به گزارش خبرگزاری مهر،رحمت الله حافظی در جلسه امروز شورای شهر تهران گفت: در همه جا عرف است که در ابتدا گزارش عملکرد ارائه می دهند و بعد برنامه های سال آتی را پیش بینی می کنند شهردار تهران نیز می بایست گزارش عملکرد سال 93 ارائه می داد و بعد بودجه 94 را تقدیم می کرد.
وی ادامه داد: یکی از ایراداتی که به بودجه 94 وارد می باشد پیش بینی دیون پیمانکاران است. در ابتدا باید پرسید چرا این دیون ایجاد شد و اگر در سال های قبل پیش بینی برای پرداخت دیون می شده چرا این پرداخت ها صورت نگرفته است. اگر هم پرداخت شده پس چرا دیون باقی مانده این هزینه ها کجا رفته ؟
وی افزود: نکته دیگری که می خواهم در قالب پیشنهاد مطرح کنم این است که با عنایت به سیاست های اقتصاد مقاومتی حداقل 10 درصد بودجه نسبت به سال گذشته کاهش یابد که یقینا با جلوگیری از ریخت و پاش ها می توان به اهداف تعیین شده دست یافت.
مجتبی شاکری نیز در ادامه گفت: تا زمانی که گزارشی از عملکرد سال 93 در دست نباشد نمی توانیم ارزیابی دقیقی از توفیق دست یابی به اهداف داشته باشیم.
رییس کمیته فرهنگی افزود: در بودجه شهرداری باید اقتصاد مقاومتی لحاظ و توجه ویژه ای به بافت های فرسوده شود.
محمد سالاری رییس کمیسیون شهر سازی و معماری نیز گفت:با توجه به وضعیت کنونی کشور به نظر من همین افزایش 10 درصدی بودجه نیز ضرورت نداشت کما اینکه شهردار تهران گفتند 70 درصد بودجه صرف زیر ساخت ها می شود.
وی ادامه داد: البته از نکات خوب این بودجه افزایش سهم در آمد های پایدار است.
سالاری در پایان عنوان کرد : بهتر است شهردار تهران گزارش عملکرد سال 93 و نحوه تخصیص ها را ارائه دهد.
محسن پیر هادی نیز با بیان اینکه باید امکان توسعه درآمد های پایدار را افزایش دهیم گفت:اگر تخصیص هایی را که قانونگذار، مجلس و دولت برای شهرداری ها در نظر گرفتند محقق کنیم خود ظرفیت مناسبی برای بودجه شهرداری ها خواهد بود.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه مالیات بر ارزش افزوده را در نظر بگیرید که طبق قانون 2.7 تا 2.8 در آمد از این امر به شهرداری ها اختصاص دارد که اگر با تعامل با دستگاه های دولتی و مجلس محقق شود ظرفیت خوبی در بودجه خواهد بود.
تندگویان: دیون دولت و شهرداری به هم تهاتر شود
محمد مهدی تندگویان نیز با اشاره به سخنان قالیباف مبنی بر اداره شهر در صورت توقف کامل ساخت و سازها گفت: آقای قالیباف بیان داشت اگر اکنون ساخت و سازها را انجام ندهیم 2هزار میلیارد تومان مازاد بر هزینه ها وجود دارد و این را به عنوان یکی از مفاهیبم اقتصاد مقاومتی بیان کردند که اینگونه نیست.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی میزان صرفه جویی در بودجه ی مصوب است به طور معقول یعنی صرفه جویی در بودجه مهمتر از تحقق بودجه است.
تند گویان همچنین افزود: موضوعی که باید به آن اشاره کرد دیون دولت به شهرداری است و من امیدوارم دولت فعلی رویه دولت های قبلی (نهم و دهم ) را تکرار نکند اما نکته ای که وجود دارد حجم وحشتناک دیون پیمانکاران در شهرداری است که بیشتر هم به شرکت های دولتی و یا وابسته به دولت بر می گردد.
وی تصریح کرد: ذکر دو نکته لازم است که چرا وقتی شهرداری اعلام می کند 2 هزار میلیارد هزینه مازاد دارد دیون پیمانکاران را نداده و دوم آنکه بخشی از دیون که به شرکت های دولتی و یا وابسته به دولت مربوط می شود با دیون دولت به شهرداری تهاتر شود.
احمد دنیا مالی نیز در ادامه این جلسه گفت: در ابتدا باید بگویم افزایش سهم در آمد های پایدار و این که اولین سالی است که بودجه سازمان ها و شرکت ها با هم می آیند جای تشکر دارد.
وی ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت بودجه شهرداری تهران بر دیگر کلان شهرها و نیز شهر های کوچک تر اثر گذار است و لذا با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور افزایش 1500 میلیارد تومانی بودجه باید مورد مطالعه بیشتر قرار گیرد.
پرویز سروری نیز گفت: با توجه به رویکرد اقتصاد مقاومتی به نظر من نیز افزایش بودجه ضرورت ندارد و ما باید سیاست های انقباضی در پیش گیریم.
وی ادامه داد: افزایش سهم در آمد های پایدار اتفاق خوبی است اما برای من جای سوال است که شهرداری چه راهکارهایی برای این موضوع پیش بینی کرده است.
وی در پایان افزود: در اقتصاد مقاومتی چاره ای جز اولویت بندی نداریم و به نظر من پرداخت دیون پیمانکاران جز مهمترین اولویت های بودجه باید باشد.
اقبال شاکری دیگر عضو شورا نیز گفت: نکته ای که در بودجه 94 مغفول مانده عدم توجه به مشارکت بخش خصوصی است. مشارکت بخش خصوصی از مصداق های اقتصاد مقاومتی است و من امیدوارم به این موضوع توجه ویژه شود.
وی همچنین پیشنهاد کرد برای بررسی بودجه، برنامه زمان بندی برای کمیسیون ها در نظر گرفته شود.
محسن سرخو نیز در اظهارات خود توجه ویژه به حمل و نقل عمومی و مترو در بودجه 94 را خواستار ش
نظر شما