پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:

نفرات برگزیده «جایزه جهانی اربعین» در دهه فجر معرفی و تجلیل می‌شوند

نفرات برگزیده «جایزه جهانی اربعین» در دهه فجر معرفی و تجلیل می‌شوند

محمدحسین هاشمی معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ضمن اعلام تمدید مهلت ارسال عكس تا اول بهمن ماه، از معرفی و اهدای جوایز نفرات برگزیده «جایزه جهانی اربعین» در دهه فجر انقلاب اسلامی، خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمدحسین هاشمی، معاون فرهنگی این سازمان، با اشاره به راه‌اندازی «جایزه جهانی اربعین» توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: پدیده زیارت اربعین، یك پدیده دینی و اعتقادی است؛ اما رفته‌رفته به یك پدیده اجتماعی و جهانی تبدیل می‌شود. به طوریكه در مراسم اربعین امسال، مسلمانان شیعه و سنی از حدود ۸۰ كشور جهان از كشورهای اسلامی و غیراسلامی در این راهپیمایی عظیم اربعین عراق، شركت كردند.

وی با بیان اینكه حضور اهل سنت در این راهپیمایی خیلی حایز اهمیت است، اظهار كرد: اینكه اهل سنت به دلیل علایق قلبی كه به اهل بیت(ع) و به ویژه امام حسین(ع) دارند، در این همایش بزرگ دینی شركت می‌كنند، نكته بسیار مهمی است.

هاشمی تأكید كرد: این جریان كه به یك جریان جهانی تبدیل شده است، بدون هیچ فراخوان سیاسی و بدون كمك‌های مالی دولت‌ها و حتی دولت عراق، تنها به صورت خودجوش و به دلیل ارتباط عاطفی مردم با امام حسین(ع) و با هزینه شخصی مردم، ایجاد شده، خود موضوع مهمی است كه نباید از قلم بیفتد.

وی افزود: عراقی‌ها، طی چند روز، تنها در شهر كربلا و بدون استفاده از كمك‌های مالی، میزبان جمعیتی چند میلیونی هستند. این یعنی اینكه اگر بتوانیم از این ظرفیت انسانی بزرگ استفاده كنیم، قطعاً پاسخ دندان‌شكنی به جریان‌های ضداسلامی، سلفی و تكفیری، داده خواهد شد.

هاشمی با تأكید بر اینكه كربلا، دارای ویژگی‌هایی است كه می‌تواند در جهان امروز به نماد مقاومت و ایستادگی برابر ظلم تبدیل شود، افزود: ما رفته‌رفته به صورت غیرمستقیم نمادی را مطرح می‌كنیم تا اسلام ناب را در سطح جهان اسلام گسترش دهیم. به همین دلیل پرداختن به موضوع اربعین، برای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دارای اهمیت ویژه‌ای است و برنامه‌هایی هم برای آن طراحی كرده است.

وی ادامه داد: طراحی «جایزه جهانی اربعین» با همین هدف انجام شد و خوشبختانه با اعلام فراخوان، استقبال هم‌میهنان و مسلمانان خارجی را هم شاهد بودیم.

وی افزود: دبیرخانه موقتی برای «جایزه جهانی اربعین» در معاونت فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تشكیل شده است كه با وسعت گرفت این جایزه، دبیرخانه دایمی آن در اداره‌كل همكاری‌های فرهنگی این معاونت، با حضور افراد كارشناس و صاحب‌نظر، تشكیل خواهد شد.

هاشمی همچنین با اعلام خبر انتخاب هیأت داوران برای بررسی آثار دریافتی این جایزه، اعلام كرد: هیأت داورانی متشكل از ۴ تن از اساتید و كارشناسان مطرح رشته عكاسی برای داوری آثار دریافت شده شكل گرفته است كه با داوری از میان آثار راه‌یافته به دور نهایی، برندگان بخش‌های مختلف (عكاسی با دوربین‌های عكاسی و عكاسی با تلفن‌های همراه) را انتخاب و معرفی خواهند كرد.

وی با تأكید بر اینكه مهلت دریافت عكس‌ها در نخستین دوره «جایزه جهانی اربعین» تا اول بهمن سال جاری، تمدید شده است، افزود: نفرات برتر در بخش‌های داخلی و خارجی به سفرهای زیارتی خواهند رفت. برگزیدگان خارجی به مدت ۱۰ روز میزبان كشورمان برای زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد و برخی دیگر از اماكن زیارتی كشورمان خواهند بود و نفرات برگزیده داخلی هم به سفر زیارتی ۱۰ روزه به عتبات عالیات در عراق، مشرف خواهند شد.

وی همچنین، گفت: نتایج این جایزه در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی اعلام خواهد شد و بر اساس آن نفرات برگزیده معرفی خواهند شد.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در پایان سخنان خود درباره وسعت بخشیدن به ابعاد مختلف «جایزه جهانی اربعین» در سال‌های آینده، گفت: این جایزه برای نخستین بار در جهان اسلام برگزار می‌شود و برای نوبت اول آن تنها بخش عكس درنظر گرفته شده است؛ ولی از سال‌های بعدی و دوره‌های آینده، این جایزه شامل بخش‌های مختلف مانند عكس، فیلم، داستان، شعر، هنرهای نگارگری، طراحی پوستر و ... خواهد بود.

کد خبر 2462263

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha