به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مسکو تایمز، گروه داوری بوکر روسی که از جوایز معتبر این کشور محسوب می شود، در یک کنفرانس خبری که در هتل «گلدن رینگ» برگزار شد، اسامی راه یافتگان به رقابت سال 2014 را اعلام کرد.
برای انتخاب بهترین رمان سال روسی، 85 اثر ثبت نام کردند که از این میان 78 اثر مجاز به شرکت در این رقابت شناخته شدند. این آثار از سوی 43 ناشر وارد بازار کتاب روسیه شده اند.
اندرو آریف رییس گروه داوری امسال که تاریخ نگار ادبیات است، با تاکید بر مفهوم رمان از نظر پوشکین بر اهمیت موضوع خیال، روایت و انتخاب واژه های تاثیرگذار در روند انتخاب بهترین رمان روسی سال سخن گفت.
دیگر اعضای گروه داوری امسال متشکل از ایوگنی عبدولیف شاعر و رمان نویس و متقدادبی، دنیس دراگون رمان نویس و روزنامه نگار، آناتولی کورچاکین رمان نویس و الکساندر روکاویشنیکوف مجسمه ساز است.
این جایزه که قدیمی ترین جایزه ادبی مستقل روسی است، امسال بیست و سومین دوره خود را تجربه می کند. از سال 2012 به مدت پنج سال بانک گلابکس حمایت مالی این جایزه را برعهده گرفته است.
بوکر روسیه با اعلام فهرست نهایی خود که متشکل از نام 6 نویسنده خواهد بود، در تاریخ 8 اکتبر (16 مهر) این رقابت را وارد مرحله نهایی خواهد کرد و نام برنده نهایی 5 دسامبر(14 آذر) اعلام می شود.
برنده این رقابت یک جایزه 1.5 میلیون روبلی (بیش از 45 هزار دلار) دریافت می کند. به 6 نامزدی که به مرحله نهایی راه یابند نیز هر یک 150 هزار روبل (نزدیک به پنج هزار دلار) اهدا می شود.
جایزه ادبی بوکر روسیه که از سال 1991 کار خود را شروع کرد به عنوان نخستین جایزه ادبی غیردولتی از سال 1917 شناخته می شود. در سال 1992 مارک خاریتونوف با رمان «خطوط سرنوشت» این جایزه را به عنوان نخستین برنده بوکر روسیه به خانه برد.
در سال 2012 این جایزه به آندری دیمیتریف نویسنده 56 ساله مسکویی برای نوشتن رمانی به نام «روستایی و نوجوان» تعلق گرفت و در سال 2011 این جایزه به الکساندر چوداکف برای رمانی با عنوان «دلتنگی از پله های دیرینه پایین می آید» رسید.
سال پیش گروه داروی جایزه بوکر روسی رمان «بازگشت به پنج رود» نوشته آندری وولوس را به عنوان رمان برنده این جایزه معتبر ادبی انتخاب کرد. این رمان با تمرکز بر زندگی رودکی شاعر پارسی گوی نوشته شده بود.
در سال های اخیر مبلغ جایزه 600 هزار روبل (تقریبا 20 هزار دلار) بود و هر یک از نامزدهای نهایی دو هزار دلار دریافت می کردند. این جایزه کارش را با اهدای یک جایزه 48 هزار روبلی(حدود 16 هزار دلار) آغاز کرده بود.
24 نویسنده ای که به فهرست اولیه امسال راه یافته اند عبارتند از : واسیلی آکسنوف، ماریا آنوفریوا، بنیگسن وسوولود، بوکشا ژنیا، آناتولی ویشوسکی، ناتالیا گروموف، سرگی زاگرفسکی، ولادیمیر کانتور، آناتولی کیم، آناتولی کورولیوف، النا کوستوکوویچنا، آلکس ماکوشینسکی، یوری میلوسلاویسکی، النا مینکین تیشر، آلکسی نیکیتین، زهر پریلپین، ویکتور رمیزوف، النا اسکولسکایا، ولادیمیر سورکین، لو تیمویف، النا چیژوف، ولادیمیر شاروف، سرگی شیکرا و گلب شولپیاکوف.
نظر شما