۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۶:۴۵

حساب مدارس ساماندهی می شود/ بحران منابع در آموزش و پرورش

حساب مدارس ساماندهی می شود/ بحران منابع در آموزش و پرورش

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: حساب مدارس تا هفته آینده ساماندهی و یکپارچه‌سازی می‌شود تا جلوی فساد مالی را بگیرد و هیچ مدرسه‌ای حق دریافت وجه از خانواده‌ها را ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد بطحایی در گردهمایی توجیهی روسای گروه انجمن اولیا و مربیان که بعد از ظهر دوشنبه در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، اظهار کرد: حساب‌های مدارس ساماندهی و یکپارچه‌سازی خواهد شد.

وی افزود: تا چند روز آینده این موضوع نهایی می‌شود و هر مدرسه یک حساب خواهد داشت که بخشی از آن حساب، دولتی است و برای پرداخت سرانه به مدارس است و بخشی دیگر از حساب، غیردولتی است.

معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با استفاده از این حساب غیردولتی و پیش‌بینی ساز و کارهای لازم و دستورالعمل‌های مربوط، می‌‌توان مدارسی که در جلب مشارکت‌های مردمی موفق عمل می‌کنند، شناسایی کرد.

بطحایی تصریح کرد: گردش مالی ۱۰۰ هزار مدرسه کشور به صورت آنلاین با اجرای این طرح قابل بررسی و کنترل خواهد شد و تمام درآمدهای مدارس وارد این حساب غیردولتی می‌شود که این حساب مانع فساد مالی در مدارس شده و دیگر مدارس حق دریافت وجه نقد و بکارگیری کارتخوان را در مدارس ندارند.

وی با اشاره به فرهنگ مشارکت در آموزش و پرورش اظهار کرد: فرهنگ مشارکت در آموزش و پرورش بسته است و اجازه نمی‌دهیم فرد یا نهادی در تصمیم‌گیری‌ها وارد شود در حالی که یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی آموزش و پرورش در کشورهای مختلف میزان مشارکت مردم و سایر نهادهاست.

معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: انجمن اولیا و مربیان نهاد ریشه‌داری هستند که مردم به آنها اعتماد دارند و باید از ظرفیت این نهاد برای افزایش مشارکت مردم در نظام تعلیم و تربیت استفاده کرد و انجمن اولیا را به یک سازمان مردم‌نهاد باید تبدیل کنیم تا تسلط بخش دولتی کاهش یافته و اختیارات انجمن افزایش یابد.

بطحایی با بیان اینکه در آموزش و پرورش به شدت با بحران منابع مواجه هستیم، بیان کرد: اگر در گذشته با کمبود منابع روبرو بودیم، امروز چالش اصلی ما بحران منابع است؛ حتی زمانی که بحران منابع حل نشود، نمی‌توانیم به لحاظ کیفیتی اقدامات مهمی را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته بدون آنکه منابع اعتباری آموزش و پرورش افزایش یابد، هزینه‌ها در حوزه نیروی انسانی افزایش یافته است، بیان کرد: بیشترین بار هزینه‌های آموزش و پرورش در حوزه نیروی انسانی بوده، به گونه‌ای که ۹۹ درصد اعتبارات ما، هزینه‌های پرسنلی است.

معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: قدر مطلق نیروی انسانی از سال ۸۸ تا ۹۲ به ۱۱۶ هزار نفر افزایش یافته، اما کیفیت کاهش یافته است و به دلایل مختلف مجبور شده‌ایم تا بودجه بخش سایر را کاهش دهیم تا امروز با بحران منابع روبرو باشیم. اگر این مساله حل نشود، کیفیت آموزش و پرورش مرتباً کاهش می‌یابد.

بطحایی افزود: افزایش درآمدها که شامل درآمد دولتی و اختصاصی است، از راه‌حل‌های حل مشکل بحران منابع بوده که بکار گرفته‌ایم و هزینه‌ها باید مدیریت شود و این اقدام را بخصوص در بخش نیروی انسانی از سال گذشته شروع کرده‌ایم، بطوریکه در سال ۹۳ حدود ۴۰ هزار نفر در آموزش و پرورش بازنشسته شوند که اعتبارات مربوط به حقوق و مزایای کارکنان رسمی و پیمانی با خروج نیروهای بازنشسته کاهش یافت و توانستیم ۳۰ میلیارد تومان هزینه‌ها را کاهش دهیم و این دلیلی شده است که با شیبی ملایم، بخشی از حقوق و مزایای فرهنگیان را تامین کنیم.

کد خبر 2583688

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha