به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه پژوهشی جندیشاپور که توسط مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی و بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه- SCAC (زیر پوشش سفارت فرانسه در ایران) با فراخوان سالانه اجرا می شود، از سال ۱۳۸۳ آغاز شده است و هدف آن ارتقاء و گسترش همکاریهای پژوهشی علمی و فنی پیشرفته میان پژوهشگران دو کشور ایران و فرانسه است.
در صورت پذیرش پروژه پیشنهادی، برای تسهیل و كمك به سفر محققان ایرانی به فرانسه از طرف مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی (CISSC)، و برای سفر طرف فرانسوی به ایران از طرف موسسه کامپوس فرانس (نماینده فرانسه) مبلغ مشخصی پرداخت میشود.
ضروری است سالانه گزارشی از پیشرفت پروژه و فعالیتهای انجام شده در خصوص چاپ مقالات و انتشار نتایج پژوهش در اختیار مركز قرار گیرد. در قسمت «سپاسگزاری» مقالات چاپ شده باید از مركز مطالعات و بخش فرهنگی سفارت فرانسه قدردانی شود. تامین اعتبارات و بودجه مربوط به تحقیقات پروژه مشترك به عهده خود موسسات و نهادهای مرتبط خواهد بود. مدت در نظر گرفته شده برای انجام پروژه ۲ سال است.
برنامه «جندیشاپور» شامل پروژههای مشترک پژوهشی گروههای ایرانی و فرانسوی در تمامی زمینه ها، به ویژه علوم انسانی و اجتماعی (حقوق، اقتصاد و مدیریت)، علوم پزشکی، علوم پایه، علوم محیط زیست و زیست شناسی است که مورد تصویب موسسه پژوهشی متبوع قرار گرفته است. مدت برنامه برای هر پروژه نباید بیش از دو سال باشد.
پروژههایی كه همراه با آموزش در سطح دکتری یا پسا دکتری باشد، پروژههایی که موجب همکاری چند آزمایشگاه یا موسسه مختلف ایرانی و فرانسوی شوند و پروژههایی كه باعث ایجاد توسعه، به ویژه توسعه اجتماعی- اقتصادی شوند در اولویت قراردارند.
شرایط شرکت در برنامه شامل تصویب پروژه توسط یكی از موسسات پژوهشی یا دانشگاه های ایران، انتخاب یك نماینده به عنوان مسئول پروژه برای پروژههایی كه چند موسسه یا دانشگاه در آن مشاركت دارند و ارائه تنها یک پروژه توسط هر مسئول پروژه است.
افراد متقاضی می توانند از طریق تکمیل فرم شركت در برنامه پژوهشی جندیشاپور و معرفی محقق از سوی پژوهشگاه یا دانشگاه متبوع در این برنامه ثبت نام کنند. ارائه نام و نشانی کامل و سوابق علمی مسئولان فرانسوی و ایرانی پروژه، نشانی پست الكترونیكی آنها و دانشجویانی که تأمین اعتبار سفر آنها از برنامه جندیشاپور درخواست شده است، الزامی است. تنها کسانی میتوانند از برنامه جندیشاپور استفاده کنند که اسامی آنها قبل از تصویب پروژه به عنوان همکار طرح اعلام شده باشد.
ارائه نامهای از طرف همکار فرانسوی مبنی بر موافقت در شرکت در پروژه، مدارک تصویب طرح در موسسه پژوهشی متبوع و خلاصه تایپ شده پروژه (حداقل یک صفحه)، طرح توصیفی دقیق پروژه (اهداف، نتایج مورد نظر، روشها، امکانات استفاده شده، ارزیابی، اعتبارات، هزینه و نحوه سهمبندی بین دو موسسه، تعداد سفرها، مدت زمان، برنامه زمانی دو ساله، و...) از دیگر مدارک مورد نیاز است.
تمامی مدارک باید به زبان فارسی به مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بین المللی (CISSC) ارسال شود. به پروندههای ناقص ترتیب اثر داده نمیشود و آخرین مهلت تحویل مدارک ۴ تیرماه ۹۴ است و به هیچ وجه قابل تمدید نیست.
مسئولین ایرانی پروژه بهتر است از ارسال همزمان تقاضا توسط طرف فرانسوی خود به موسسه کامپوس فرانس اطمینان حاصل كنند. زیرا درغیراینصورت اگر یکی از طرفین در موعد مقرر تقاضایشان را به همراه کلیه مدارک درخواستی به موسسه مسئول ارسال نکند، پرونده مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.
بررسی مدارک به طور همزمان توسط گروه متخصصان هیات علمی، فناوری و آموزشی (Mission Scientifique, Technique et Pédagogique - MSTP) و مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی (CISSC) در ماههای مهر و آبان انجام می شود. جلسه کمیسیون مشترک متخصصان برای تصمیمگیری نهایی در اواسط آبان ماه و اعلام نتایج به متقاضیان اواسط آذر ماه انجام خواهد شد.
آدرس پستی برای ارسال پروژهها به زبان فارسی: مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی(CISSC) تهران، بلوار کریمخان زند، نبش خیابان عضدی، پلاک ۷۶، ساختمان مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی، طبقه اول. كد پستی: ۱۵۹۷۶۳۳۱۴۱ .
نظر شما