پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۹ فروردین ۱۳۹۴، ۱۱:۱۶

شوکتی نیا خبر داد:

کشت گیاه دارویی«وشق» در مراتع قشلاقی شاهرود/ وشق در معرض انقراض

کشت گیاه دارویی«وشق» در مراتع قشلاقی شاهرود/ وشق در معرض انقراض

سمنان - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود گفت: در ۵۰ هکتار از مراتع قشلاقی شهرستان گیاه صنعتی و دارویی «وشق» کشت شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، حسین شوکتی نیا با اشاره به کشت  گیاه صنعتی و دارویی «وشق» در ۵۰ هکتار از مراتع قشلاقی شهرستان شاهرود افزود: طرح کشت گیاهان دارویی به منظور ترویج فرهنگ کشت و بهره برداری از گیاهان دارویی در مراتع چاه عروس و «چکلو» در بخش مرکزی شهرستان اجرا شد.

وی خاطر نشان کرد: گونه صنعتی و دارویی وشق با نام علمیammoniacum Dorema و با نامهای محلی وشق، «وشا» و «کما کندل» یکی از مهمترین گونه های دارویی بومی ایران در نواحی خشک و نیمه خشک است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود ادامه داد: این گیاه با ارتفاع یک تا دو متر در استان سمنان دارای ۱۲ منطقه رویشی طبیعی و در شاهرود در مناطق شمالی بیارجمند و جنوب شرقی این شهرستان پراکنده است.

شوکتی نیا یادآور شد: وشق از جمله گونه های در معرض انقراض است، امید می رود با اجرای این قبیل طرح ها در مراتع گام موثری در جهت حفظ و توسعه این گیاه برداشته شود.

وی با یادآوری اینکه «وشق» تولید کننده صمغ دارویی است که با نام آمونیاکم شناخته می شود، گفت: از صمغ این گیاه به طور سنتی به عنوان ضد نفخ، معرق، خلط آور، محرک، گشاد کننده عروق و ضد میکروب و در صنعت چسب سازی استفاده می شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود روش استحصال صمغ در شاهرود توسط مردم محلی را یکی از مطلوب ترین روش های بهره برداری از این گیاه دانست و افزود: برای برداشت صمغ پس از طی شدن دیر زیستی گیاه، شکافی بر روی ساقه ایجاد شده و صمغ ترشح شده جمع آوری می شود.

شوکتی نیا در خاتمه گفت: رویشگاه های این گیاه در شهرستان شاهرود دارای طرح بهره برداری از گیاهان دارویی است و نقش به سزایی در اشتغالزایی منطقه دارد.

کد خبر 2528989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha