در توصيف شخصيت اباعبدالله‌الحسين (ع) گفت: اگر از مقام رسالت بگذريم، هر فضيلتي كه براي يك انسان خوب در منابع ديني و اسلامي و حتي مكاتب بشري وجود دارد، در وجود امام حسين (ع) جمع شد.

وي در باب اهميت تولد امام حسين از سوي پروردگارو تبريك جبرئيل  اشاره كرد و افزود: هنگامي كه ايشان متولد مي‌شود جبرييل از طرف خداوند اين ميلاد را به پيامبر تبريك گفته و اسم "حسين" را از طرف خدا مي‌آورد.

امام جمعه موقت تهران نقطه برجسته شخصيت امام حسين را روحيه جهاد براي حق و خداوند، دانست و خاطرنشان كرد: اين روحيه را در وجود ديگر ائمه هم مي توان ديد، اما امام حسين معلم و الگوي اين راه است و هيچ كس در دنيا حتي كساني كه خدا را قبول ندارند، نمي‌توانند ادعا كنند كه از چنين سرمشقي نتوانسته‌اند، سرمشق گيرند.

امام جمعه موقت تهران سپس به نام‌گذاري سالروز ولادت امام حسين (ع) به‌ عنوان روز پاسدار اشاره كرد و گفت: اين نام‌گذاري به‌خاطر اين است كه در ايران جمعيت زيادي از پاسداران به نسبت خودشان راه امام حسين را خوب رفتند و با دفاعي كه از انقلاب و اسلام به‌عمل آوردند و هم چنين  در دفاع مقدس مردانگي و فداكاري كردند.  نبايد اجازه داد چند نفر آدم انحصار طلب و سودجو، اين ميراث خيل عظيم پاسداران را مصادره كنند. پاسداران سعي كنند راه و مشخصه آنان براي همه نيروهاي مدافع و نظامي ما باقي بماند و هدف اين است اين الهام بخشي محفوظ باشد.

همه اعتراف دارند كه بهره ‌گيري از صنايع هسته اي، حق همه‌ ملت‌ ها از جمله ايران است، اما متاسفانه شاهديم كه بر سر يك اقدام قانوني و حق يك كشور مظلوم مثل ايران اين همه مخالفت و مزاحمت ايجاد مي ‌شود

وي سپس با اشاره به ولادت حضرت امام سجاد (ع) شناخت مردم را نسبت به اين امام كم توصيف كرد وافزود: مردم امام سجاد را با همان لقب بيمار كه چند روزي در كربلا بود، مي‌شناسند در حالي كه آن بيماري لطف خدا بود تا آن امام براي آينده بماند.

هاشمي رفسنجاني از امام سجاد به‌عنوان شخصيتي فوق‌العاده و اثرگذار در تاريخ اسلام و اهل بيت نام برد و تصريح كرد: بعد از شهادت امام حسين، مسووليت سنگين امامت به ايشان واگذار شد.

وي افزود: امام سجاد در كاخ يزيد، مسجد جامع دمشق و مدينه سخناني ايراد كرد كه يك پارچه آتش است.

ريئس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه رسالت امام سجاد پي‌افكندن مكتبي با دستمايه عاشورا است، گفت: امام طولاني شاگردان بي‌نظيري تربيت كرد كه زمينه‌ساز دهها قيام و انقلاب در تاريخ شيعه شدند. امام سجاد با توده مردم با نصيحت و موعظه برخورد مي‌كردند كه در صحيفه سجاديه بهترين منبع معرفت و خداشناسي باقي مانده ‌است.

امام جمعه موقت تهران  وجود حضرت ابوالفضل العباس (ع) را حاصل ازدواج حساب شده حضرت علي(ع) با فاطمه ام‌البنين (س) عنوان كرد و گفت: شخصيت جسمي و فردي حضرت عباس به‌گونه‌اي بود كه در تمام جزيره‌العرب ايشان را قمر لقب داده بودند.

هشمي رفسنجاني نقش حضرت ابوالفضل در واقعه عاشورا را مهم دانست وافزود: حضرت اباعبدالله بعد از شهادت حضرت عباس فرمود كه پشتم شكست و راه چاره بسته شد.

رفسنجاني نام‌گذاري روز جانباز در سالروز ولادت حضرت عباس را مثبت ارزيابي كرد و گفت: جانبازان الگوي واقعي فداكاري، صبر و متانت هستند.

وي به مشكلات جانبازان اشاره كرد و خاطرنشان كرد: مي‌دانم كه حق اين عزيزان به خوبي ادا نشد و مشكلات در زندگي آنان هست با اينكه اقدامات خوبي در گذشته انجام شد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام حق جانبازان را بسيار بيشتر از شرايط فعلي دانست و گفت: آنچه كه آنان را سرپا نگه مي‌دارد، اين است كه آنان با خدا معامله كرده‌اند.

وي با اشاره به بالارفتن قيمت نفت ابراز اميدواري كرد كه كمي حق جانبازان جبران شود تا مشكلات اين قشر و خانواده‌هاي آنان به‌عنوان الگوهاي صبر، جهاد و شهادت، حل گردد.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود با اشاره به برخورد آمريكا با مسوولان كشورمان جهت شركت در كنفرانس بين‌المجالس اظهار داشت: ما در اين زمينه خوب عمل نكرديم و لزومي نداشت يك بار بگوييم در اين كنفرانس شركت مي‌كنيم و بار ديگر بگوييم شركت نخواهيم كرد.  ما مي‌توانيم در اين مسايل مستغني‌تر عمل كنيم و جلوي زورگويي‌ها را بگيريم اما متاسفانه هنوز چنين اتفاقي نيفتاده است. البته ازسوي ديگر مقاومت براي گرفتن حق هم مساله مهمي است.

وي با اشاره به برگزاري جلسه خبرگان وحدت جهان اسلام را مورد تاكيد قرار داد و گفت: اين وحدت اين روزها در داخل كشور و در سطح جهان اسلام مورد خطر قرار گرفته است و همه مي‌دانند كه عوامل استكبار دست‌ اندركار برخي تفرقه‌ ها هستند.

هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه در جلسه‌ خبرگان اين مساله هشدار داده شد، اظهار اميدواري كرد كه مخاطبان، پيام خبرگان را درك كنند؛ چرا كه امروز دنياي اسلام بيش از هر چيز نيازمند پرهيز از تفرقه و همدلي است.

وي به مساله چشم‌انداز 20 ساله كه در جلسه خبرگان بر آن تاكيد شد را مورد توجه قرار داد و افزود: كميسيون سياسي اجتماعي خبرگان بر روي اين مساله تاكيد و توصيه‌ فراواني كرد. اين نوع توصيه‌ ها بايد جدي گرفته شود تا مشخص شود الزامات چشم‌انداز چه چيزهايي بايد باشد تا سند را اجرايي كنيم.

هاشمي رفسنجاني با اشاره به درج خرافات و آلوده شدن معارف ناب مكتب تشيع از سوي برخي محافل از جمله سازمان صدا و سيما ، گفت: در اين راستا به صدا و سيما در جلسه خبرگان توصيه شد كه از پخش چنين خرافاتي خودداري كند. متاسفانه گاهي راجع به اهل بيت چيزهاي نادرست و مشمئزكننده ‌اي را مي‌شنويم. گاهي مقام ائمه را مثل مقام خدا آنقدر بالا مي‌برند و به نوعي شرك مي‌ گويند و اين خوره ‌اي است كه امروز به جان ما افتاده است و گويي براي گفتن چيزهاي بي ‌پايه و دروغ و سست، برخي مسابقه گذاشته‌ اند و البته گاهي اين مسايل را نيز صدا و سيما منتشر مي‌ كند.

وي به كشتار جمعي عراق اشاره كرد و افزود: اين خشونت و شقاوت در تاريخ بسيار زشت و ناپسند است و البته عكس‌العمل نداشتن از سوي قدرت‌ هاي مسوول بر اين زشتي مي‌افزايد. همسايه ‌هاي عراق نيز بايد در اين زمينه همكاري‌ هاي لازم را داشته باشند.

خطيب نماز جمعه اين هفته تهران همچنين مساله فلسطين و خروج اسراييل از غزه را ناتواني اسرائيل در حفظ آن دانست و گفت: اگر اسراييل مي‌توانست قطعا در غزه مي‌ماند اما اين كشور نمي ‌توانست غزه را با امنيت اداره كند. لذا هزينه ‌هاي گزافي را در آنجا صرف مي‌كرد. بنابراين با يك محاسبه آنجا را تخليه كرد. شايد امروز نيروهاي راديكال صهيونيسم كه خواب اسراييل بزرگ از نيل تا فرات را مي ‌بينند، اين خروج را شكست بدانند كه البته شكست هم بود. اما اين خروج بايد براي فلسطيني‌ها يك پيروزي الهام ‌بخش به شمار  آيد.

هاشمي رفسنجاني مجددا برخورد مسوولين آمريكا با رييس مجلس شوراي اسلامي كشورمان جهت شركت در كنفرانس بين ‌المجالس را يادآور شد و افزود: آمريكا به عنوان ميزبان وظيفه دارد شرايط را براي شركت در اين كنفرانس براي همه فراهم كند اما اين كار را نكرد.

وي افزود: البته كشورهاي ديگري كه در آن ‌جا حضور داشتند نيز بايد به اين مساله اعتراض مي‌كردند و واكنش نشان مي‌دادند. برخي روساي جمهور يا به دليل تحقيرهايي كه مي ‌شوند در اين كنفرانس شركت نمي‌ كنند و يا با نگراني در آن‌جا حاضر مي‌ شوند اما در هر صورت ما در اين زمينه خوب عمل نكرديم. در دو دوره رياست جمهوري بنده زمينه‌ لازم براي شركت در اين كنفرانس برايم مساعد بود اما نرفتم. اصلا درست نيست كه آن‌ها بخواهند اين ‌طور ما را تحقير كنند. مقام معظم رهبري و آقاي خاتمي نيز در دوره‌ رياست جمهوري ‌شان يك دوره به اين كنفرانس رفتند. امروز نيز ما بايد مستغني‌ تر با اين مسايل برخورد كنيم تا جلوي زورگويي ‌ها را بگيريم. البته مقاومت براي گرفتن حق مساله مهمي است.

وي واكنش آمريكا در برخورد با طوفان كاترينا را مساله اي قابل تامل دانست و گفت: حادثه عجيبي بود كه هنوز دنيا ابعاد اين حادثه را متوجه نشده است. در اين حادثه معلوم شد 88 نفر از زندانيان گوانتانامو يك ماه است كه اعتصاب غذا كرده‌اند اما آن‌ها نمي‌گذاشتند خبرش منتشر شود.

هاشمي رفسنجاني هم‌چنين با اشاره به مساله هسته اي ايران، افزود: همه اعتراف دارند كه بهره ‌گيري از صنايع هسته اي، حق همه‌ ملت‌ ها از جمله ايران است، اما متاسفانه شاهديم كه بر سر يك اقدام قانوني و حق يك كشور مظلوم مثل ايران اين همه مخالفت و مزاحمت ايجاد مي ‌شود.

خطيب نماز جمعه تهران در مورد علت اين مساله توضيح داد: مراكز بين ‌المللي تحت تاثير قدرت ‌هاي بزرگ هستند و استعمارگران هنوز در فضاي استعمارگري گذشته فكر مي ‌كنند. همه حرف ما اين است كه ايران حق دارد از اين صنعت مهم و تكنولوژي روز برخوردار باشد. اگر هم اطمينان ندارند، بيايند اطمينان پيدا كنند. ما مدت طولاني وقت صرف كرديم كه اعتمادسازي كنيم. البته حقانيتمان را ثابت كرديم اما با اين حال طرف ما حاضر نشد دست از زورگويي بردارد.

رئيس تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: اين دمل چركين كه فشار ناحق بر دولت‌ ها وارد مي‌كند بالاخره يك روز سر باز مي‌كند و چرك آن نصيب استعمارگران زورگو خواهد شد.

هاشمي رفسنجاني در پايان خطاب به ملت و مسوولين گفت: مطمئنا ناديده گرفتن اين حق بناي هيچ ‌يك از مصادر امور نيست و ما تا گرفتن حقمان براي گرفتن آبروي تاريخي خود خواهيم ايستاد.

خطيب نماز جمعه‌ اين هفتهي تهران همچنين  به حادثه‌ 17 شهريور اشاره كرد و گفت: اين روز قطعه تاريخ ‌ساز و تحول ‌آفريني در دوران مبارزات بود.

کد خبر 227772

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha