پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۷ اسفند ۱۳۹۳، ۱۶:۲۳

امروز؛

نشست «بررسی اندیشه‌های مرحوم نجم‌الدین اربکان» برگزار می‌شود

نشست «بررسی اندیشه‌های مرحوم نجم‌الدین اربکان» برگزار می‌شود

نشست تخصصی بررسی اندیشه‌های مرحوم نجم الدين اربکان در کانون اندیشه جوان برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی بررسی اندیشه‌های مرحوم نجم الدين اربکان با حضور محمدرضا باقری، معاون بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری و سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و از آشنایان نزدیک اربکان و رمضان بورسا، از اعضای حزب سعادت ترکیه و شاگرد اربکان امروز برگزار خواهد شد.

هدف از این نشست بررسی اندیشه وحدت اسلامی و لزوم همکاری‌های اسلامی از منظر نجم‌الدین اربکان بنیان‌گذار جریان اسلام‌گرایی در ترکیه نوین است.

این نشست به همت مرکز بین‌المللی فردایی بهتر و با همكاري کانون اندیشه جوان روز یکشنبه ۱۷ اسفند از ساعت ۱۵ الی ۱۷ در سالن همايش هاي کانون اندیشه جوان برگزار خواهد شد.

نجم الدین اربکان، پدر اسلام گرائی در ترکیه

نجم الدین در سال ۱۹۲۶ م در شهر «سینوب» ترکیه به دنیا آمد. در سال ۱۹۴۸ در رشتۀ مهندسی میکانیک از دانشکده فنی استانبول فارغ التحصیل شده و دکترای خود را در این رشته، در سال ۱۹۵۱ در آلمان بدست آورد.

نجم الدین پس از برگشت به میهن به فعالیت های اقتصادی ـ اجتماعی ـ سیاسی پرداخت و نخستین حزب اسلام گرا را به نام «حزب نظام ملی» در سال ۱۹۷۰ تأسیس نمود که به دنبال استقبال مردم از آن، توسط ژنرال های کودتاچی «منحله» اعلام شد... ولی نجم الدین دو سال بعد ـ ۱۹۷۲ ـ «حزب سلامت ملی» را تشکیل داد و توانست در انتخابات مجلس ۵۰ نفر را به پارلمان ترکیه بفرستد...

وی پس از ائتلاف با حزب «جمهوری خواه خلق» دولت تشکیل دهد... ولی با کودتای ژنرال ها باز از فعالیت سیاسی محروم شد... او در سال ۱۹۸۷ پس از بازیافت حقوق سیاسی خود، «حزب رفاه» را پایه گذاری نمود و به فعالیت گسترده ای در سراسر ترکیه دست زد و سرانجام توانست با بدست آوردن اکثریت آراء به عنوان حزب اول، به نخست وزیری برسد که در این دوران خدمات ارزنده ای از جمله تأسیس گروه «دی ـ ۸» ـ متشکل از ۸ کشور اسلامی ـ انجام داد. در سال ۱۹۹۸ با انحلال «حزب رفاه» نجم الدین به حکم دادگاه به مدت پنج سال از فعالیت سیاسی منع شد.. ولی به محض پایان مدت، او «حزب سعادت» را تشکیل داد. نجم الدین در این مسیر، بارها دستگیر و زندانی شد و یا از فعالیت سیاسی منع شد ولی او هیچوقت از آرمان و هدف خود دست برنداشت و در ۸۵ سالگی باز به فکر تشکیل دولت بود.. که درگذشت.

نجم الدین بی تردید پرچم دار و پایه گزار حرکت اسلام گرائی نوین در ترکیه بود و با درگذشت او این حرکت خاموش نخواهد شد... شاگردان او، ولو در حزبی جدا و سنگری دیگر، به راه او ادامه خواهند داد که یکی از آن ها «عبدالله گل» رئیس جمهوری و دیگری «رجب طیب اردوغان» نخست وزیر فعلی ترکیه است.

اردوغان علی رغم انتقادهای تند اربکان از سیاست او هرگز لب به پاسخگویی نگشود و احترام استاد را نگه داشت و اکنون درگذشت وی را به ملت ترکیه تسلیت گفته و ضمن تجلیل از شخصیت مبارز و خستگی ناپذیر اربکان، برای او طلب رحمت از خداوند نموده است. او در بیانیه خود نوشت: «عرصه سیاسی ترکیه فرد برجسته و فرهیخته ای را از دست داد، فردی که عمر و زندگی خود را وقف یاد گرفتن و یاد دادن کرده بود» خداوند او را غریق رحمت خود سازد و در جنّت خلد جایش دهد.

اربکان

کد خبر 2514113

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha