به گزارش خبرنگار مهر، موادر مخدر به عنوان بلای خانمانسوز شناخته میشود و علاوه بر این که باعث میشود تا فرد به انحراف کشیده شده و از جامعه فاصله بگیرد، خانواده وی و اطرافیانش نیز با مشکلات بسیار زیادی مواجه میشوند.
گام های بسیار خوبی برای پیشگیری از اعتیاد از سالهای پیش آغاز شده و هر چند تاثیرگذار نیز بوده است ولی می طلبد که این تلاشها با گامهای استوارتری اجرا شوند تا شاهد نتیجه بهتری از انها باشیم.
هر چند پیشگیری از درمان مقدمتر است و لازم است که بیشتر هزینهها در این راه خرج شود ولی درمان نیز از اخمیت بسیار زیادی برخوردار است و با توجه به اینکه تعداد بسیار زیادی در کشور به اعتیاد دچار هستند، به بخش درمان نیز توجه زیادی شود.
در سالهای اخیر سازمانهای مردمنهاد و کمپهای ترک اعتیاد در نقاط مختلف کشور و استان بوشهر راهاندازی شدهاند و خدمات بسیار خوبی نیز از سوی این بخش ارائه شده است که لازم است تا حمایت بیشتری از این بخش صورت بگیرد.
آگاهی خانوادهها اولین سد مقابله با اعتیاد در جامعه است
معاون سیاسی امنیتی استاندار بوشهر ظهر چهارشنبه در نشست تخصصی توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر، اظهار داشت: در حال حاضر اعتیاد مهمترین معضل اجتماعی در کشورمان به شمار میرود و طبق تحقیقات به عمل آمده، این بلای خانمان سوز مقدمه بروز 25 آسیب اجتماعی در جامعه است که میتوانند مشکلات زیادی را برای مردم فراهم کنند.
محمدحسن پرآور آگاهی خانوادهها را اولین سد مقابله با اعتیاد در جامعه عنوان کرد، افزود: آگاهی خانوادهها به ویژه والدین می تواند زمینه بروز اعتیاد در جامعه را از بین برده و موجبات تعالی فرزندان را فراهم کنند.
وی تصریح کرد: مبارزه با مواد مخدر یکی از دغدغههای اصلی مسئولین نظام اسلامی است و در طول 34 سال گذشته حوادثی نظیر ترور شخصیتها، دفاع مقدس و تحریمهای مختلفی در کشور داشتیم، ولی مهمترین آنها اشاعه و واردات مواد مخدر به داخل بوده که آسیب آن از تمام مشکلات پیش روی کشور بیشتر است.
کشف سالانه 500 تن مواد مخدر در کشور
پرآور بیان کرد: متاسفانه با حضور آمریکا در افغانستان روند اشاعه مواد مخدر در دنیا تغییر پیدا کرده و با ایجاد آزمایشگاه های پیشرفته و کم کردن حجم مواد و در عوض آسیب پذیری بیشتر تبدیل به مواد مخدر صنعتی کرده اند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار بوشهر عنوان کرد: سالانه بالای 500 تن مواد مخدر در کشور کشف میشود که سهم استان بوشهر از این آمار 770 کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه باید دید ما در باب پیشگیری، درمان و مبارزه با مواد مخدر تغییر کند، گفت: دیدگاه امنیتی به موضوع پیشگیری، درمان مبارزه با مواد مخدر اثرگذار نیست و باید آنرا به امنیتی اجتماعی تغییر دهیم و از خود مردم در این زمینه کمک گرفته شود تا به اهدافی که مد نظرمان است دست یابیم.
کارگاه آموزشی برای NGO فعال در امر مبارزه با مواد مخدر برگزار شود
معاون سیاسی امنیتی استاندار بوشهر با اشاره به اینکه باید کارگاه های آموزشی برای NGO فعال در امر مبارزه با مواد مخدر برگزار شود، افزود: باید اطلاعات سازمان های مردم نهاد در بحث آشنایی با ترفندهای جدید قاچاقچیان و معتادان بروز شود و با روش های جدید درمان و پیشگیری اعتیاد با برگزاری کلاس های تخصصی آشنا شوند.
محمدحسن پرآور خاطرنشان کرد: وضعیت استان بوشهر در امر کشفیات و مبارزه با مواد مخدر مطلوب است و در بخش پیشگیری و درمان در بین چهار استان اول کشور قرار داریم.
وی تاکید کرد: باید سهم بیمه درمانی معتادان و بیماران HIV استان بوشهر دریافت شود و صندوق حمایت از بهبود یافتگان هم در استان فعال شود.
تلاش برای اشتغال بهبود یافتگان مواد مخدر
رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر نیز اظهار داشت: اعتبارات سال 92 سازمان های مردم نهاد فعال در امر فرهنگی، پیشگیری و درمان مواد مخدر استان بوشهر بصورت کامل پرداخت شده است.
ارسطو ترکمان منش افزود: در سال 93 شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با همکاری سازمان های مردم نهاد تعدا شش کارگاه آموزشی و تخصصی در امر فرهنگی، پیشگیری و درمان مواد مخدر تا پایان خرداد ماه برگزار خواهد کرد.
وی تصریح کرد: همچنین در سال 92 تعداد 10 نفر از بهبود یافتگان در شهرهای بوشهر و تنگستان توسط مراکز ترک اعتیاد در کارگاه های خیاطی اشتغال یافتند.
نظر شما