پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۹ بهمن ۱۳۹۳، ۱۴:۴۸

یکماه مانده به آغاز فصل گرما؛

آژیر بی‌آبی در جنوب ایران به صدا درآمد/ 12 شهر در خطر تنش آبی

آژیر بی‌آبی در جنوب ایران به صدا درآمد/ 12 شهر در خطر تنش آبی

یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به خشک شدن چاه های آبرسانی به شهرهای جنوبی ایران گفت: 12 شهر در خطر تنش آبی قرار دارند و آبرسانی به 11 شهر از طریق دریا انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین خادمی با هشدار نسبت به تشدید پیامدهای خشکسالی در جنوب کشور گفت: چراغ قرمز منابع آبی هرمزگان روشن شد و هم اکنون 800 هزار نفر در معرض تنش آبی قرار دارند.

این مقام مسئول در وزارت نیرو اظهارداشت: شهرهای بستک٬ جناح٬ بندرخمیر٬ بندرعباس٬ بیکا٬ زیارت‌ علی٬ سردشت٬ گروک٬ رویدر٬ تخت٬ قلعه‌ قاضی و گوهران با جمعیتی افزون‌ بر 800 هزار نفر در تنش آبی قرار دارند که حدود 690 هزار نفر در شهر بندرعباس و مابقی در سایر شهرها سکونت دارند.

وی گفت: استان هرمزگان در 16 سال اخیر با خشکسالی و کم‌آبی روبرو بوده و خسارت‌های سنگینی از این بابت به منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی استان وارد شده است. از 168 حلقه چاه آب شرب شهرهای استان هرمزگان، 58 حلقه چاه به کلی خشک شده و 67 حلقه چاه دیگر نیز کم‌آب و شور شده که امکان استفاده از آنها وجود ندارد.

خادمی اظهار داشت: فقط 43 حلقه چاه آب وجود دارد که وضعیت قابل قبول دارند اما این چاه‌ها نیز به علت کاهش بارش‌ها روز به روز با افت شدید روبرو هستند. وی با بیان اینکه کمیته بحران آب در استان هرمزگان تشکیل شده و برای هر یک از این 12 شهر استان، نقشه راه مشخص شده است گفت: ما با استفاده از فناوری شیرین‌ سازی آب دریا و سامانه‌های آب شیرین کن 11 شهر و جزیره استان را از بی‌آبی مطلق نجات داده‌ایم.

این مقام مسئول در وزارت نیرو تاکید کرد: با اقدام‌های انجام‌شده تاکنون شهرهای بندرلنگه٬ کنگ٬ فین٬ درگهان٬ سوزا٬ ابوموسی٬ تنب بزرگ٬ تنب کوچک٬ هنگام٬ لارک و هرمز از وضعیت آبی پایدار و مطمئنی برخوردار هستند و همه نیاز آبی این شهرها از طریق آب شیرین کن‌ها تامین می‌شود.

وی افزود: ما در جنوب کشور 2800 کیلومتر ساحل داریم که برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس با همین میزان نوار ساحلی، روزانه شش میلیون مترمکعب آب شیرین تولید می‌کنند در حالی که میزان تولید ما 500 هزار مترمکعب در شبانه‌روز است.

خادمی تصریح کرد: هزینه تولید هرمتر مکعب آب از طریق شیرین‌سازی آب دریا به روش RO بین 2 هزار تا 3 هزار تومان است اما ما این آب را به‌ ازای هر مترمکعب با نرخ تکلیفی 300 تومان در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

کد خبر 2500474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha