۲۹ مهر ۱۳۸۴، ۱۱:۰۷

آسيب شناسي فعاليتهاي مراكز قرآني مردمي (11)

رئيس سازمان تبليغات اسلامي يزد در گفتگو با "مهر" : مراكز قرآني مردمي بايد مورد نظارت دقيق باشند

رئيس سازمان تبليغات اسلامي يزد در گفتگو با "مهر" : مراكز قرآني مردمي بايد مورد نظارت دقيق باشند

رئيس سازمان تبليغات اسلامي يزد با تأكيد بر اينكه برگزاري جلسات مردمي در ارتقاء معرفت قرآني اقشار مختلف مردم بسيار مؤثر است، گفت: نظارت دقيق بر اين جلسات، شناسايي مربيان اين كلاسها و آگاهي از نيازهاي اين جلسات براي اجراي درست برنامه هاي آنها، امري ضروري است .

حجت الاسلام سيد محمد شريف حسيني كوهستاني رئيس سازمان تبليغات اسلامي يزد در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" اظهار داشت: مراكز مردمي كه در زمينه هاي قرآني فعاليت مي كنند و توسط مردم اداره مي شوند در راستاي ارتقاء معرفت قرآني و ديني اقشار مختلف مردم بسيار مفيد و مؤثر خواهند بود، به همين دليل نيز نظارت دقيق  بر برنامه هاي  اين جلسات الزامي است . 

وي در ادامه ضرورت  تشكيل مراكز قرآني مردمي را تأييد كرد و افزود: ما هم در پي آن بوديم تا قرآن را به خانه هاي مردم ببريم تا مردم خود پيگير آن باشند اما آنچه از اهميت بسياري برخوردار است نظارت بر اين مراكز و جلسات است كه كمك بسياري به برگزاري برنامه هاي اين مراكز مي كند .

حجت الاسلام حسيني تصريح كرد: مي توان با شناسايي مربيان اين جلسات و مراكز قرآني مردمي به بهبود برنامه هاي آنان و رفع نيازهاي اين جلسات و مراكز، در جهت رفع نيازها و مشكلات آنان گامهاي مؤثري برداشت از اينرو ضرورت وجود يك مقام و مسئول ناظر قابل تأييد خواهد بود . 

وي به ارائه برخي تفسيرهاي نادرست در اين جلسات اشاره كرد و گفت: گروهي كه در عرصه  قرآن كريم هيچ تخصصي ندارند با بيان ترجمه آيات تصور مي كنند تفسير ارائه كرده اند و اين گروه تفاسير را با ذوق و سليقه خود مطرح مي كنند و تفاسير نادرست و غير تخصصي را در اختيار مردم قرار مي دهند . 

رئيس سازمان تبليغات اسلامي يزد گفت: بعضي از افرادي كه در اين محافل به ارائه تفسير مشغول هستند اهدافي چون اهداف سياسي و جناحي را در نظر دارند و هدف مقدسي را در پيش نگرفته اند، از اين رو تفاسيري را كه با ذوق جوانان مطابقت داشته باشد بيان مي كنند و در مباحث اعتقادي هم به شكلي غير منصفانه و نادرست اظهار نظر مي كنند .

حجت الاسلام حسيني در ادامه افزود: براي پيشگيري از آموزشهاي غلط كه تبعات منفي را در جامعه به جاي خواهد گذاشت بايد به نظارت درست و دقيق در اين راستا بپردازيم از اين رو نهادهاي متخصص فن بايد امر نظارت بر فعاليتهاي اين مراكز را به عهده گيرند چرا كه فعاليتهاي اين مراكز رابطه اي اساسي با فكر و اعتقاد مردم و مباني ديني آنان دارد .

وي با اشاره به موضوع خرافات گفت: اشاعه خرافات در دين را بايد دفع و رفع كنيم و اين مسئله با نظارت قوي امكان پذير خواهد بود به اين صورت كه براي مديران جلسات و مراكز مردمي قرآني جلسات توجيهي تشكيل دهيم و آنان را با آسيبها آشنا كنيم .

حجت الاسلام حسيني درادامه به صدا و سيما اشاره كرد و افرود: سازمان صدا و سيما مي تواند با طرح موضوعي در اين رابطه به اجراي برنامه توجيه مديران جلسات و مراكز مردمي كمك كند تا به اين ترتيب تمام جلسات براي اجراي برنامه هاي قرآني خود بطور اخص در زمينه تفسير از اهل تفسير و افراد متعهد و آگاه بهره گيرند. 

وي تصريح كرد: هم اكنون ما روحانيون بسياري داريم كه در زمينه هاي مختلف آگاهي و دانش بسياري دارند اما در زمينه تفسير كمتر شاهد دانشمنداني چون علامه طباطبايي هستيم، از اين رو متوليان امور فرهنگ ديني  بايد مسائل مربوط به اين جلسات را قانونمند كنند تا در اين جلسات و مراكز مردمي تنها به قرائت قرآن و روانخواني آن پرداخته نشده و در زمينه تفسير از اهل فن بهره گيري شود .

کد خبر 243603

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha