پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۰ آبان ۱۳۹۳، ۱۶:۳۰

جلالی خبر داد:

اجرای سالانه 300 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی در کشور/ وجود 32 میلیون هکتار بیابان

اجرای سالانه 300 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی در کشور/ وجود 32 میلیون هکتار بیابان

سمنان - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری از اجرای سالانه 300 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی در سطح کشور خبر داد و گفت: این امر با اولویت کانونهای بحرانی بیابان زا و در قالب طرح هایی با مشارکت مردم صوردت می گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، خداکرم جلالی پیش از ظهر سه شنبه که به منظور حضور در دومین همایش ملی بیابان به استان سمنان سفر کرده بود در جمع خبرنگاران سمنانی به اجرای طرح ترسیب کربن در 18 استان کشور از جمله سمنان اشاره کرد و افزود: این طرح در سطح یک میلیون و 200 هزار هکتار در حال اجرا است و امیدواریم در دوره سه الی چهار ساله بتوانیم این کار را توسعه دهیم.

وی از اجرای هفت میلیون هکتار عملیات مقابله با پدیده بیابان در سطح کشور خبر داد و تصریح کرد: در سطح دو میلیون هکتار نیز عملیات تثبیت شن های روان و کنترل فرسایش بادی و همچنین کاشت جنگلهای تاغ و گز صورت گرفته است.

مهار خشکیدگی درختان در جنگل های زاگرس

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از مهار خشکیدگی درختان در جنگل های زاگرس خبر داد و گفت: 590 میلیارد ریال اعتبار برای احیای این جنگل ها اختصاص یافته است.

جلالی تصریح کرد: این مشکل در جنگل های مذکور بر اساس شرایط اقلیمی و فعالیت های این سازمان برطرف شده است.

وی تصریح کرد: قطع درختان آلوده و انجام فعالیت های لازم در فواصل درختان از عواملی بوده است که در کاهش خشکیدگی درختان موثر بوده است.

وجود 32 میلیون هکتار بیابان در سطح کشور

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اعلام به اینکه کشور ما در منطقه ای خشک و نیمه خشک قرار دارد گفت: بیابانهای کشور بالغ بر 32.5 میلیون هکتار می شوند که این رقم بالغ بر 2.2 درصد از بیابانهای جهان را تشکیل می دهند.

جلالی با بیان اینکه خشکسالی های اخیر به روند بیابانی شدن و افزایش کانون های بحران در ایران کمک کرده است خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در منطقه و حوزه دریاچه ارومیه بیابان نداشتیم اما با ظهور این خشکسالی ها پدیده های بیابانی در سطح وسیعی شکل گرفته و لذا باید با مدیریت های جامع و آینده نگر این مهم کنترل شود.

وی در خاتمه به دیگر تبعات منفی خشکسالی نیز اشاره کرد و افزود: با کاهش میزان بارندگی پدیده شور شدن و قلیایی شدن در آبهای زیرزمینی پدیدار می شود و این امر در دراز مدت سبب کاهش حاصلخیزی خاک شده و اراضی مفید را به غیرمفید تبدیل می کند.

 

 

کد خبر 2419284

برچسب‌ها