پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۰۸

به کوشش محمد قلی‌پور/

کارنامه جریان چهارم داستان نویسی ایران زیر ذره بین رفت

کارنامه جریان چهارم داستان نویسی ایران زیر ذره بین رفت

کارنامه نسل چهارم داستان نویسی ایران در قالب کتابی با عنوان «جریان چهارم، مروری بر آثار نویسندگان نسل چهارم ایران» بررسی شد.

محمود قلی‌پور در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام انتشار کتاب مشترک تالیف شوده توسط وی به همراه کاوه فولادی نسب و مریم کهنسال با عنوان «جریان چهارم، مروری بر آثار نویسندگان نسل چهارم ایران» اظهار داشت: این کتاب حاصل نشست هایی بود که من و آقای فولادی نسب و خانم کهنسال با یکدیگر داشتیم و بر اساس آن به موضوع فقدان منبع برای مطالعه نسل‌های ادبیات داستانی رسیدیم.

وی ادامه داد: بر اساس تقسیم بندی‌های موجود، اتفاقات سیاسی و اجتماعی خاص را می‌توان مبدا تحولات ادبی در ایران به حساب آورد و بر اساس آن انقلاب مشروطه، کودتای ۲۸ مرداد و انقلاب اسلامی سال ۵۷ سه نسل از نویسندگان ایران را پدید آوردند و بر همین اساس تحولات اجتماعی ایران از سال ۷۶ به بعد نیز نسل چهارم را خلق کرده کماکان ادامه دارد.

قلی‌پور افزود: این تقسیم‌بندی و تحول مساله‌ای نیست که مورد ادعای ما باشد بلکه وجودش کاملا مشهود و قابل لمس است. تغییرات به وجود آمده در وضعیت روزنامه‌ها و ظهور وبلاگ‌ها و انبوهی از آدم‌هایی که دست به قلم شدند ما را به این نتیجه رسید که این برهه را مبداء تولد نسل چهام بدانیم.

این نویسنده ادامه داد: برای تالیف این کتاب آثار زیادی خوانده شد. لیست نویسندگانی که نخستین اثر آنها بعد از سال ۷۶ نوشته شده باشد و بیش از یک کتاب نیز داشته باشند را به سختی به دست آوردیم و از میان آنها در نهایت به ۳۰ نویسنده رسیدیم که از میان آنها هشت نویسنده برای مصاحبه و نقد آثار در کتاب معرفی شدند. این انتخاب به معنی توافقی است که با این هشت نویسنده حاصل شد و باقی نیز یا مصاحبه نکردند و یا انجام دادند و از انتشارش منصرف شدند و برخی نیز برای انتشار در مجلدات بعدی کتاب مهیا شده‌اند.

به گفته قلی‌پور نویسندگانی که در نهایت مصاحبه و بررسی آثارشان وارد کتاب شده شامل ناتاشا امیری، سپیده شاملو، مهسا محبعلی، فرشته توانگر، محسن فرجی، یوسف علیخانی، حسن محمودی و محمد حسن شهسواری می‌شود که یک مصاحبه انجام شده با آنها به همراه نقدی بر تمامی آثار منتشر شده توسط آنها تا زمان تالیف کتاب یعنی تا سال ۹۲ در این کتاب گردآوری شده است.

یادآوری می شود کتاب «جریان چهارم، مروری بر آثار نویسندگان نسل چهارم ایران» را نشر نگاه منتشر کرده است.

کد خبر 2538234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha