به گزارش خبرنگار مهر، حسین نوشآبادی ظهر یکشنبه در همایش بزرگداشت روز ملی خیام در تالار خیام دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، افزود: نیشابور از قبل از اسلام هم کانون فرهنگ، علم و هنر و هم کانون تحولات سیاسی و اجتماعی بوده است.
وی با بیان اینکه این شخصیتهای بزرگ نام خراسان و نیشابور را به دنیا معرفی کردهاند اظهار داشت: نیشابور دروازه تمدن، فرهنگ و ادب اسلامی ایران است و حدیث سلسلهالذهب توسط امام رضا(ع) منشاء تحول عظیم در این شهر شده است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: شخصیتهایی چون خیام و عطار موجب معرفی کشور به جهان و حتی موجب افتخار تمام دنیا شدهاند.
نوشآبادی با بیان این موضوع که با ورود اسلام نیشابور بالندگی بیشتری گرفته است، یادآور شد: امام رضا(ع) به تعبیری هیچ شهری غیر از نیشابور را شایسته اسکان و سخنرانی ندانست.
وی با اشاره به سرود نیشابور، نام ابرشهر هنرخیز را عبارت گزافهای ندانست و گفت: نیشابور همواره بستر برنامههای فرهنگی و کانون فعالیتهای علمی، فرهنگی و هنری بوده است.
این مقام مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به وجود شخصیت بیبی شطیطه(ره) از زنان فاضل نیشابوری که مورد توجه و احترام امام موسی کاظم(ع) بوده است اشاره کرد.
نوشآبادی، نقش نیشابور را در تاریخساز بودن و جریانسازیهای فرهنگی بینظیر عنوان و تصریح کرد: ویل دورانت دانشمند بزرگ آمریکایی افسوس میخورد که چرا نتوانسته نیشابور، خیام، عطار و شادیاخ را ببیند.
وی با اشاره به وجود آرامگاه فضل ابن شاذان از متکلمان بزرگ شیعه در نیشابور، یادآور شد: مقام معظم رهبری بر شناخت این شخصیت بزرگ نیشابوری تاکید دارند.
در این مراسم دکتر مهدی بهزاد چهره ماندگار ریاضی کشور با مصوبه شورای اسلامی شهر نیشابور بهعنوان شهروند افتخاری نیشابور معرفی شد.
در حاشیه این مراسم با اهدای لوح تقدیر با امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تابلوی یادبودی از پروفسور حسین صادقی و دکتر مهدی بهزاد تقدیر شد.
نظر شما