پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۳ مرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۳۲

رحمانی:

تدوین نقشه پراکنش زمین لغزش های گیلان/ لزوم تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای طرح های آبخیزداری

تدوین نقشه پراکنش زمین لغزش های گیلان/ لزوم تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای طرح های آبخیزداری

رشت – خبرگزاری مهر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از تدوین نقشه پراکنش زمین لغزش های استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، رحمت الله رحمانی ظهر پنجشنبه در نشست با کارشناسان حوزه آبخیزداری منایع طبیعی استان افزود: اجرای طرح های آبخیزداری راهکار مناسبی برای جلوگیری از وقوع سیل و کاهش خسارات ناشی از آن است.

وی همچنین از اجرای پنج طرح مطالعاتی آبخیزداری در منطقه رودبار، املش، رودسر و تالش استان خبر داد و اظهارداشت: آبخیزداری برنامه ریزی، اجرا و مدیریت پروژه ها و طرح های حفظ، احیاء و توسعه و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی تجدیدشونده موجود در حوزه های آبخیز است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان به هشت طرح اجرایی اعم از مکانیکی و بیولوژیکی حوزه آبخیزداری به مساحت پنج هزار و 683 هکتار در استان اشاره کرد و گفت: اجراي طرح‌ هاي آبخيزداري به عنوان يكي از شيوه‌ هاي نوين حفاظت از آب و خاك، مهار و پخش سيلاب‌ ها نقش مهمي در كاهش اثرات بلاياي طبيعي دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: علاوه بر این هشت نقطه پر خطر و حساس فرسایش خاک در استان شناسایی شده است.

وی افزود: اجراي اين طرح باعث كنترل سيلاب‌ هاي مخرب و نفوذ آب به داخل سفره‌ هاي آب زيرزميني مي‌ شود.

 رحمانی ادامه داد: راهبرد اساسي كنترل سيل، به تغذيه سفره‌ هاي آب كمك كرده و موجب مي‌ شود كه قنات، چشمه و چاه‌ ها با توليد آب زمين‌ هاي كشاورزي بيشتري را به زير كشت برده و در توليد محصولات غذايي نقش‌ آفرين باشد.

وی تصریح کرد: آبخيزداري مديريت علمي كه ضمن توجه به مسائل اقتصادي، اجتماعي، حفظ منابع آب و خاك در حوضه‌ هاي آبخيز از علوم و تجربيات مختلف استفاده مي ‌كند بدون این كه نقش مردم از نظر دور بماند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان بیان داشت: بهره‌ وري كامل از سرمايه‌گذاري مالي و نيروهاي انساني و منابع اقتصادي كشور از قبيل اراضي زراعي، جنگلي و مرتعي، سدهاي بزرگ و راه‌ ها جزء با اجراي طرح‌ هاي اصلاح كاربري اراضي، حفاظت خاك و كنترل سيلاب كه همگي در قالب طرح‌ هاي آبخيزداري جاي دارند، حاصل نخواهد شد.

وي تصريح كرد: يكي از مهمترين خسارت‌ هايي كه به منابع طبيعي وارد مي‌ شود از ناحيه فرسايش خاك بوده و آبخيزداري يكي از بهترين گزينه‌ ها براي جلوگيري از فرسايش خاك است.

 

کد خبر 2349940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha