پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۳ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۵۹

یک کارشناس مذهبی:

انسان‌ها برای توصیه‌های دینی زمان ندارند

انسان‌ها برای توصیه‌های دینی زمان ندارند

حجت‌الاسلام علی سرلک کارشناس مذهبی از اینکه پیام‌های تبلیغی در حوزه مسایل دینی باید به زبان خود مردم و به شکلی غیرمستقیم و به دور از اصطلاحات به مردم ارایه شوند، سخن گفت.

حجت‌الاسلام سرلک در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به گفتگوهایی که در حوزه مسایل معارفی و دینی در برنامه‌های تلویزیونی انجام می‌شود و آسیب‌شناسی این گفتگوها باتوجه به نیاز مخاطبان عنوان کرد: پیام‌های تبلیغی هر چقدر که غیر مستقیم باشد و هر چقدر از حواشی مهیج و فکت‌هایی استفاده شود که پیام را نزد مردم باورپذیرتر کند قطعا بیشتر جذب اندیشه مخاطب می‌شود.

وی با اشاره به ویژگی‌های انسان مدرن که باعث می‌شود کمتر به این پیام‌های تبلیغی توجه کند، یادآور شد: شتابزدگی انسان در عصر مدرن که تنها هدفش این است که به مقصدش برسد، افزایش پیدا می‌کند. دنیایی که همه چیز در آن کوچک می‌شود، رابطه‌ها در آن سرعت پیدا می‌کنند، دسترسی‌ها سریع می شوند و امکانات مینی‌مالیستی و فشرده می‌شوند. در چنین زمانی انسان‌ها چندان زمانی برای شنیدن توصیه‌های دینی ندارند زیرا با انبوهی از شبکه‌های اجتماعی مواجه شده‌اند.

سرلک با بیان اینکه در چنین زمانی خاصیت نکته‌ها و سخنان اصلی از بین رفته است، گفت: دنیای کثرت کیفیت را گرفته و کمیت قاتل کیفیت شده است. انسان‌ها در این شرایط بیشتر از آنکه به محتوا و یافته‌ها توجه کنند به شکل و ساختار توجه می‌کنند.

این کارشناس برنامه‌های مذهبی همچنین در پاسخ به اینکه کارشناسان در بسیاری از برنامه‌های معارفی مطابق با نیاز مخاطب سخن نمی‌گویند، بیان کرد: طبعا این ایراد وارد است. بهرحال گاهی اشکال از فرستنده پیام است و گاهی از گیرنده پیام و گاهی هم انتقاد به هر 2 وارد است.

وی در پایان با اشاره به سخن حجت الاسلام نقویان درباره ارتباط و نزدیکی سخن کارشناسان مذهبی به مردم برای انتقال معانی اظهار کرد: همچنان که حجت الاسلام نقویان معتقد است ما باید به زبان قوم نزدیک شویم نه زبان قم. زبان قم در واقع همان اصطلاحات معارفی است که گاهی مفاهیم در آنها منتقل نمی‌شود اما زبان قوم زبان راحتی است که با تکیه بر ضرب المثل‌ها و زبان عادی مردم بیان می‌شود.

کد خبر 2326854

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha