پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۷ مهر ۱۳۹۳، ۱۳:۵۱

اروجی مطرح کرد:

خشکسالی دیگر تعریف بحران ندارد/ راه‌اندازی 5 سوله مدیریت بحران در شهر قم

خشکسالی دیگر تعریف بحران ندارد/ راه‌اندازی 5 سوله مدیریت بحران در شهر قم

قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم با اشاره به تغییرات آب و هوایی در استان قم گفت: خشکسالی در این استان دیگر تعریف بحران ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، ایران جزو ده کشور حادثه‌خیز دنیا است. در میان کشورهای خاورمیانه هم کشور ما جایگاه چهارم را از نظر بلایای طبیعی دارد.  

از میان 43 نوع بلای طبیعی تاکنون 18 مورد در استان قم دیده شده است که خشکسالی کویرزایی، سیل، اپیدمی بیماری‌ها و ... از جمله آنها است.  

به دلیل اثرات مخربی که بالایای طبیعی بر زندگی انسان‌ها داشت، دهه 1990 را در دنیا را دهه کاهش اثر بلایای طبیعی نامیدند و همان زمان هم دومین چهارشنبه ماه اکتبر میلادی برای این منظور اختصاص داده شده تا مردم دنیا یک روز در سال را نسبت به مسئله بالایای طبیعی حساسیت نشان داده و آگاهی‌های خود را ارتقا دهند.

دولت‌ها هم با استفاده از ظرفیت این روز می‌توانند اقدامات خود برای آمادگی در شرایط بحران را بازنگری کرده و در راستای توسعه آموزش همگانی بکوشند.

امسال هم در تقویم هفته کاهش اثر بلایای طبیعی و ایمنی در برابر زلزله ثبت شده است که از 19 تا 25 مهر ادامه خواهد داشت. هر یک از این روزها عناوینی دارند که رعایت استانداردها، بازتوانی در حوادث، فناوری‌های اطلاع‌رسانی، همسویی با سیاست‌های جهانی کاهش خطرپذیری، آموزش همگانی و سازمان‌های مردم نهاد از جمله مؤلفه‌های این نامگذاری‌ها هستند.

بر اساس همین عناوین برنامه‌هایی در استان‌ها با همکاری دستگاه‌های مختلف اجرا می‌شود. استان قم هم در همین راستا برنامه‌هایی برای این هفته در نظر گرفته که در نشست خبری پیش از ظهر پنج‌شنبه محسن اوروجی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم تشریح شد.

اهمیت بازتوانی روحی در بحران

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم با اشاره به اهمیت بازتوانی روحی و روانی آسیب دیدگان در حوادث غیر مترقبه گفت: در این راستا نشستی با کارشناسان روانشناسی با عنوان مداخلان روانشناسی در بلایای طبیعی خواهیم داشت.

تقدیر از امدادگران نمونه، نشست تخصصی در رادیوی استان و برگزاری مانور بزرگ مقابله با بلایای طبیعی از دیگر برنامه‌های این هفته در استان قم خواهد بود.  

اروجی با اشاره به اهمیت مسئله آلودگی هوا در کاهش کیفیت زندگی مردم اضافه کرد: تاریخ قم را که نگاه می‌کنیم، می‌بینیم در گذشته هم گرد و غبار وجود داشته و امسال اوج این ریزگردها را دیده‌ایم.

وی ادامه داد: اگر چاره‌ای اندیشیده‌ نشود، در آینده یک بحران بزرگ با وجود این ریزگردها خواهیم داشت. در این راستا همایش بررسی راهکارهای مقابله با آلودگی هوا و ریزگردها را در هفته کاهش اثر بلایای طبیعی برگزار خواهیم کرد.

مانور بزرگ امداد و نجات در یکی از روستاهای قم از دیگر برنامه‌های مدیریت بحران استانداری قم در هفته کاهش اثر بلایای طبیعی است که تمام دستگاه‌های امدادی استان به صورت واقعی در آن شرکت خواهند کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم افزود: به دلیل اهمیت آموزش مردم و ارتقای سطح آمادگی‌های آنان و در راستای استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد، همایشی با حضور این سازمان‌ها و هیئت‌های مذهبی استان را خواهیم داشت تا بتوانیم از این ظرفیت عظیم استفاده کنیم.

مانور تخصصی ترکیبی در نیروگاه به دلیل آسیب‌خیز بودن این منطقه شهری دیگر اقدامات هفته کاهش اثر بلایای طبیعی است.  

همچنین با شروع سال تحصیلی، برنامه‌های آموزشی در مدارس و مهدکودک‌ها شروع شده است. دوره‌های آموزش امداد و نجات و اطفای حریق به صورت ضمن خدمت برای کارمندان هم برگزار می‌شود.

به گفته اروجی یکی از حوادثی که سالانه در استان قم اتفاق می‌افتد، حوادث کوهستان است که در این راستا هم مانوری در منطقه برف انبار به همراه صعود دست جمعی برگزار خواهد شد.

اجرای 1500 پروژه مدیریت بحران در قم

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدامات انجام شده در این حوزه اظهار داشت: از روزی که ستادهای مدیریت بحران در استان‌ها تشکیل شده حدود هزار و 500 پروژه بزرگ و کوچک تا به حال از محل اعتبارات مدیریت بحران در استان قم صورت گرفته است.

جمع‌آوری آب های سطحی راه‌اندازی سوله‌های مدیریت بحران، کمک به طرح انتقال آب از سرشاخه‌ها و خرید تجهیزات امدادی از جمله پروژه‌هایی بوده که در این مدت انجام شد.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات استان قم نبود پایگاه امداد و نجات جاد‌ه‌ای بود عنوان داشت: برای نخستین بار دو پایگاه امداد و نجات ثابت در استان قم در سلفچگان و اتوبان قم تهران راه‌اندازی شده‌ است.  

اروجی با بیان اینکه استان قم در زمینه اورژانس شرایط خوبی دارد گفت: پایگاه‌های آتش‌نشانی هم موضوع مهم دیگری است که از محل اعتبارات سفر رهبر انقلاب 10 پایگاه در حال راه‌اندازی است که با اتمام این تعداد به استانداردهای ملی در زمینه آتش‌نشانی خواهیم رسید.

وی افزود: تعداد پنج سوله چند منظوره مدیریت بحران برای شهر قم ساخته شده که سه عدد از اینها در حال حاضر برای آموزش‌های مدیریت بحران و ورزش خانوادگی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. دو سوله امدادی هم پیشرفت فیزیکی 80 درصد دارند که اوایل سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. یک سوله هم در منطقه پردیسان در سال آینده راه‌اندازی خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم خاطرنشان کرد: در روستاها هم شرح وظایف مدیریت بحران روستاها کاملاً مشخص شده و ساختار مدیریت بحران جای خود را باز کرده است.

راه‌اندازی امداد هوایی

وی با اشاره به اینکه استان قم پرترددترین جاده‌های کشور را دارد و تصادفاتی که در استان ما اتفاق می‌افتد، از تصادفات سنگین تاریخ کشور است گفت: با این حال ما در سال‌های گذشته از امداد هوایی محروم بودیم اما دو ماه است که این مسئله در استان قم راه‌اندازی شده و 27 پرواز داشته است.

اروجی ابراز داشت: در زمینه راهداری زمستانی که از مسائل مهم ایمنی است تحولات بسیار خوبی در سال‌های خیر اتفاق افتاده است. در گذشته جرثقیل سنگین نداشتیم اما الان دو دستگاه در اختیار راهداری استان قرار گرفته است. در کنار اینها البته عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد که باید با تلاش بسیار آنها را جبران کرد.

وی با اشاره به تهدیدات موجود در استان قم اضافه کرد: بر اساس مطالعات انجام شده هزار و 800 هکتار بافت فرسوده داریم. بخشی از آنها مقاوم‌سازی شده اما به دلیل کمبود اعتبارات عقب هستیم. استانداردسازی مصالح ساختمانی هم از موضوعاتی است که پیگیری می‌کنیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم ادامه داد: در بخش کشاورزی که بار عمده حوادث غیر مترقبه در این محدوده است هم اقداماتی صورت گرفته است. نمونه این اقدامات مقابله با بیماری‌های واگیردار است که در سال گذشته یک مورد گزارش و کنترل شد.

وی با اشاره به مسئله خشکسالی افزود: خشکسالی در کشور ما به یک امر عادی تبدیل شده و دیگر تعریف بحران ندارد. بایستی دستگاه‌های متولی برنامه‌های مختلف میان مدت و کوتاه مدت برای مقابله با این مسئله داشته باشند.

اروجی با اشاره به محدودیت منابع آب گفت: استفاده بهینه از آب برای مقابله با خشکسالی‌ها از ضرورت‌های استان قم است.

اجرای طرح اس او اس

وی افزود: اجرای طرح اس او اس در استان قم از دیگر مسائلی است که استان قم به عنوان پایلوت در نظر گرفته شده است. در این طرح تمام دستگاه‌های امدادی در یک مکان واحد مشخص شده و به صورت واحد مدیریت می‌شوند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم اضافه کرد: در طرح اس او اس تمام شماره‌های امدادی تبدیل به یک شماره خواهد شد و مردم در سراسر کشور با این شماره تماس خواهند گرفت.

وی گفت: بیمارستان صحرایی کامل با 50 تخت خواب که دارای اتاق جراحی و آزمایشگاه و... در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته است.

به گفته اروجی تهیه اردوگاه 50 نفره، تانکرهای آب رسان، سردخانه‌های حمل جسد، نانوایی سیار، دستگاه تصفیه آب سیار، کانکس‌های سیار، زنده‌یاب‌ها، تانکر سوخت رسان، یخچال و .... از دیگر اقداماتی است که مدیریت بحران استانداری قم در یک سال اخیر انجام داده است.

 

کد خبر 2386223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha