۱۲ مهر ۱۳۸۴، ۱۷:۱۷

پور محمدي در نخستين نشست خبري خود پس از تصدي پست وزارت كشور :(2)

وزارت كشور در جهت حمايت از تشكل‌ هاي غيردولتي راسخ است// نبايد ديگر شاهد مديران پروازي باشيم// تنوع قوميت ها يك نقطه‌ مثبت است// لفظ كابينه 70 ميليوني يك نماد است

وزارت كشور در جهت حمايت از تشكل‌ هاي غيردولتي راسخ است// نبايد ديگر شاهد مديران پروازي باشيم// تنوع قوميت ها يك نقطه‌ مثبت است// لفظ كابينه 70 ميليوني يك نماد است

مصطفي پور محمدي وزير كشور تاكيد كرد: در صورتي كه اختلافات ميان اعضاي شوراي مركزي دوم خانه احزاب ايران با اعضاي جديد شوراي مركزي حل وفصل نشود، كميسيون ماده 10 احزاب وزارت كشور به اين مساله رسيدگي خواهد كرد".

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، پورمحمدي كه در نخستين نشست خبري خود پس از تصدي وزارت كشور سخن مي گفت، افزود: احزاب نقش محوري در نشاط سياسي دار هستند و خانه احزاب مجمع احزاب كشور است و ما آن را قبول داشته و از آن حمايت مي كنيم.

وي اضافه كرد: اگر در حال حاضر دوستان خانه احزاب با يكديگر مشكل دارند، بايد بنشينند و مشكل خود را حل كنند و چنانچه نتوانند اين مشكل را حل كنند، طبق قانون بايد كميسيون ماده 10 احزاب در اين ارتباط اظهارنظر كند كه گويي يكبار نيز اظهار نظر كرده است و اعضا نپذيرفته ‌اند.

پورمحمدي تاكيد كرد كه "چنانچه اعضاي شوراي مركزي دوره دوم و سوم خانه احزاب نظر كميسيون ماده 10 احزاب وزارت كشور را نپذيرند، بايد يك مرجع قانوني اين اختلاف را حل كند".

وزير كشور در پاسخ به سوالي در ارتباط با بحث قوميت‌ ها، با تاكيد بر اينكه "اگر تنوع قومي و زباني خوب مديريت شود، يك فرصت است"، افزود: سابقه تاريخي ايران نشان داده كه قوميت ‌ها نقش بسزايي در دفاع از كيان ايران داشته‌ اند و اقوام ايراني در كنار تنوع لهجه ‌ها و آداب و رسومي كه دارند، به خوبي در كنار هم زندگي كرده‌ اند.

 خانه احزاب مجمع احزاب كشور است و ما آن را قبول داشته و از آن حمايت مي كنيم

پورمحمدي با بيان اين كه "تنوع قوميت ها يك نقطه‌ مثبت است و باعث نگراني نيست" ادامه داد: هر حادثه ‌اي كه پيش مي ‌آيد مساله مديريت در آن نيز مهم است و اگر حادثه ‌اي خوب مديريت نشود، تبديل به بحران خواهد شد. "خوزستان از جمله استان هايي بود كه سطح مشاركت مردم آن در انتخابات بالا بود، اما برخي بي توجهي ها و به ناحق مورد هجوم قرار دادن افراد قطعا عكس العمل آنان را در پي خواهد داشت كه بايد با مديريت آن را مهار كرد".

وزير كشور در ارتباط با اظهارات رييس دادگستري خوزستان مبني بر دخالت نيروهاي كانادايي و انگليسي در اتفاقات اخير اين استان گفت: تحقيقات انجام شده نشان مي دهد دست‌ هاي خارجي نيز در اين امر دخيل بوده است.

وي افزود: بمب‌ گذاران كه تعدادي از آنها دستگير شده و منتظر محاكمه هستند، گويي در خارج از كشور آموزش ديده‌ اند كه البته تحقيقات در اين ارتباط ادامه دارد و بخش‌ هاي مسوول بعد از تكميل اطلاعات توضيحاتي را در اين ارتباط ارائه خواهند داد.

وزير كشور همچنين درباره اظهارات كساني كه معتقدند با تشكيل دولت جديد عمر NGO ها به پايان رسيده است، گفت : كشور ما در رديف كشورهايي قرار دارد كه بيشترين تشكل‌هاي غيردولتي را داراست.

پورمحمدي ادامه داد: تشكل ‌هاي مذهبي و هيات‌ ها و حتي خيريه هايي كه در زمينه هاي مختلف فعاليت دارند، همه NGO هستند و تشكل‌ هاي غيردولتي در كشور ما سابقه طولاني دارد كه در دوران جديد قانون ‌مند و ضابطه ‌مند شده‌ اند.

وي با تاكيد بر اين كه "وزارت كشور در جهت حمايت از تشكل‌ هاي غير دولتي راسخ است" در عين حال گفت كه "برخي تشكل‌ هاي صوري كه فقط براي مانور دادن ايجاد شده اند، هستند كه چندان فايده ‌اي ندارند.و بايد به صورت جدي در عرصه‌ هاي مختلف و برابر با اساسنامه خود حضور داشته باشند.

تشكل‌ هاي غيردولتي در كشور ما سابقه طولاني دارد كه در دوران جديد قانون ‌مند و ضابطه ‌مند شده‌ اند

وزير كشور وظيفه اين وزارتخانه را ارايه مجوز به نهادهاي غير دولتي و نظارت بر آنها دانست و در ادامه متذكر شد كه "وزارت كشور طبق قانون اين وظايف را انجام داده و سعي مي ‌كند بودجه مصوب دولت براي اين مراكز را با عدالت در ميان آنها توزيع كند".

از وزير كشور در خصوص وجود 90 ميليون شناسنامه در كشور و عدم تناسب آن با آمار جمعيتي كشور سوال شد.

پور محمدي گفت: قاطعانه مي ‌گويم كه انتخابات گذشته، در بخش هاي اخذ راي و شمارش آراء، خوب، دقيق و سالم برگزار شده بود. در برگزاري انتخابات اخذ آراء و شمارش آراء به صورت دقيق صورت گرفته است.  "ممكن است تخلفاتي نيز در بخش مقدمات و بحث تبليغات صورت گرفته باشد، اما خوشبختانه دستگاه ‌هاي مسوول با توجه به حساسيت ‌هايي كه نسبت به اين امر دارند، به آن رسيدگي كردند و تخلفات به اندازه اي نبود كه انتخابات را مخدوش كند".

وي ادامه داد: در حال حاضر با برخي مسايل در زمينه عدم تناسب آمار شناسنامه هاي موجود در كشور با آمار جمعيت مواجه هستيم كه دوستان ما در سازمان ثبت احوال اين را دغدغه‌ خود قرار داده و در اين ارتباط كارهاي زيادي صورت دادند كه يكي از اين كارها صدور كارت ملي است.

پور محمدي در پاسخ به سوالي در خصوص مكانيزه نبودن شمارش آراء در كشور و تاثير آن بر ايجاد تخلفات در انتخابات، گفت: طبق آمار و شواهد بيشترين حجم تخلفات در اكثر كشورها در فعاليت‌ هاي انتخاباتي صورت مي‌ گيرد و اين مساله ‌اي است كه بايد در مورد آن چاره‌ انديشي كرد.

وي با بيان اين كه "در حال حاضر شمارش آراء در كشور ما مكانيزه است، اما بايد به صورت كامل مكانيزه شود"، اضافه كرد : وزارت كشور چندي پيش در اين رابطه طرحي را به شوراي نگهبان قانون اساسي اعلام كرد كه شورا نيز در جواب گفت نرم‌ افزار ارائه شده كامل نيست و داراي اشكالاتي است و ما سعي مي ‌كنيم كه اين نرم افزار را تكميل كنيم.

خبرنگاري از وزير كشور سوال كرد "آيا شما اين تحليل برخي نمايندگان مجلس را قبول داريد كه معتقدند شما پاسخگو نيستيد؟".

پورمحمدي پاسخ داد: پاسخگويي مقوله اي است كه بايد درباره آن بحث و تعريف آن مشخص شود؛ پاسخگويي اين نيست كه من فرد را قانع كنم، بلكه من نظري دارم كه آن را ارايه مي ‌كنم و در پايان قضاوت با شما است.  "مگر ما هر صحبتي كه مي ‌كنيم نمايندگان قبول مي ‌كنند و يا هر چه نمايندگان مي ‌گويند، ما قبول مي ‌كنيم. بنده مسوول هستم كه در مقابل پرسش شما جوابي ارايه كنم و اين جواب ممكن است مورد رضايت قرار نگيرد. غير از پاسخگويي من وظيفه تعامل با مجلس شوراي اسلامي و كسب رضايت مردم را نيز دارا  و به آن ملتزم هستم و در اين ارتباط تلاش هم خواهم كرد".

امنيت مرزها بحثي بسيار مهم و تاثير گذار در مسائل فرهنگي، اقتصادي، سياسي و اجتماعي است و بايد در ارتباط با كنترل مرزها تلاش جدي صورت گيرد

وي اضافه كرد: "طبق آمار، من تاكنون 30 جلسه ملاقات و 200 مورد مذاكره‌ تلفني با مجموعه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي داشته ‌ام".

وزير كشور در پاسخ به سوالي در خصوص "كابينه 70 ميليوني" گفت: هدف اين بوده كه از افراد نخبه و معتقد استفاده شود و لفظ كابينه 70 ميليوني يك نماد است و بيشتر منظور اين است كه ما حوزه مشورت‌ گيري خود را گسترش دهيم تا به مردم نزديك باشيم.

پورمحمدي همچنين درباره‌ مديران پروازي اظهار داشت: اگر كسي نمي ‌تواند خود را با امور جاري تطبيق دهد، مجبور نيست كه مسووليت را بپذيرد. به مسوولان خود گفته ‌ايم كه بايد در حوزه كاري كه مشغول به كار مي ‌شوند، زندگي كنند.

وي در عين حال توضيح داد كه "عده‌ اي از مسوولان مي ‌گويند كه خانواده و يا فرزندانشان قبول نمي ‌كنند كه تغيير محل سكونت دهند" و ادامه داد: "ما مي ‌گوييم كه مسوولان بايد اين مساله را حل كنند و ما نبايد ديگر شاهد مديران پروازي باشيم".

در خاتمه از وزير كشور در خصوص "امنيت مرزها" سوال شد.

پور محمدي پاسخ داد: امنيت مرزها بحثي بسيار مهم و تاثير گذار در مسائل فرهنگي، اقتصادي، سياسي و اجتماعي است و بايد در ارتباط با كنترل مرزها تلاش جدي صورت گيرد.

وي خاطرنشان كرد: وزارت كشور سعي مي كند امتداد كنترل مرزها را از شمال شرقي به جنوب شرقي را به عنوان يك برنامه اساسي مورد توجه قرار داده و آن را ادامه دهد.

کد خبر 237479

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha