پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۵ آذر ۱۳۹۳، ۹:۵۶

در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان شد:

نمایشگاه کتاب خوزستان بر اساس سیاست های اعتدالگرایانه برگزار می شود

نمایشگاه کتاب خوزستان بر اساس سیاست های اعتدالگرایانه برگزار می شود

اهواز - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، کمبود مکان را علت حذف سیاه چادرهای عشایری از بخش جنبی نمایشگاه کتاب خوزستان دانست و گفت: این نمایشگاه بر اساس سیاست های اعتدالگرایانه برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، "در سال های اخیر سیاست های یکجانبه گرایی و افراط گرایی در حوزه فرهنگ بسیاری از نویسندگان، شاعران و ناشران را آزرده خاطر کرد". اینها سخنان مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در افتتاحیه نهمین نمایشگاه کتاب استان بود. اما به رغم سیاست های یکجانبه، شهروندان اظهار نظر دیگری داشتند که همایون قنواتی به برخی از آنها در گفتگو با خبرنگار مهر پاسخ داد.

قنواتی در پاسخ به دلیل ممنوع التوزیع بودن برخی از کتاب های چاپ شده است، گفت: مشکلی در انتشار کتاب نداریم. همه کتاب ها از هیئت نظارت بر کتاب مجوز نشر گرفتند. به نظرم اگر کتابی مجوز نشر می گیرد پس ممنوعیتی برای پخش ندارد و سیاستی که وجود دارد یک سیاست یکپارچه و در همه جا جاری است. اینگونه که کتابی در منطقه ای باید باشد و در منطقه ای نباید باشد جز سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست.

به نظرم اگر کتابی مجوز نشر می گیرد پس ممنوعیتی برای پخش ندارد و سیاستی که وجود دارد یک سیاست یکپارچه و در همه جا جاری است.مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان معتقد است در این نمایشگاه براساس سیاست های اعتدال گرایانه ای که فراهم شده است بخش زیادی از ناشران و نویسندگان حضور دارند.

قنواتی درباره حضور برخی ناشرانی که قبلا آثار آنها در نمایشگاه حضور نمی یافت، می افزاید: برخی انتشاراتی ها که در گذشته حضورشان به دلایل مختلف غیرممکن بود، امسال در نمایشگاه شرکت کردند. انتشارات قطره، نی و چشمه از جمله این انتشارات هستند.

وی توضیح داد: سعی کردیم به توقع همه علاقمندان به کتاب در حوزه های مختلف هنری، فرهنگی، کودکان، علمی، آموزشی و ... پاسخ دهیم.

مسیرهای دور و هزینه های سنگین ایاب و ذهاب برای دانشجویان از جمله دغدغه های جوانان است که مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تقبل ایاب و ذهاب را سنگین اعلام کرد و توضیح داد: برای سهولت در تردد دانشجویان و دانش آموزان با مسئولان دانشگاه و آموزش و پرورش استان هماهنگی شد تا در شیفت صبح نمایشگاه حضور داشته باشند که ایاب و ذهاب نیز بر عهده آموزش و پرورش و دانشگاه است.

نمایشگاه کتاب خوزستان

قنواتی یادآور شد: به نظرم غرفه هایی که در نمایشگاه وجود دارد می توانند بخش زیادی از نیازهای ادبی، علمی، آموزشی و... علاقمندان را مهیا کند.

بخش جنبی و غیبت اقوام و فرهنگهای استان

مشارکت و به نمایش گذاشتن فرهنگ های مختلف در کنار نمایشگاه کتاب از جمله بخش های بسیاری از نمایشگاه‌های بین المللی به شمار می رود که امسال این بخش از نمایشگاه حذف شده است. قنواتی در این باره به خبرنگار مهر گفت: فضای نمایشگاه امسال کم و محدود بود و امکان مشارکت سیاه چادرهای فرهنگ های مختلف برایمان مهیا نبود.

وی همچنین تاکید کرد: پیش بینی می شود استقبال از روزهای آینده به مرور افزایش پیدا کند و ممکن بود نظم موجود بهم بخورد. البته ناگفته نماند که میراث فرهنگی استان نیز در این خصوص به اندازه کافی فعالیت انجام داده است.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بعد از ماه صفر در نظر دارد برنامه هایی در خصوص معرفی اقوام، آئین ها، آداب و رسوم فرهنگ های شهرستان های استان از جمله معرفی استعدادهای فرهنگی هنری استان را برگزار کند.

قنواتی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بعد از ماه صفر در نظر دارد برنامه هایی در خصوص معرفی اقوام، آئین ها، آداب و رسوم فرهنگ های شهرستان های استان از جمله معرفی استعدادهای فرهنگی هنری استان را برگزار کند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر نبود غرفه های نظر سنجی در روز نخست نمایشگاه کتاب یادآور شد: قرار است نظر سنجی به صورت علمی جز برنامه های ما است و در روزهای آینده توسط مجموعه ای از نمایشگاه کتاب تهران انجام می شود.
 
قنواتی همچنین افزود: بن های تشویقی برای مجموعه های فرهنگی هنری نیز در نظر گرفته شده است که در وقت مناسب توزیع می شود.

برخی فعالان عرصه کتاب گفته بودند که در برگزاری نمایشگاه کتاب ابهاماتی بود به طوری که در تقویم سالانه نمایشگاه نیز تاریخ نمایشگاه کتاب اعلام نشده بود. قنواتی در این خصوص توضیح داد: تنها موضوعی که باید به آن اشاره شود این بود که مجموعه نمایشگاه های کشور برای نمایشگاه کتاب خوزستان تاریخی را در نظر داشتند که پیشنهاد ما برای تاریخ دیگری بود و در نهایت همان تاریخی که برای ما در نظر گرفته بودند انتخاب شد و از سال آینده نیز نمایشگاه کتاب خوزستان در همین ماه برگزار می شود.

به گزارش مهر، ۲۸ ناشر استانی، ۲۳۷ ناشر مستقل، ۱۷۴ نمایندگی ناشران کشوری در نهمین نمایشگاه کتاب خوزستان حضور دارند. نهمين نمايشگاه كتاب خوزستان از ۲۳ تا ۲۸ آذر ۹۳ در محل نمايشگاه هاي بين المللي اهواز در كيانپارس برگزار مي شود. كتاب هاي اين نمايشگاه به گفته مسئولان، با ۳۰ درصد تحفيف به فروش می رسد

 

کد خبر 2444136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha