به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین علی مخدوم در همایش مبلغان طرح هجرت تابستان که قبل از ظهر یکشنبه با حضور دکتر گلزاری معاون وزیر ورزش و جوانان، حجت الاسلام قرائتی و تعدادی از مبلغان در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به شیوهها و روشهای پاسخگویی به سئوالات اظهار داشت: تبلیغ دینی روش و کارکرد متفاوتی دارد و سئوال و پرسش دینی ساحت جداگانهای دارد و مخاطبان آن را مطالبه میکنند.
وی با اشاره به مهارت مبلغان بیان داشت: مبلغ باید به خوبی متوجه سئوال مخاطب بشود و به همان سئوال پاسخ دهد و این گونه نباشد که مخاطب ساکت شود اما قانع نشود.
رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی با بیان این که برخی سئوالات زمینه رونشناختی دارند، عنوان کرد: باید از کلی گویی در پاسخ سئوال پرهیز کرد زیرا کلی گویی موجب میشود فرد به مشکلات دیگری دچار شود و مبلغ از آن جایی که در آن زمینه تخصص ندارد کلی گویی میکند.
پرهیز از ورود به جزئیات و مصادیق فردی، قومی و گروهی
حجت الاسلام مخدوم تصریح کرد: اگر مبلغ تسلط فوق العاده ندارد باید از ورود به جزئیات و مصادیق فردی، قومی و گروهی بپرهیزد زیرا کنترل مصادیق آسان نیست.
وی عنوان داشت: باید با مخاطب همدلی و همراهی قلبی و حرکتی داشته باشیم و نمیشود این همراهی با لفظ صورت گیرد و اندیشمندان بر این باورند که 80 درصد ارتباطات مربوط به گزارههای غیرکلامی و لفظی است.
رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی با بیان این که مبلغ نباید پیش داوری داشته باشد و تلاش کنیم هرگونه موانع ارتباطی را به حداقل برسانیم و گوش دادن فعال به مخاطب داشته باشیم و برای طلبهها گوش دادن فعال واجبترین کارها است و مخاطب گاهی نیاز دارد فقط به حرف او گوش کنیم.
وی تاکید کرد: مبلغان درباره سخنان مخاطبان حتی در ذهنشان پیش داوری نکنند بلکه گوش دادن فعال به سخنانش داشته باشند.
نظر شما