پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۱ خرداد ۱۳۹۳، ۹:۳۴

معاون سازمان انتقال خون خبر داد:

اتصال ایران به بانک جهانی آنتی‌ژن سازگار/ راه‌اندازی تکنیک جدید تولید پلاکت

اتصال ایران به بانک جهانی آنتی‌ژن سازگار/ راه‌اندازی تکنیک جدید تولید پلاکت

معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون ایران از برنامه سازمان برای اتصال به بانک بین المللی اطلاعات آنتی ژن سازگار بافتی (HLA) در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به جمعیت ایرانی مقیم خارج از کشور این ارتباط می تواند به شناسایی آنتی ژن سازگار بافتی یا HLA برای بیماران نیازمند کمک کند.

دکتر سیما ذوالفقاری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به جمعیت ایرانی مقیم خارج از کشور و احتمال ابتلای این مهاجران به برخی بیماری های نیازمند آنتی ژن سازگار بافتی یا HLA ، اغلب امکان استفاده از  HLA قومیت های غیر ایرانی برای این افراد وجود ندارد. ارتباط سازمان انتقال خون ایران با این سازمان بین المللی می تواند به شناسایی HLA سازگار با این بیماران در داخل یا خارج از کشور کمک کند.

ذوالفقاری گفت: تمامی فعالیت هایی که در سازمان انتقال خون ایران انجام می شود با بهره مندی از جدیدترین شیوه ها و تجهیزات مربوطه صورت می گیرد. سازمان های انتقال خون در سراسر جهان به روش جدیدی برای تولید پلاکت خود موسوم به "بافی کوت" روی آورده اند که تولید پلاکت را سریع تر و اثربخش تر می کند.

معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: ما نیز در سازمان انتقال خون ایران در صدد راه اندازی این روش هستیم . در حال حاضر کلیه فراورده های خونی از جمله پلاکت در داخل کشور تهیه می شود، اما شیوه "بافی کوت" یک پکیج آماده و جدید است که پلاکت خون را به شیوه مطلوب تری در اختیار بیماران قرار می دهد.

وی، "آفرز" را روش دیگر تولید محصولات خونی عنوان کرد که در این سازمان راه اندازی شده است و افزود: پلاکت به عنوان یکی از محصولات خونی که به این روش تولید می شود به دلیل قیمت بالای کیسه های نگهداری دچار محدودیت هایی است چرا که فقط قشر خاصی از بیماران قادر به استفاده از این فناوری هستند.

ذوالفقاری با اشاره به اینکه شیوه آفرز معمولا  برای بیماران سرطانی که نمی توانند پلاکت های عادی را دریافت کنند کاربرد دارد، افزود: بیماران خود باید هزینه این کیسه ها را که حدود 700 هزار تومان است تامین کنند که سازمان انتقال خون تلاش دارد با مذاکره با بیمه ها، این محصول را بیمه کند تا بیماران بیشتری بتوانند از آن استفاده کنند.

معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون ایران با اشاره به فعالیت بخش بانک خون بند ناف و بانک سلول های بنیادی این سازمان، اظهار داشت این نمونه ها را می توان تا 10 سال و بیشتر در بانک نگه داری کرد و خاطرنشان کرد: این ذخایر برای خود اهدا کننده استفاده ای ندارد و معمولا به افراد نیازمند داده می شود.

ذوالفقاری ادامه داد: از ابتدای فعالیت این بخش تا کنون چندین بیمار از ذخایر خون بند ناف و سلول های بنیادی این مرکز بهره مند شده و پیوند سلول های بنیادی آنها با موفقیت در مراکز درمانی کشور انجام شده است.

کد خبر 2308793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha