به گزارش خبرنگار مهر، عصر دیروز در مراسمی از مقام محمد تقی علائی شاعر و مدیحه سرای انقلاب اسلامی و اهل بیت(ع) در قالب دهمین برنامه از عصرانههای ادبی خبرگزاری فارس تجلیل شد.
در این مراسم کامران شرفشاهی از شاعران انقلاب اسلامی در سخنانی اظهار داشت: آقای علائی از سویی یک مجاهد و مبارز است و در شرایطی سخن گفته که همه اذعان دارند سخن گفتن سخت بوده است و از سوی دیگر اهل قلم است و بدون ادعا و داشتن تریبونهای رنگارنگ در پایتخت و هیاهو، صاحب چهار مجموعه چاپی است.
وی در ادامه با اشاره به هنر تاریخ نگاری علائی گفت: ما شاهدیم که در گذشته تاریخ ما دائما توام با تحریف بوده است و حقایق به دستور سلاطین وارونه نمایش داده میشد اما امروزه حق بزرگانی مانند علائی در روایت صادق از تاریخ ادا نشده است.
وی همچنین با تجلیل از نحوه حضور اجتماعی تقی علائی گفت: او همیشه در بطن جامعه و مردم حضور دارد. داماد و فرزندش را نیز در راه مبارزه از دست داده و خودش نیز در ایام دفاع مقدس هم حضور پررنگی داشتهاست.
شمسالله کارخانه مدیر آموزش و پرورش پیشوا نیز در این مراسم و در سخنانی اظهار داشت: امثال علائی در کشور کم هستند. ایشان هم در صحنه پانزده خرداد حاضر هستند و هم در سایر صحنههای انقلاب. موفقیت او به نظر من حاصل کار عاشقانهاش توام با اتصال به ائمه اطهار و انبیاء الهی است.
وی افزود: ایشان سالها ساده و بیآلایش میان مردم بوده و با آنها زندگی کرده است. برایم جالب بود که در بسیاری از کانونهای ادبی پای اشعار نسل جوان مینشست و صبورانه گوش میداد. در زندگی شخصیاش هم همواره با یک موتور سیکلت ساده که خورجینی پر پشتش دارد به زمین کشاورزیاش سر میزند.
محمد رضا رهسپار از شاعران پیشوا نیز در این نشست اظهار داشت: یکی از ویژگیهای آقای علائی مانوس بودن ایشان با قرآن است. در تورق غزلیات ایشان جایی نیست که نتوان ارجاع و پانویسی به قرآن ندید.
وی همچنین به سنت ریشهدار مداحی در خانواده علائی اشاره کرد و گفت: من هیچگاه ندیدم آقای علائی هجو بگوید. تمامی جملاتش گزیده است و انگار به قصد ذکر، بیان میشود.
وی همچنین از صداقت و بیپیرایگی علائی تجلیل کرد و گفت: کار کشاورزی برای علائی زبانی فراهم کرده است که از شفافیت زندگی فاصله نگیرد.
نظر شما