پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۴ دی ۱۳۹۳، ۱۸:۳۵

مدیرکل محیط زیست استان قزوین:

کاهش آلودگی سیمان آبیک/ نیروگاه شهید رجایی همچنان آلایندگی دارد

 کاهش آلودگی سیمان آبیک/ نیروگاه شهید رجایی همچنان آلایندگی دارد

قزوین- مدیرکل محیط زیست استان قزوین گفت: با پیگیری های انجام شده آلودگی سیمان آبیک در حال کاهش است اما رفع آلایندگی نیروگاه شهید رجایی نیازمند عزم ملی و جدی مسئولان کشوری و تصمیم مجلس و وزیر نیروست.

به گزارش خبرنگار مهر، صدرالدین علیپور عصر چهارشنبه به مناسبت هفته هوای پاک با حضور در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان مهمترین فعالیتهای انجام شده در یک سال اخیر را تشریح کرد.

علیپور گفت: رسانه های گروهی نقش بسیار تعیین کننده و تاثیرگذاری در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی و فضاسازی برای توجه بیشتر مسئولان و مردم به مسائل زیست محیطی داشته اند و ضمن تشکر امیدواریم این همکاری ها تداوم یابد.

قزوین

مدیرکل محیط زیست استان قزوین تصریح کرد: اعتقاد داریم فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست هم برای مسئولان و هم مردم باید صورت گیرد تا بتوانیم در حرکتی هماهنگ بتوانیم از آسیب های این حوزه جلوگیری کنیم.

آمایش محیط زیست ضروری است

وی اضافه کرد: توجه به آمایش سرزمین در بخش محیط زیست بسیار مهم و حیاتی است و اگرمکان یابی صنعتی درست صورت گیرد می توانیم بسیاری از مشکلات زیست محیطی را قبل از وقوع شناسایی و برطرف کنیم.

مدیرکل محیط زیست استان قزوین یادآورشد: در یک سال گذشته چند طرح مهم عملیاتی شده که اکولوژی صنعتی به عنوان یک حرکت اساسی و مهم در استان آغاز شده و اگر بتوانیم پسماند و دور ریختنی ها و مواد زائد را دوباره استفاده کنیم در هزینه ها صرفه جویی مضاعف شده و محیط زیست نیز سالم می ماند.

علیپور تصریح کرد: اگر سیاست اجرایی تدوین شده ای داشته باشیم قادریم با کاهش میزان تولید زباله و پسماند واحدهای صنعتی از آلودگی ها کم کنیم.

وی بیان کرد: در اکولوژی صنعتی برنامه ریزی کرده ایم تا مثلا در کارخانه سیمان آبیک فضایی ایجاد شود تا از از پسماندهای برخی واحدها برای سوخت کوره استفاده شود که در این زمینه با اختصاص ۱۰ هکتار زمین در سایت محمدآباد و استقرار تیم کارشناسی در یک دوره زمانی مشخص کوره زباله سوز هم مستقر شود که به دلیل جایگاه صنعتی استان این طرح از اهمیت خاصی برخوردار است.

این مسئول گفت: برای اولین بار جمع آوری و ساماندهی زباله های بیمارستانی در استان عملیاتی شده که با استفاده از دستگاههای اتوکلاو سیار و حضور در مطب پزشکان و مراکز درمانی و بیمارستانی نسبت به عادی سازی زباله های عفونی اقدام می شود که این کار به کاهش آلودگی بسیار کمک خواهد کرد.

مدیرکل محیط زیست استان قزوین اظهارداشت:با رونمایی ازپایگاه نرم افزاری و داده ای برای پایش صنایع استان اطلاعات جامعی از کارخانه ها و میزان تولید، آلایندگی، زمان بازدید، رفع مشکلات ثبت می شود که به صورت مستمر قابل استفاده است.

علیپور یادآورشد: برای اولین بار در واحدهای پرورش ماهیان سردآبی استان با استقرار نرم افزاری GIS نوع آلاینده های استخرها و دریچه های کنترل و فیلترها نیز مشخص شده تا وضعیت سلامت این مراکز کنترل شود.

دریاچه اوان قزوین

احیاء تالابها و دریاچه اوان در دستور کار است

وی اظهارداشت: در بخش محیط زیست طبیعی با هماهنگی میراث فرهنگی استان احیاء تالابها و دریاچه اوان به عنوان یکی از چشم اندازهای زیبای طبیعی در دستور کارقرار گرفته که با لوله گذاری و لایروبی دریاچه و استفاده از تیم غواصی نسبت به پاکسازی محیط دریاچه اقدام کردیم و بیش از ۲۰۰ میلیون تومان برای اجرای طرح و استقرار کانکس و نصیب دوربین های کنترلی هزینه و اقدام لازم انجام شده است.

علیپور از حمایت از کارهای تحقیقاتی و پژوهشی نیز خبرداد و گفت: استفاده از فن بازار و حمایت از شرکت های دانش بنیان و کارهای تحقیقاتی از دیگر برنامه های این اداره است  که در این راستا از تولید خودروی برقی دانشگاه آزاد قزوین حمایت کردیم و امیدواریم در سال آینده با تعیین ردیف بودجه مستقل برای امور پژوهشی ازاین فعالیتها حمایت ویژه شود.

اجرای طرح کاهش ۵۰ گرم زباله خانگی           

این مسئول یادآورشد:در مدیریت شهری کارهای خوبی شده که درپسماند خانگی طرح" کاهش ۵۰ زباله خانگی" اجرا خواهد شد و خانواده هایی که بتوانندروزانه ۵۰ گرم تولید زباله خود را کاهش دهند تشویق خواهند شد که این کار با همکاری تشکل های مردمی عملیاتی خواهد شد.

زباله ، تولید کمپوست

وی گفت: حدود ۲۵ تشکل مردم نهاد در حوزه محیط زیست در استان فعالیت می کنند که تلاش می کنیم با واگذاری برخی کارها از این ظرفیت بخوبی استفاده کنیم که در برگزاری نمایشگاه و جشنواره محیط زیست از این توانمندی استفاده شد.

علیپور یادآورشد: بدنبال تامین اعتبار برای تشکل های مردمی هستیم و با مجموعه نظام مهندسی کشاورزی هم تفاهم نامه امضا کرده ایم تا در پایشهای صنعتی از این تشکلها بهتر استفاده کنیم.

حمایت قضایی و اعتباری در امور محیط زیست ضروری است

علیپور در ادامه با بیان برخی مشکلات این حوزه گفت: تامین اعتبار لازم، حمایت از تصمیمات مدیران محیط زیست و پشتیبانی قضایی می تواند به موفقیت کارها کمک کند و اگر بتوانیم مشارکت عمومی را نیز جلب کنیم مسیر حرکت پرشتاب خواهد شد.

وی از همکاری دستگاههای اجرایی و سازمان صنعت، معدن و تجارت تشکر کرد و اظهارداشت: با درک مشکلات صنعت استان درصدیم با تعامل منطقی کارها را جلو ببریم و از این پس استعلام صنایع قبل از هر مرحله ای از محیط زیست دریافت می شود که از بروز مشکلات جلوگیری خواهد کرد.

قزوین

مشکل زیست محیطی جاده الموت برطرف شد

مدیرکل محیط زیست استان در خصوص ساحت جاده قزوین، الموت به تنکابن هم گفت: خوشبختانه پس از اعلام موارد زیست محیطی و تعامل مسئولان با ساخت تونلی به طول ۱۳ کیلومتر در بخشی از مسیر جنگلی، ایجاد پناهگاه حیات وحش و ایستگاه محیط بانی بخشی از مسائل زیست محیطی برای صیانت از وحوش منطقه برطرف شده است.

علیپور در ادامه گفت خوشبختانه با موافقت سازمان محیط زیست، طارم و الموت در ردیف مناطق حفاظت شده مصوب شد که با این کار ضمن تامین اعتبار و امکانات مورد نیاز از حیات وحش و طبیعت منطقه صیانت خواهد شد و زمینه توسعه و رونق گردشگری در این دو منطقه با سرعت بیشتری محقق خواهد شد.

کاهش آلودگی نیروگاه رجایی نیازمند عزم ملی است

این مسئول در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که در یک سال اخیر تا چه میزان آلودگی نیروگاه و سیمان آبیک کاهش یافته گفت: مشکل آلودگی نیروگاه به عنوان یک معضل ملی تلقی می شود زیرا ساختار سوخت نیروگاهی کشور نفت کوره و مازوت است و تغییر آن به گاز نیازمند تامین زیرساخت و تزریق به اندازه گاز به نیروگاههاست که تاکنون اقدامی نشده است.

سیمان آبیک

وی اضافه کرد: سوخت نیروگاه شهید رجایی در حال حاضر هزینه های سنگینی دارد و مسئولان نیروگاه نیز تمایل دارند از گاز استفاده کنند اما تامین آن بویژه در فصول سرد سال برای استان مقدور نیست و حل مشکل آلودگی قابل توجه نیروگاه نیازمند تصمیم جدی مسئولان ارشد کشور، نمایندگان مجلس و وزیر نیروست که امیدواریم با سرعت بیشتری در سال آینده به نتیجه برسد.

علیپور یادآورشد: چهار نیروگاه اصفهان، شازند اراک، بعثت تهران و رجایی قزوین مصوب شده تا در اولویت تغییر سوخت آنها از مازوت به گاز قرار گیرند که امیدواریم مسئولان کشور در این زمینه همکاری کنند تا نگرانی مردم برطرف شود.

آلودگی سیمان آبیک روبه کاهش است

علیپور در خصوص سیمان آبیک بیان کرد: هرچند این واحد صنعتی در محدوده قانونی محیط زیست استان نیست اما به دلیل آنکه آلودگی آن در محدوده جغرافیایی استان و بویژه شهرستان آبیک پیگیری های زیادی صورت گرفته که خوشبختانه کارهای زیادی صورت گرفته و اتفاقات مثبتی رخ داده که هرچند راضی کننده نیست اما شاهد کاهش آلایندگی های سیمان آبیک هستیم.

سیمان آبیک

 کاهش آلودگی منابع آبی و استفاده از پساب در اولویت سال آینده

مدیرکل محیط زیست استان در خصوص اولویت های سال آینده این اداره نیز تصریح کرد: به دلیل بحران منابع آبی در استان یکی از اولویت های جدی ما در سال آینده صیانت از منابع آبی استان وجلوگیری از آلودگی این منابع است.

وی اضافه کرد: استفاده از پساب ها از کارهایی است که باید با جدیت دنبال شود تا بتوانیم ۳۰ میلیون مترمکعب آّب این بخش را دوباره در چرخه تولید و کشاورزی قرار دهیم که با کمبود منابع آبی این میزان پساب بسیار مهم و ارزشمند است.

علیپور یادآورشد: ساماندهی و توسعه آبیاری تحت فشار هم از مسائلی است که باید مسئولان مربوط به آن توجه کنند تا ۹۰ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی مورد تجدید نظر قرار گرفته و از منابع آبی استفاده بهینه شود که مدیریت منابع ضروری است.

این مسئول گفت: ساماندهی فاضلاب صنایع در اولویت سال آینده است که با همکاری مسئولان عملیاتی خواهد شد.

مدیرکل محیط زیست استان قزوین در پایان از دیدگاه ارزشمند استاندار قزوین در توجه به محیط زیست و همراهی کردن مدیران دستگاههای اجرایی در جدی گرفته سلامت مردم تشکر کردو اظهارداشت:بدون حمایتهای منطقی و مجدانه استاندار و تعامل مدیران دستگاههای اجرایی قادر نخواهیم بود مشکلات محیط زیست استان را بسادگی حل کنیم.

کد خبر 2465252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha