به گزارش خبرنگار مهر، دلاور حیدرپور پیش از ظهر دوشنبه در همایش ملی برنج در ساری با اشاره به طرح های خوداتکایی در سال ۹۳ – ۹۴ گفت: طرح هایی مانند دانه های روغنی، گندم و جو آغاز شد و همچنین طرح تحول و خودکفایی برنج نیز از اسفندماه سال جاری شروع می شود.
وی بیان کرد: همانطور که متوسط عملکرد شلتوک در هر هکتار ۴.۴ تن بوده، میزان تولید برنج سفید ۴۸۱ میلیون تن و میزان مصرف نیز ۴۶۶ تن در دنیا رسیده است که این امر نشان دهنده تجارت محدود برنج در دنیاست.
وی افزود: علیرغم اینکه شش تا ۶.۵ درصد تولید دنیا در صادرات نمایان می شود، عمده کشورها، مصرف کننده به شمار می روند.
رئیس جهاد کشاورزی مازندران عنوان کرد: به دلیل وابستگی به آب در بخش کشاورزی با روند کاهش تولید برنج مواجه هستیم.
حیدرپور همچنین روند صعودی و نزولی در برداشت محصولات را به دلیل تغییرات در بارش های سالانه بیان کرد و گفت: با توجه به آمار سال ۲۰۱۲ میزان تولید شلتوک دنیا با ۷۲۲.۸ میلیون تن روند صعودی دارد.
به گزارش مهر مازندران با داشتن بیش از ۲۰۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری ۴۲ درصد برنج کشور را تامین می کند.
نظر شما