۱۷ شهریور ۱۳۹۳، ۹:۲۳

توسط یک شرکت دانش بنیان؛

هیترهای فشار قوی در صنعت نیروگاهی بازسازی می شوند/ صرفه جویی در واردات

هیترهای  فشار قوی در صنعت نیروگاهی بازسازی  می شوند/ صرفه جویی در واردات

یک شرکت دانش بنیان برای اولین بار موفق شد تا باز سازی هیتر های فشار قوی را به خوبی انجام دهد این اقدام گام مهمی در راستای صرفه جویی در واردات هیترها است.

مجید برغانی فراهانی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان باز سازی هیتر های قوی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طرح بازسازی هیترهای قوی نیروگاهی که برای اولین بار توسط شرکت دانش بنیان ما انجام شد، توانست صرفه جویی بالایی را برای کشور به وجود بیاورد.

وی با بیان اینکه در ساعت هزار تن آب با فشار 350bar وارد هیترها می شود، اظهار داشت: بعد از ورود آب به هیتر جهت پیش گرمایش با دمای 200 درجه سانتیگراد به دیگ بخار وارد شده و نهایتا آب به 350 درجه سانتیگراد می رسد که این آب به توربین وارد شده تا از آن طریق در نیروگاه به تولید برق برسیم.

وی در ادامه توضیح داد:با توجه به اینکه سالانه 50 هیتر فشار قوی فقط در زمینه نیروگاه برق نیاز به تعمیر و باز سازی دارد به فکر تولید این هیتر ها در کشور افتادیم تا از این طریق بتوانیم علاوه بر دستیابی به دانش بازسازی هیترها به ساخت هیترهایی با فشار بالا دسترسی پیدا کنیم.

برغانی خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه حجم زیادی آب در  هیترها قرار می گیرند، هیترها سوراخ و یا دچار خوردگی می شوند که در شرکت دانش بنیان ما بازسازی و نوسازی این هیترها صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه هیترهای فشار قوی وارداتی هستند، توضیح داد: هزینه هریک از هیترها یک میلیون دلار است، بازسازی هیترها در کشور با قیمت یک چهارم کل یک هیتر فشار قوی صورت می گیرد، ولی شرکت دانش بنیان ما می تواند تنها 4 هیتر فشار قوی را در سال بازسازی کند.

این محقق شرکت دانش بنیان گفت: هر هیتر با وجود 2100 لوله 12 متر طول، با قطر 2.5 متر و وزن 45 تا 50 تن با فشار بالا کار می کنند.

برغانی اذعان داشت: با باز سازی هیترها، با هزینه های بسیار کم، نه تنها عمر هیترها افزایش پیدا می کند، بلکه امکان تعمیر بسیار آسان تر شده و همچنین هزینه های تولید بسیار کاهش یافته است لذا این امر می تواند به صورت یک ابتکار مهم در صنایع تولیدی این هیترها نهادینه شود.  

وی با اشاره به اینکه این شرکت با بهینه سازی و بازسازی هیترها، در یکی از مهمترین و حساس ترین تجهیزات صنعت برق گام بسیار مهمی برداشته است، خاطرنشان کرد: دستاوردهای بازسازی هیترها می تواند دستیابی کشور به تکنولوژی بازسازی، طراحی، تکنولوژی بهبودبازدهی و ساخت لوله های مربوط به هیترهای فشار قوی نیروگاهی باشد.

کد خبر 2362813

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha