به گزارش خبرنگار مهر، شهادت امام حسین(ع) و حادثه جانسوز کربلا فراتر از یک واقعه تاریخی و محملی برای اقامه رسم تعزیت و مرثیه خوانی، دنیایی از مفاهیم و تعالیم را در خود نهفته دارد که از همان ابتدا اقامه عزا به شرط اقامه این تعالیم و مفاهیم بود که مورد حمایت و تأکید ویژه ائمه اطهار علیهم السلام قرار داشت.
نکته مهمی که توانسته است 14 قرن فرهنگ عاشورا و زندگی حسینی را علی رغم همه سرکوب ها و توطئه ها تا امروز هدایت کند و به دست نسل فعلی شیعیان در سراسر جهان برساند؛ همانگونه که این نسل نیز مانند پدران خود این پیام و این فلسفه قیام را به نسل های آینده خود منتقل می کنند و فرهنگ حسینی را تا ابد در جهان ساری و جاری نگاه می دارند.
ضرورت درک پیام محرم و عاشورا
مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین در رابطه با فرارسیدن تاسوعا وعاشورای حسینی به خبرنگار مهر می گوید: حرکت امام حسین (ع) موجب ترویج فرهنگ ظلمستیزی شد و امروز هر چه داریم به برکت سیدالشهدا و فرهنگ عاشوراست و هشت سال دفاع مقدس به برکت سیدالشهدا بود و بر اساس اندیشههای بلند امام هرچه داریم از محرم و عاشوراست.
حجت الاسلام نعمت اللهی می افزاید: محرم و عاشورا برای کشور نعمت های زیادی داشته و هویت شیعه به محرم است و محرم، غدیر و مهدویت هویت شیعه را تشکیل میدهند از این رو در کانون توجه دشمن هستیم.
وی می گوید: امام حسین (ع) درس حریت و آزادگی را به همه عالم داد و نعمتی که خداوند متعال به ما داده فرهنگ و حب اهل بیت است.
حجت الاسلام علی نعمت الهی اظهار می دارد: دشمن با هجمههای مدرن پیام محرم و عاشورا را هدف گرفته چرا که نهضت عظیم حسینی و حادثه کربلا دارای ابعاد مختلفی است که هر بخش آن میتواند برای ما درسآموز، الهام بخش و عبرت آفرین باشد.
وی ادامه می دهد: سیدالشهدا تلاقی عشق و عقل بود و عشق مکانش احساس است، اما اوج عقلانیت و تعالی عقلانیت محض، عشق است که حسین (ع) آن را به جامعه بشریت اثبات کرد، بنابراین کسانی که میخواهند محفلی برای امام حسین (ع) برگزار کنند باید بدانند که مسئولیت سنگینی بر عهده دارند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین بیان می کند: دشمن به دنبال دورکردن مسلمان از هویت و پیام قرآن است، زیرا اگر قرآن روزی ۱۰ بار ختم شود ولی مفاهیم آن را درک نکنیم چه ضرری برای دشمن دارد و یا سینهزنی برای سیدالشهدا چه ضرری دارد آنچه مهم است پیام قرآن، محرم و عاشوراست که دشمن در طول تاریخ کوشیده تا مسلمانان را از این پیام دور کند.
نعمتالهی اظهار می دارد: در این راستا دشمن تلاش میکند اندیشه غدیر را از ریشه بزند و هویت محرم و عاشورا را از ما بگیرد، لذا باید در کنار سینه زنی برای امام حسین (ع) نسبت به شناخت اهداف عالی قیام امام حسین (ع) نیز تلاش کنیم.
زندگی توأمان با شرافت و عزت شعار اصلی امام حسین(ع) بود
امام جمعه موقت قزوین با اشاره به شعارهای و پیام های اصلی زندگی اباعبدالله الحسین(ع) بیان می کند: شعار امام حسین(ع) زندگی توأمان با شرافت و عزت بود و هرگز زیر باز ذلت دشمنان نرفت و امروز هم شعار شهدا، آزادگان، دفاع مقدس و ایثارگران دفاع از حریت و آزادگی، امر به معروف و نهی از منکر و اقامه نماز است.
وی می افزاید: با ایمان و تقوی می توان به یاری حضرت شتافت و در مسیر حریت و آزادگی گام برداشت و به عنوان شیعه واقعی حرکت کرد.
حجت الاسلام عابدینی ادامه می دهد: عاشورای حسینی یک حماسه ماندگار است و شیعیان آن حضرت باید در ایام عزای حسینی با حضور گسترده در تجمع باشکوه عزاداران با مدیریتی منطقی روزهایی حماسی را رقم بزنند.
وی می گوید: دسته های عزاداری و هیئت های مذهبی لازم است در تاسوعای حسینی همایش بزرگ دینی را برگزار کنند تا جهانیان بدانند مسلمانان شیفته سالار شهیدان هستند و با حرکتی معنوی عشق و ارادت خود را به ائمه معصومین(ع) نشان دهند.
استاد حوزۀ علمیه قزوین یادآور می شود: هدف امام اقامه نماز بود و در اوج محاصره و شهید شدن یارانش به فریضه نماز مشغول شد لذا در ظهر عاشورا همه عزاداران باید پس از شنیدن اذان ظهر سکوتی معنوی را در خیابان ها حاکم کنند و با اقامه نماز شکوه معنوی اسلام را به نمایش بگذارند.
امام جمعه موقت قزوین اظهار می دارد: بدعت در دین جایز نیست و نباید اجازه دهیم چهره زیبای نهضت عاشورا مخدوش شود و اگر در روز عاشورا اجازه ندادند پیام امام حسین(ع) شنیده شود، امروز وظیفه داریم در ایام محرم با فلسفه قیام امام حسین(ع) آشنا شویم و سخنرانان لازم است در منابر خود مردم را با این پیام ارزشمند آشنا کنند تا از آن غفلت نشود.
عاشورا بال سرخ شیعه است
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین در مورد جایگاه عاشورا در فرهنگ ناب اسلامی می گوید: در بیان اهمیت فرهنگ عاشورای حسینی و عزاداری بر سید و سالار شهیدان همین بس که رژیم اسرائیل با جمع آوری بیش از 80 اسلام شناس برجسته با ملیت های مختلف از سراسر دنیا برای نابودی تشیع و سد راه پیشرفت این مذهب شدن نقشه های متعددی را طراحی کرده است.
حجت الاسلام نظری ادامه می دهد: یکی از افرادی که در این حلقه جوهره اساسی شیعه را به دو بال سرخ و سبز که دربردارنده فرهنگ عاشورا و فرهنگ مهدویت است، تشبیه کرد فرانسیس فوکویامای امریکایی بود.
این مسئول می افزاید: بر همین اساس فوکویاما معتقد بود که برای نابودی شیعه باید به انحاء مختلف این دو بال سرخ و سبز را از شیعه گرفت و در این بین نقش بی بدیل عاشورا و هیئت های عزای حضرت اباعبدالله بیش از پیش آشکار می شود؛ چرا این هیئت ها نشر دهنده و زنده نگاه دارنده فرهنگ عاشورا در جهان هستند.
وی بیان می کند: از طرفی نیز شیعیان با برگزاری جشن های مهدویت در سراسر جهان تشیع، روح امید را در جان عالم می دمند و این یعنی پاسبانی از دومین رکن شیعه که همان فرهنگ مهدویت است.
عاشورا و محرم بهانه ای برای حسینی بودن و حسینی زیستن
استان قزوین از حیث برخورداری از آیین ها و رسوم متعدد و ریشه دار عزاداری در ایام محرم به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی دارای حرمت و غنای خاصی است که به عزاداری های شیعیان در این شهر و استان حال و هوای خاصی می بخشد اما همه عزاداری امام حسین حال و هوای خاص نیست و این حال و شور معنوی باید با شعور حسینی یکجا محقق شود.
چنانکه نباید در بحبوحه رسم اقامه عزا بر امام حسین(ع)، از فلسفه قیام سید الشهداء، زندگی به سبک امام حسین(ع) و آرمان ها و تعالیم حسینی غفلت کرد و دانست که محرم و صفر، عاشورا و تاسوعا، سینه و زنجیرزنی چای و شربت، علم و پرچم گردانی همه و همه بهانه ای است برای یک لحظه و شاید که یک عمر، حسینی بودن و حسینی زیستن.