به گزارش خبرگزاری مهر، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاع اجتماعی در روز پایانی هفته کتاب در انتشارات علمی و فرهنگی میزبان جمعی از نویسندگان و فرهیختگان کشورمان بود.
در این نشست صمیمی که عزت الله فولادوند، غلامحسین صدری افشار، صفدر تقیزاده، منصور پهلوان، خسرو باقری، قدمعلی سرامی و فربیرز مجیدی حضور داشتند، ربیعی ضمن تقدیر از نویسندگان و صاحبان آثار ارزشمند گفت: کتاب، خاطرات نسلی ما و نویسندگان و فرهیختگان نیز از میراث فرهنگی و انتقال دهنده ارزش بین نسلی هستند.
وی در ادامه اضافه کرد: هر شخصی که کمک کند تا انسانها بهتر زندگی کنند و آرامش بیشتری داشته باشند قابل احترام است و در واقع قلم و صاحبان قلم برای زندگی بهتر انسانها کمک میکنند.
ربیعی با بیان اینکه کتاب همیشه کتاب است، گفت: بهرغم اینکه رادیو به زندگی انسان وارد شد اما نتوانست رقیب کتاب شود. تلویزیون هم نتوانست رقیب کتاب شود و حتی رسانه های نوین که به نوعی کتاب را نشر میدهند نیز نتوانستند رقیب کتاب شوند.
وی افزود: باید تلاش کنیم کتاب را در جامعه حفظ کنیم و با برنامههایی که داریم میتوانیم کتاب را به ایرانیان بازگردانیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: هیچ جامعهای بدون کتابخوان رشد نمیکند؛ بنابر این جامعه باید ذهنیت خود را تغییر دهد تا رشد کند، زیرا رشد و توسعه بدون تغییر ذهنیت اتفاق نمیافتد.
وی با بیان این نکته که امکان اصلاح اقتصادی بسیار سهل تر از اصلاح فرهنگی است افزود: امکان اصلاحات اقتصادی در هر جامعهای وجود دارد، اما اتفاقات حوزه فرهنگ و تغییرات اخلاقی در جامعه را به سختی میتوان بوجود آورد.
ربیعی با بیان اینکه مهمترین مشخصه دولت تدبیر و امید اعتقاد به فکر و گسترش فکر است، اظهار داشت: عدالت فرهنگی به معنی فراهم کردن فرصتهای عادلانه برای تولید و توزیع و مصرف فرهنگ است و دولت باید عدالت فرهنگی را دنبال کند و امکان مصرف عادلانه محصولات فرهنگی را برای مردم فراهم کند. چرا که مصرف عادلانه کتاب نیز جزیی از عدالت است.
وی با تاکید بر اینکه در این دولت، مبازره با گرسنگی، مبارزه با بی سوادی، عدم سلامت و مبارزه با نداشتن مسکن را در دستور کار خود قرار دادهایم، گفت: تاکنون در بخش سلامت موفق بود ه ایم و در بخش امنیت غذایی هم موفق عمل کردهایم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: مقابله با فقر و همچنین افزایش ثروت فرهنگی جامعه نیز برای ما مهم است.
ربیعی با بیان اینکه نیازمند گفتمان ناب فرهنگی هستیم، گفت: ما نیازمند صدور اندیشه فرهنگی کشورمان هستیم و باید در این زمینه تلاش کنیم
در پیان نشست هر کدام از نویسندگان به طرح نقطه نظرات خود پرداخته و تصویری روشن و واقعی از کتاب و جایگاه کتاب در وضعیت فعلی جامعه ترسیم کردند.