به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله عبد الله جوادی آملی بعد از ظهر پنج شنبه در دیدار حجت الاسلام صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه و جمعی از نخبگان حوزوی و دانشگاهی با وی که در موسسه اسراء برگزار شد، با بیان اینکه هرمسئلهای نیاز به راهنما و الگو دارد گفت: همانطور که در حوزه و دانشگاه نیاز به یک استاد و نخبه جامع الشرایط است باید در مسائل اخلاقی هم افرادی صاحب خلق حسنه باشند.
اومانیسمها انسان را جایگزین خدا کردهاند
وی با بیان اینکه همه ما موظف هستیم که انسان خوبی باشیم، اظهار داشت: مبدا خوب بودن داشتن خلق حسنه است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه خداوند در قرآن هیچگاه رسول گرامی اسلام را به خاطر داشتن صفات خوب توصیف نکرد، گفت: اگر خداوند فرمود که رسول خدا دارای خلقی عظیم است به این معناست که هویت درونی و گوهر وجودی ایشان پر از حسنات و برکات بینظیر است.
آیت الله جوادی آملی با تاکید بر اینکه انسان خلیفه خدا بر روی زمین است، گفت: اگر انسان خلیفه خوبی برای خدا باشد، خدا هم خلیفه او در زمین خواهد بود.
وی با انتفاد از مکتب منحط اومانیسم که انسان را جایگزین خدا در زمین میداند، گفت: انسان نمیتواند خلقتی ایجاد کند اما میتواند خلق ایجاد کند و آن را پرورش داده و اعتلا بخشد.
برخی اوقات انسان بد خلق مهار نشدنی است
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه برخی با ایجاد خلق نادرست صورت درندگی و حیوانی به رفتار و اعمال خود دادهاند، گفت: اگر به یک حیوان درنده آموزشهای لازم را بدهیم میتواند خلق و خوی درندگی خود را کنترل کند اما برخی انسانها با ایجاد خلق ناپسند به انواع آلودگیها و گناهان نابخشودنی دچار میشوند.
آیت الله جوادی آملی با تصریح این مطلب که حوزههای علمیه باید سازندگان صاحبان خلق حسنه باشند، گفت: اکنون جامعه از بعد اخلاقی نیازمند افرادی است که دارای اخلاق حسنه باشند و کلامشان در جان جامعه رسوخ یابد.
وی با تاکید بر اینکه کسی که دردمند و صاحب دغدغه نباشد هیچگاه حرفش به دل نمینشیند، گفت: اگر طلبهای صاحب نفس باشد میتواند خلق حسنه بیافرند و خلیفه خدا در روی زمین باشد.
این مرجع تقلید شیعیان جهان با تاکید براینکه تحول و تغییر جامعه در گروی تزریق اخلاق حسنه است، گفت: اگر رسول خدا الگوی بشریت است به این دلیل است که هویت درونی خود را با حسن خلق خدا ساخته مزین کرده است.
نظر شما