به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسکندر مومنی ظهر چهارشنبه در پنجمین نشست معاونین حمل و نقل و ترافیک و روسای پلیس راهور کلانشهرهای کشور با بیان اینکه امروزه موضوع ترافیک و ایمنی و انضباط در آن یکی از جدیترین دغدغههای دولت و مردم در تمام کشورهای دنیاست، اظهار داشت: به معنای واقعی کلمه موضوع ترافیک یک موضوع بین بخشی است و باید بخشها مختلف با رسیدن به تفاهم و به دور از موازیکاری این موضوع را دنبال کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر استفاده از سیستمهای هوشمند در طرحهای کنترل ترافیک امری اجتناب ناپذیر است، افزود: ساماندهی مباحث ترافیکی با استفاده از روشهای سنتی در جامعه امروز غیر ممکن است.
افزایش 400 درصدی تعداد خودروها در 10 سال گذشته
رئیس پلیس راهور کشور با اشاره به افزایش 400 درصدی تعداد خودروهای در حال تردد در سطح کشور نیز بیان داشت: در سال 80 تعداد خودروهای موجود در کشور چهار میلیون خودرو بوده که در حال حاضر این آمار به 16 میلیون افزایش یافته است.
وی با اشاره به اجرای طرح کنترل ترافیک هوشمندانه در تونل نیایش و بزرگ راه صدر تهران اظهار داشت: این طرح کنترل ترافیک پس از اجرا شدن در این محدوده از شهر تهران و با توجه به نتایج به عمل امده از آن به تایید مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است و قرار است در کلانشهرهای کشور نیز به اجرا درآید.
سردار مومنی با بیان اینکه کنترل هوشمندانه ترافیک در تغییر رفتار شهروندان نیز نقش بسزایی دارد، افزود: تغییر رفتار شهروندان در هنگام رانندگی می تواند به میزان قابل توجهی در کاهش تصادفات نقش داشته باشد.
وی با بیان اینکه روز گذشته و با امضای تفاهم نامهای 3 هزار و 800 کیلومتر از جادههای کشور تحت پوشش کنترل کامل و استفاده از سیستم هوشمند رسا اضافه شده است، افزود: برنامهریزی برای تحت پوشش قرار دادن 30 هزار کیلومتر از جادههای کشور به این سیستم در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رئیس پلیس راهور کشور با بیان اینکه با اجرای طرح کنترل هوشمندانه در 50 درصد از جادهها و شهرهای کشور میتواند تاثیر بسزایی در کاهش جرایم و حوادث راهنمایی و رانندگی داشته باشد، ادامه داد: با این اتفاق میتوان شاهد کاهش 40 درصدی حوادث در جادهها باشیم.
وی به واگذاری برخی از اختیارات قانونی دستگاه قضا به پلیس راهور در خصوص اعمال قانون اشاره کرد و افزود: این اقدام که در کمتر کشوری در دنیا اجرا میشود و برای کاهش تخلفات نقش بسزایی دارد.
سردار مومنی در ادامه با بیان اینکه نیروهای راهور برای بررسی و اعمال قانون باید از صفر تا صد حادثه را در ست داشته باشند، افزود: پلیس راهور نمیتواند با استفاده از اطلاعاتی که خود به دست نیاورده و با استفاده از اطلاعات دریافتی اعمال قانون را انجام دهد.
اقدامات سلبی پلیس راهور باید به حداقل میزان ممکن برسد
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین دستور سازمانی به نیروهای راهور باید اقدامات سلبی به حداقل کاهش یابد، ادامه داد: رعایت حقوق شهروندی برای تمام دستگاههای امری ضروری است و هیج نهادی حق ندارد قبل از ایجاد زیرساختهای لازم برای شهروندان اقدامات سلبی را اجرا کند.
رئیس پلیس راهور کشور با بیان اینکه نباید از نیروهای راهور انتظار داشته باشند که با تک تک شهروندان برخورد کنند بلکه باید زیر ساختهایی فراهم شود که کرامت انسانی را حفظ کنند و ضمن ایجاد زیرساخت ها و تسهیلات برای شهروندان و پس از آن در صورت تخلف اقدامات سلبی اجرایی شود.
وی با انتقاد از روند فعالیت بیمههایی که مسئولیت بیمه کردن خودروها را نیز بر عهده دارند، بیان داشت: دفاتر بیمه علی رغم اینکه در زمان بیمه کردن خودروها به لحاظ کمی و کیفی خدمات خوبی را ارایه میدهند ولی در هنگام پرداخت خسارات محدود و بی کیفیت میشوند.
سردار مومنی ادامه داد: بیمه کردن خودروها الزامی است ولی هنوز زیرساختهای لازم برای در دسترس بودن این مراکز در جادههای کشور وجود ندارد.
وی در ادامه با اشاره به نقش خودروها در آلایندگیهای موجود در کلانشهرها نیز بیان داشت: متاسفانه بسیاری از خودروهایی که در کشور تردد میکنند به لحاظ ساختاری استاندارد نیستند و با استانداردها فاصله زیادی دارند.
رئیس پلیس راهور کشور یک خودروی معمولی در حالت استاندارد باید به ازای هر 100 کیلومتر 8 لیتر بنزین مصرف کند، افزود: این در حالی است که بسیاری از خودروهایی که در سطح شهرهای کشور تردد میکنند به ازای هر 100 کیلومتر 20 الی 21 لیتر بنزین مصرف میکنند.
وی در ادامه با بیان اینکه برخی از طرحهای ترافیکی که در سطح شهرها اجرا میشود مانند زوج و فرد به گونهای حالت شوخی دارد، اظهار داشت: اجرای این طرح فقط برای مدت زمان کوتاهی تاثیرگذار است و اجرای این طرح به ویژه در نحوه اجرا از درب منزل شوخی با شهروندان است.
سردار مومنی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر باید خودروهای استاندارد یورو 5 در کشور تولید شده باشد، افزود: بر اساس مصوبه قانونی خودرو سازان موظف بودند که تا سال 89 خوردهایی با استاندارد یورو 3 و در سال 84 خودروها با استاندارد یورو 4 در کشور تولید شوند ولی متاسفانه اقدامی در این راستا صورت نگرفته است و باید بگویید که 9 سال برای اجرای طرحی که هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته زمان کمی نیست.
قیمت گذاری خودرو در ایران شبیه شوخی است
وی با بیان اینکه در کشور ایران خودروسازان رقابتی وجود ندارد و این امر پیشرفت در صنعت خودرو را مسکوت گذاشته است، ادامه داد: مردم ایران برای خرید خودرو قدرت انتخاب ندارند و مجبور به خرید خودروهای بی کیفیت هستند.
رئیس پلیس راهور کشور با بیان اینکه با توجه به عدم تنوع در کشور باید نظارتها به حداکثر برسد، افزود: در حال حاضر روند رقابتی بر فروش خودروها در کشور نیز شبیه شوخی است چرا که شورای رقابت قیمتی را تعیین میکند خودروسازان نمی پذیرند و شورای رقابت مجدد با توجه به نظر خودروسازان قیمت خودروها را اعلام میکنند.
وی توسعهی حمل و نقل عمومی را نیز کلید اصلی کاهش آلایندهها در کلانشهرها عنوان کرد و افزود: تسهیلات باید برای انسانها تعبیه شود و نه برای آهن و خودروها و در این راستا شهرداریها باید نسبت به توسعه و بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی نهایت توجه را داشته باشند.
سردار مومنی با بیان اینکه در حال حاضر 30 درصد از سوخت کشور مربوط به کمتر از یک میلیون خودرو سبک در سطح شهرهاست، افزود: باید در اعمال قوانین راهنمایی و رانندگی تجدید نظر صورت گیرد و کرامت انسانی را به کرامت آهن و خودرو ترجیح داده شود.
سردار مومنی:
ناکارآمدی دفاتر بیمه در هنگام پرداخت خسارات/ طرح زوج و فرد شبیه شوخی با شهروندان است
اصفهان – خبرگزاری مهر: رئیس پلیس راهور کشور گفت: دفاتر بیمه باوجود اینکه در زمان بیمه کردن خودروها به لحاظ کمی و کیفی خدمات خوبی را ارایه میدهند ولی در هنگام پرداخت خسارات محدود و بی کیفیت میشوند.
کد خبر 2367985
نظر شما