به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" اين مسجد قديمي نزديك فرودگاه بين المللي لارنكا واقع است كه مكان با ارزش مسلمانان اين كشور به شمار مي رود؛ زيرا ضريح " ام حرام" كه يكي از زنان صحابه پيامبر اكرم (ص) بود و نقش بسيار مهم و كليدي در زمان نبوت پيامبر اكرم (ص) داشت در اين مكان واقع است.
به گزارش خبرگزاري ميدل ايست آن لاين، سازمان ملل متحد كار بازسازي و ترميم اين مسجد را كه 4 سال به طول انجاميد به عهده گرفت و در بازسازي آن قبرسيان، تركها و يونانيها نيز مشاركت كردند.
انمائي اندرو راسل مدير برنامه هاي سازمان ملل متحد در مراسمي كه به مناسبت پايان يافتن ترميم اين بنا برگزار شد، گفت: اين بنا علاوه بر دارا بودن ارزش تاريخي، سمبل و مظهري است كه قبرسيان، يونانيها و تركها را با يكديگر پيوند مي دهد و آنها را متحد مي سازد.
گفته مي شود كه " ام حرام" در زمان فتوحات اسلامي پس از افتادن از بلندي و شكسته شدن پشت وي در سال 647 ميلادي درگذشت، سپس در شب وفاتش سه سنگ بسيار بزرگ و غول پيكر به منظور معجزه بودن اين مكان در آنجا دفن كردند.
در سال 1760 قبر " ام حرام " در اين مسجد توسط " شيخ حسن" كشف شد و قدرت خارق العاده آن را دريافت كه بيماران در اين مكان شفا مي گرفتند و سپس ضريح اين مكان را با همت ياران مسلمان خود ساخت.
اين بنا در زمان اشغال عثمانيها در سال 1816 تغييراتي كرد و مناره و مهمانسرائي براي زنان و مردان به آن اضافه شد.
اندروگفت: اين مسجد به دليل گذشت زمان، وجود حشرات و بالا آمدن آب نزديك بود تخريب شود كه توجه به موقع و اقدام سريع در زمان مناسب سبب شد تا حد زيادي از تخريب جلوگيري شود.
نظر شما