به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در مراسم افتتاح نمایشگاه خرابکاری صنعتی هسته ای در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره پهپاد اسرائیلی که برای جاسوسی از وطن وارد ایران شده بود، گفت: همان توضیحی که دوستان عزیز سپاهی داده اند تا به امروز کفایت می کند، ضمن آنکه تشکر می کنیم از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که با هوشیاری و آمادگی نشان دادند که اهداف دشمن قطعا با بن بست روبرو خواهد شد و ملت ایران، ملت هوشیاری است و دست اندرکاران جمهوری اسلامی ایران به زیبایی و خوبی هم از دستاوردها و هم منافع ملی حفاظت می کنند.
وی ادامه داد: به عنوان مسئول سازمان انرژی اتمی از طرف خانواده سازمان صمیمانه از کسانی که این اقدام بسیار مهم را انجام داد ه اند، تشکر می کنم.
صالحی گفت: یک ماه پیش مانور بزرگ زمینی در یکی از تاسیسات خود داشتیم و دو هفته پیش نیز یک مانور هوایی داشته ایم که جزئیات آن را روز دیگری مسئولین ذیربط شرح خواهند داد. البته مانور دوهفته پیش بر روی یکی از تاسیسات ما که البته نطنز نبود صورت گرفت و تجربه بسیار گرانقدری بود و تقدیر الهی بود که عزیزان ما در نیروهای مسلح این اقدام شایسته و مهم را انجام دادند.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با هوشیاری کامل و بیداری صیانت کامل از طریق همکاری با مجموعه دست اندرکاران حفظ امنیت و صیانت از تاسیسات هسته ای را انجام می دهد که ان شاء الله مردم مطمئن باشند که همه چیز به خوبی و با اطمینان خاطر پیش می رود.
صالحی در پاسخ به سئوال دیگری درباره اخبار منتشره در خبرگزاری های غربی مبنی بر کند شدن روند همکاری ایران و آژانس، بیان کرد: اگر صحبت های آقای آمانو را بعد از سفری که به ایران داشتند در وین مورد توجه قرار دهیم آمانو عنوان کرد که جمهوری اسلامی ایران به طور رضایت بخشی با آژانس همکاری می کند.
وی ادامه داد: ما تا به امروز بیش از 13 خواسته و سئوال آنها را پاسخ داده ایم. 5 سئوال و خواسته دیگر دارند که در دستور کار قرار دارد و بعضی از آنها در شرف انتها و بعضی در شرف انجام است.
صالحی گفت: می توان گفت در طول حدود هشت ماه گذشته قریب به 18 سئوال و تقاضای آژانس را پاسخگو بوده ایم. البته اینها در چارچوب پادمان هسته ای و مقداری نیز فراتر از پادمان هسته ای با در نظر گرفتن انعطافی که باید به خرج بدهیم، در نظر گرفتیم تا نشان بدهیم آمادگی ایران برای همکاری با آژانس بیش از گذشته است و رویکرد دولت تدبیر و امید در ارتباط با موضوع حل و فصل پرونده هسته ای وجود داشته و جمهوری اسلامی تا جایی که برایش میسر بوده این اجازه را به آژانس داده است که از برخی تاسیسات و معادن که در چارچوب پادمان نمی گنجد، بازدید کنند تنها به خاطر اینکه شفافیت و انعطاف خود را نشان داده باشند.
صالحی بیان کرد: امیدواریم که آژانس از این فرصت به نحو احسن بهره برداری کند و خدای ناکرده به گونه ای عمل نشود که اعتماد ایجاد شده سلب شود و موجب شود همکاری ها با محدودیت روبرو شود. تا به امروز همکاری ها خوب بوده و این امر مورد اعتراف آژانس نیز قرار گرفته است.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین درباره رآکتور اراک بیان کرد: رآکتور اراک دارای چند موضوع است. یک بحث بازطراحی است که با 1+5 درباره آن مذاکره می کنیم و ارتباطی با آژانس ندارد.
وی پیشنهادهایی از طرف ایران، روسیه، چین و آمریکا در این باره مطرح است که درباره آنها بحث و گفتگو می شود تا ببینیم به چه سرانجامی می رسد.
وی ادامه داد: برای بازدید از تاسیسات هسته ای همواره یک پروتکلی از نوع فرآیند بازید برای آن تاسیسات تنظیم می شود که ما اعلام کرده ایم که برای اراک نیز با آژانس در مذاکرات می توانیم این پروسه بازدید را بررسی کنیم.
صالحی درباره دو تفاهم نامه ای که امروز قرار است در سازمان انرژی اتمی به امضا برسد، بیان کرد: یک تفاهم نامه مربوط به مسائل آموزشی و ارتقای سطح آموزشی است. پروتکل دیگر نیز با وزارت بهداشت است که ما قبلا نیز تفاهم نامه ای را امضا کرده بوده ایم. خدماتی را به وزارت بهداشت ارائه می کنیم که در سازمان انرژی اتمی تجارب فرزندان سازمان به جایی رسیده است که می توان از این تجارب استفاده کرده و تجهیزات مورد نیاز بخش های دیگر کشور مثل بخش سلامت تامین شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سئوال دیگری درباره همکاری های هسته ای ایران با کشورهای اروپایی بیان کرد: ما اکنون با روسیه درباره همکاری های هسته ای صحبت می کنیم و تقریبا در مراحل آخر است. چند کشور دیگر حتی اروپایی و آسیایی در ارتباط با ساخت نیروگاه و همکاری هسته ای پیشقدم شده اند و از آنجا که هنوز به نتیجه نهایی لازم نرسیده ایم، اجازه دهید که فعلا نامی از این کشورها نبریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره نمایشگاه خرابکاری هسته ای، بیان کرد: امروز شاهد برگزاری اولین نمایشگاه خرابکاری صنعتی هستیم و در این نمایشگاه انواع شیوه ها و مکانیزم های به کار گرفته شده توسط دشمن برای خرابکاری قابل مشاهده است.
صالحی ادامه داد: طرف مقابل و دشمنان جمهوری اسلامی ایران از اتحاد سازی، تهدید، تحریم، ترور، جاسوسی و تمام شیوه های ممکن استفاده کرده اند تا بلکه روند مبارک فرآیند صلح آمیز هسته ای را متوقف کنند ولی به لطف الهی تا به امروز نتوانسته اند کاری را پیش ببرند.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت : یکی از دلایل این امر هوشیاری و بیدارباشی است که همواره مسئولان و عزیزان ما به ما داده اند و همکاران سازمان انرژی اتمی دائما درحال رصد فعالیت های خرابکارانه دشمن هستند.
صالحی ادامه داد: آنها دائما فعالیت های هسته ای را رصد می کنند فعالیت های خرابکارانه دشمن را رصد می کنند و زمانی این فعالیت گسترده شد که وزیر محترم مخابرات اعلام کرد که ویروسی به نام اکستاکسنت منتشر شده است. در آن زمان موضوع مورد بررسی قرار گرفت و هنوز آثار آن به سازمان انرژی اتمی آنگونه که آنها می خواستند نرسیده بود به موقع اطلاعرسانی شد و توانستیم جلوی خرابکاری را بگیریم.
وی ادامه داد: این قدم اولی بود که 5- 6 سال پیش این اقدام شروع شد و از آن زمان یک هوشیاری و توجه ویژه به بحث خرابکاری صنعتی داشتیم و سعی کردیم ازمایشگاه هایی را برپا کنیم که این آزمایشگاه کامل و افتتاح شد و از حدود 6 سال پیش منجر به ایجاد تاسیسات لازم برای آزمایش تمامی تجهیزاتی که از خارج می خریم و حتی در داخل خریداری می کنیم، شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در این نمایشگاه مشاهده می کنیم انواع پمپ های خلع، سیستمهای الکترونیکی و مکانیکی را توانستیم در شگردهای عجیب و غریبی که بکار گرفته بودند، معایبش را رفع کنیم. دوستان ما در سازمان انرژی اتمی توانستند ریزترین معایب را پیدا کرده و اجازه ندهند دستگاههای معیوب کوچکترین بحرانی در صنعت هسته ای ما ایجاد کند.
صالحی با بیان اینکه اولین بار است این موضوعات را برای مردم اعلام می کنیم، خاطر نشان کرد: بنده در گزارش غربی ها متوجه می شوم که آنها از کجا عصبانی هستند و با توجه به هزینه ای که کرده اند، هزینه بی ثمر بوده است. تجهیزاتی در اروپا ساخته می شد در نیومکزیکو و شهرهای دیگر بر روی آنها خرابکاری انجام می شد و سپس تجهیزات را روانه بازار می کردند که ما چالش بزرگی با این مسئله داشتیم.
وی گفت: با مزاح می گویم باید یک تشکر نیز از غرب داشته باشیم که اگر این اقدامات خرابکارانه نبود، ما این مقدار هوشیاری نداشتیم ولی اکنون با این اقدامات مهندسین ما سطح آگاهیشان و سطح تجاربشان و فهم و درکشان از مسائل مکانیکی، برقی و ... بسیار بالا رفته چراکه ما به همه تجهیزاتی که خریداری می کنیم، مشکوک هستیم و یکبار تمام فعالیت های الکترونیکی و مکانیکی را بررسی می کنیم و این سبب شده مهندسین ما در سطح بالاتری قرار گیرند.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بنده اعلام می کنم با توجه به اینکه صنعت هسته ای یک صنعت حساس در جهان است و اگر اتفاقی در صنعت هسته ای رخ بدهد، برخلاف صنایع دیگر آن حادثه منطقه ای نخواهد بود و تنها یک منطقه را در برنمی گیرد و کنوانسیون های بین المللی متعددی در این باره وجود دارد به آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشنهاد می کنم در ماه آینده در کنفرانس عمومی که برگزار خواهد شد پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ایجاد یک کنوانسیون جدید منع خرابکاری در تجهیزات ارائه شده به صنعت هسته ای را تصویب و به اجرا بگذارند.
صالحی ادامه داد: باید در صنعت هسته ای خرابکاری صنعتی ممنوع شود؛ چراکه آثار این خرابکاری تمام دنیا را در بر می گیرد، خیلی از کشورهای اروپایی و صاحب نام و صنایع صاحب نام که جایگاه ویژه ای در صنعت دارند متاسفانه در فرآیند خرابکاری با آمریکا و رژیم صهیونیستی شریک شده اند و هم اعتبار آن صنعت از بین می رود و اگر ما نام کارخانه ها را اعلام کنیم قطعا اعتماد به آنها خدشه دار خواهد شد و ما امیدواریم که متوجه باشند.
وی گفت: بنده خواسته ام که برخی از سفرای این کشورها را بیاورید که ببینند چه کارهایی کرده اند برخی از کشورهای آسیایی که ما ناچارا از آنها خریداری می کنیم نیز این خرابکاری را انجام می دهند و این جای تعجب و حیرت ما است که چه نتیجه ای می خواهند از این کار بگیرند برای غربیها توجیهی قائل هستیم که به صورت ذاتی با ما دشمنی دارند، ولی از کشورهای شرقی تعجب می کنیم که شریک این کشورها می شوند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: ما امیدواریم آژانس بین المللی انرژی اتمی که خودش را متولی امنیت تاسیسات هسته ای می داند به این مساله ورود جدی پیدا کند و در صدد تصویب و تدوین یک کنوانسیون جدید مبنی بر ممنوعیت خرابکاری به تجهیزات هسته ای باشد.
.
نظر شما