پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۴:۱۲

گزارش خبری/

ووشو خراسان رضوي رو به افول می‌رود/ پروژه ساخت خانه ووشو نافرجام ماند

ووشو خراسان رضوي رو به افول می‌رود/ پروژه ساخت خانه ووشو نافرجام ماند

مشهد - خبرگزاری مهر: ووشو که يكي از ورزش‌هاي پر مدال استان است گرفتار مشکلات مالی، کمبود تجهیزات و برخی بی‌مهری‌هاست كه در صورت ادامه اين روند بايد منتظر بود تا در سال هاي آينده ديگر استان هاي كشور گوي سبقت را از ووشو خراسان رضوي بربايند و دوران طلایی این ورزش رو به افول برود.

به گزارش خبرنگار مهر، ووشو خراسان رضوي در سال‌هاي گذشته آنقدر خوب بوده كه بتوان اين رشته را يكي از ورزش‌هاي پر مدال استان نام گذاري كرد و عملكرد ووشو كاران استان را مثبت ارزيابي و براي در اختيار قراردادن اولين نيازها و درخواست‌هايشان تلاش كرد.

اما اين رشته مدال آور استان امروز آنچنان در بي پولي گرفتار شده كه در صورت ادامه اين روند بايد منتظر بود تا در سال هاي آينده فرمان قهرماني هاي پياپي آن به سمت سكون و سپس افت چرخيده و ديگر استان هاي كشور گوي سبقت را از ووشو خراسان رضوي بربايند.

ریشه مشکلات ووشو نبود درآمد

هادي غم خوار مربي و پيشكسوت ووشو خراسان رضوي كه سابقه سرمربي گري تيم ووشو كشور را در كارنامه دارد مي گويد: مشكلات ووشو خراسان رضوي يكي دوتا نيست كه بخواهم به آن اشاره كنم اما قطعا ريشه بيشتر اين مشكلات بي پولي و نبوددر آمد است.

او بيان مي كند: بنده پس از سالها مربيگري در ووشو اكنون تصميم به كناره گيري از اين مار دارم چرا كه حتي كوچكترين نيازهاي بنده از راه مربيگري تامين نمي شود و گشي هم براي شنيدن و مرتفع كردن مشكلات ووشو كاران وجود ندارد.

غمخوار همچنين ضمن انتقاد از وضعيت بسيار بد داوري‌ها در مسابقات ووشو كشور اظهار مي‌كند: يكي ديگر از مشكلاتي كه بنده را از ادامه كار در كسوت مربي‌گري ووشو بازداشته وضعيت بسيار بد داوري ها در مسابقات است به گونه‌اي كه هر فردي كه پارتي بيشتري داشته باشد بهتر نتيحه مي‌گيرد و داور از هر كسي بيشتر خوشش بيايد نتيجه مسابقه به نفع وي تمام خواهد شد.

هر اعتراض به قضاوت داوران 100 هزارتومان

وي مي‌افزايد: براي هر اعتراضي كه به نتيجه قضاوت داوران داشته باشي بايد 100 هزار تومان پرداخت كنيد كه اين كار هم براي امثال بنده غيره ممكن است وقتي در جريان برگزاري مسابقات بيش از 10 مرتبه اعتراض داشته باشي و بخواهي براي هر اعتراض مبلغي را پرداخت كني بايد جيب پر پولي داشته باشي و اين در حالي است كه ما براي اعزام تيم هايمان به مسابقات نيز با مشكلات زيادي روبرو هستيم.

وضعیت سالن مخصوص ووشو بلاتکلیف

غمخوار مي‌گويد: ووشو خراسان رضوي چندين سال است كه در سطح اول ووشو كشور فعاليت مي‌كند اما هيچ اتفاق خوشايندي براي ما نيفتاده و حتي تنها سالني كه قرار بود در اختيار هيات ووشو قرار گيرد با وجود پيشرفت 80 درصدي همچنان بلاتكليف مانده و كار تكميل اين پروژه به كندي پيش مي‌رود و آنچه ما مي‌بينيم اين است كه اگر ووشو استان 100 قهرماني هم اشته باشد باز به اين ورزش به چشم يك ورزش نگاه نمي‌شود.

وي مي‌افزايد: ووشو كاران براي تامين لباس و كفس و اسلحه‌هاي مورد نيازشان نيز با مشكل مواجه هستند و قيمت‌هاي رو به افزايش وسايل و تجهيزات در واقع به مشكلات ووشو كاران نيز افزوده و شده قوز بالا قوزي كه سال‌هاست ووشو استان را رنج مي دهد.

برای استعداديابي برنامه پنج ساله داشتیم

اين پيشكسوت ووشو خراسان رضوي با اشاره به جايگاه برتر ووشو اين استان در كشور تاكيد مي‌كند: بنده ديگر از اين همه بي‌مهري دلسرد شده و با كناره گيري امثال من ووشو استان روزهاي تحليل رفتنش را تجربه خواهد كرد.

محمد رستگار مقدم دبير هيات ووشو خراسان رضوي با بيان اينكه بنده دور سومي است كه در هيات ووشو استان حضور دارم مي‌گويد: ما يك برنامه پنج ساله را براي استعداد يابي و پشتوانه سازي در ووشو داشتيم كه ماحصل اجراي اين برنامه قهرماناني همچون احسان پيغمبري و وطن خواه بودند و همين برنامه‌ريزي‌ها و حضور افراد شايسته و مربيان برتر در استان باعث شد در يك مقطعي شايد حدود 70 درصد اعضاي تيم ملي ووشو از خراسان رضوي بودند.

وی مي‌افزايد: اما متاسفانه پس از مدتي عدم توجه به نيازهاي مالي هيات و نبود كمك‌هاي مالي از سوي اداره ورزش و جوانان باعث شد تا برنامه هاي ما با ركود مواجه شده و هم اكنون به شرايطي رسيده ايم كه بنده واقعا نگران ادامه آينده ووشو استان هستم.

دبير هيات ووشو خراسان رضوي اظهار مي‌كند: يكي ديگر از مشكلات ووشو خراسان رضوي نبود مكاني استاندارد براي انجام اين ورزش است و ما در مشهد چيزي بنام سالن استاندارد ووشو نداريم و تنها سالني كه همواره فعال بوده و مكان مناسبي براي تمرين است سالن اختصاصي ووشو غم خوار مربي و پيشكسوت ووشو استان است.

وی مي‌افزايد: سالن هاي ووشو بايد به كف پوش هاي ويژه اي مجهز باشند و ما از اين تجهيزات محروم هستيم و متاسفانه آسيب ديدگي بچه ها به دليل نبود كف پوش هاي مناسب و استاندارد زياد است.

پروژه ساخت خانه ووشو استان نافرجام ماند

رستگار مقدم همچنين با اشاره به نيمه كاره ماندن پورژه ساخت خانه ووشو استان مي گويد: متاسفانه پيمانكاري كه قرار بود خانه ووشو را بسازد معلوم نيست پولي كه براي ساخت خانه ووشو گرفته بود را صرف چه كاري كرده كه اين پروژه پس از گذشت مدت زيادي هوز تكميل نشده است.

وی مي‌افزايد: درصورتي كه خانه ووشو به هيات تحويل داده شود هيات از راه اجاره اين مكان مي تواند برخي از نيازهاي مالي اش را تامين و مشكلاتش را تا حدودي مرتفع كند اما اين اتفاق تا كنون رخ نداده است.

نبود تجهيزات اصلی مورد نياز ووشو كاران

دبير هيات ووشو استان همچنين به نبود تجهيزات اورجينال مورد نياز ووشو كاران اشاره و اظهار مي كند: ووشو كاران نيازمند يكسري تجهيزات مانند كفش‌هاي مخصوص و انواع سلاح هستند كه اين تجهيزات در اختيار ما قرار نداشته و براي تهيه آن بايد هزينه زيادي را پرداخت كرد كه پرداخت اين هزينه‌ها از عهده بسياري از ووشو كاران بر نمي‌آيد.

او مي گويد: كم توجهي به ووشو كاران استان تا آنجا پيش رفته كه يك مربي برتر مانند هادي غم خوار كه افتخار ووشو استان و كشور محسوب مي‌شود اقدام به كناره گيري از اين ورزش كرده و اگر اوضاع به همين شكل پيش برود ووشو خراسان رضوي در سال هاي آينده موقعيت برترش در كشور را از دست خواهد داد.

زهره قرايي دارنده عنوان پياپي سه ساله مربي برتر كشور و مربي تيم ووشو بانوان خراسان رضوي نيز با اشاره به كم توجهي به ورزش قهرمان پرور ووشو مي گويد: اگر افرادي مانند زحمتكش، قرايي و غم خوار نبودند ما در چند سال گذشته نمي توانستيم به جايگاه برتر در ووشو كشور دست يابيم.

او مي‌گويد: در زمان هاشمي جواهري بنده در جلسه اي كه در حضور خبرنگاران برگزار شد گريه‌ و زاري كردم و همين مسئله باعث شد تا به صورت مقطعي و به ميزان بسيار ناچيزي مبلغي به عنوان هديه به مسئولان ووشو و ورزشكاران و قهرمانان اين رشته پرداخت شد اما بعد از آن جلسه همه چير سر جاي خودش بازگشت و ووشو با زبه فراموشي سپرده شد.

قرايي ادامه مي دهد: قهرمانان ما در رشته هاي مختلفي مانند تالو، تال فيلد و ساندا هر كدام نيازهاي مختلفي دارند كه بايد تامين شود و گاهي ما حتي بار چوب هاي تمرين هم مشكل داريم و گراني تجهيزات باعث شده تا ما نتوانيم اين تجهيزات را در اختيار قهرمانانمان قرار دهيم.

بدنه اصلی تیم ملی ووشوکاران خراسانی هستند

او همچنين به قهرماني هاي مكرر ووشو كاران استان در مسابقات كشوري اشاره كرده و مي‌گويد: برخي هيات‌ها آرزويشان اين است كه بتوانند در چند سال آينده يك نفر دعوت شده به تيم ملي داشته باشند و اين در حالي است كه بدنه اصلي تيم ملي ووشو كشور از ووشو كاران خراسان رضوي هستند اما متاسفانه كمتري توجهي به اين ورزشكاران نمي شود.»

قرايي از تامين نبودن مربيان ووشو نيز گلايه مند است و بيان مي كند: بنده سال ها است كه به عنوان مربي در ووشو فعاليت مي كنم و از سال 88 به مدت چهار سال قهرمان كشور بوده ايم اما اكنون از لحاظ مالي با مشكل مواجه شده و هيچ توجهي به نيازهاي مالي بنده و ديگر همكارانم نمي شود.

ووشو كاران در ميان همه مشكلات و كمبوده كارشان را انجام مي دهند اميد است هنوز كه اين قهرمان زنده است مسئولان ورزش استان فكري اساسي به حالش كرده تا ورزش استان در سال هاي آينده با افسوس از قهرماني هاي پي در پي اين رشته ياد نكنند.

-----------------------------

گزارش: رضا آرمانیان

کد خبر 2293634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha