پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۵ شهریور ۱۳۹۳، ۱۴:۰۳

سهم اندک بانوان ایرانی از اهدای خون/ خون زنان آلودگی کمتری دارد

سهم اندک بانوان ایرانی از اهدای خون/ خون زنان آلودگی کمتری دارد

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران با عنوان این مطلب که خون زنان آلودگی کمتری نسبت به جامعه دارد، اظهارداشت: زنان بیشترین مصرف کنندگان خون هستند اما اکنون تنها 5 درصد اهدا کنندگان کشورمان را زنان تشکیل می دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اکبر پورفتح اله گفت: اهدای خون کارکردهای آشکاری دارد که نجات جان انسانها، توسعه اعمال جراحی، افزایش امید به زندگی و طول عمر، سلامت مادران و کاهش مرگ و میر در حین زایمان و...، از جمله این کارکردها محسوب می شود.

وی افزود: اما اهدای خون کارکردهای پنهانی نیز دارد که شامل ترویج فرهنگ وفاداری و تعهد به جامعه، خود مراقبتی و وفاداری به خانواده و رعایت بهداشت جنسی، و ممانعت از مداخلات تهاجمی به بدن و کارکردهای ایثارگرانه و مسوولانه در لایه های مختلف اجتماعی است.

پورفتح اله، ترویج فرهنگ اهدای خون را بیش از سازمان انتقال خون، کار تخصصی سازمانهای مردم نهاد دانست و گفت: این کار نیاز به نگاه مردم شناسی و جامعه شناسی دارد چنانکه کشورهای پیشرفته نیز از سازمانهای مردم نهاد برای جذب اهدا کننده و ترویج فرهنگ اهدای خون کمک می گیرند.

وی، الگوی ایثارگری و داوطلبانه بودن را در سازمانهای مردم نهاد و اهدا کنندگان خون مشابه دانست و افزود: تعهد خود خوانده و بدون چشمداشت، و وفاداری و مسوولیت نسبت به اجتماع از ویژگی مشترک هر دو این جمعیت ها است و کارکرد های پنهانی این نهادها را با میلیاردها بودجه نمی توان به دست آورد زیرا پاداش معنوی و ساخت جامعه ای بهتر، موتور محرکه این سمن ها است.

پورفتح اله همچنین دلیل گرایش انتقال خون به اهدای خون بانوان را سلامت بیشتر خون این بخش از جامعه دانست و ادامه داد: زنان رفتارهای پر خطر کمتری دارند، نسبت به سلامت دریافت کنندگان خون وسواس و تعهد بیشتری دارند و در مورد سئوالات پزشک اهدای خون صادقانه تر جواب می دهند و تحقیقات نشان می دهد میزان آلودگی ویروس اچ .آی . وی در خون زنان نسبت به مردان بسیار پایین تر است. همچنین خون اهدایی، جان مادران زیادی را در حین زایمان نجات می دهد و به این لحاظ یکی از مهمترین مصرف کنندگان خون خانمها هستند در حالی که تنها 5 درصد از اهدای خون جامعه را بر عهده گرفته اند و شایسته است که زنان نیز برای نجات جان مادران همدلی بیشتری نشان دهند و به جمع اهدا کنندگان بپیوندند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران تاکید کرد: اگر زنان وارد چرخه اهدای خون شوند سلامتی خون و جامعه بیشتر تضمین می شود.

کد خبر 2364998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha