پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳۰ شهریور ۱۳۸۲، ۲۱:۱۵

عليرضا خمسه ،در سمينار تئاتر دفاع مقدس:

خاطرات رزمندگان سرشار از جذابيت هاي كميك است

خاطرات رزمندگان سرشار از جذابيت هاي كميك  است

در دومين روز از برگزاري سمينار آسيب شناسي تئاتر دفاع مقدس سخنرانان مختلف به بحث وتبادل نظر در زمينه هاي مديريت دفاع ، طنز در تئاتر دفاع مقدس ونمايشنامه در تئاتر دفاع مقدس پرداختند .

به گزارش خبرنگار "مهر "از امور رسانه اي دهمين جشنواره سراسري تئاتر دفاع مقدس ، در اين سمينار عليرضا خمسه احياي فرهنگ دفاع مقدس وانتقال آن به نسل جديد را ضروري دانست واز آن به عنوان سرمايه اي بزرگ ياد كرد كه آينده يي روشن را پيش رودارد .
وي سپس با يادآوري اينكه 40 نوع كمدي در دنيا وجود دارد ، به مرور آثار مربوط به دفاع مقدس در اين جايگاه پرداخت واز نبود شكل هاي تجربي به نام طنز در آثار گذشتگان ياد كرد وافزود : بهتر است از كمدي ياد شود ، چرا كه از زير مجموعه نمايش هاي كمدي : كمدي فلسفي ، اجتماعي ، اخلاقي ، موقعيت و... ظهور پيدا كرده وجايگاه آن در تئاتر دفاع مقدس بسيار خالي است .
خمسه اظهار داشت : طنز جايگاه جديدي است كه در تئاتر دفاع وجود خارجي ندارد وتئاتر دفاع مقدس نيازمند مقوله ارزشمند طنز است .
وي همچنين جامعه ايراني را جامعه يي با نشاط ، باروحيه ومهربان دانست وگفت : در جامعه ما كه بزرگان طنز در رشته ادبي آثاري را به عرصه ظهور رسانده اند ، جاي تعجب است كه چرا نگاهي مهرباني به كمدي نداريم .
اين بازيگر تئاتر ، سينما وتلويزيون يادآور شد : خاطرات رزمندگان از جذابيت هاي كمدي سرشار است كه استفاده از آن در جلب رضايت مخاطب سهم بزرگي را ايفا خواهد كرد كه بهتر است از همين حالا به جاي  نام  طنز از آن استفاده كنيم .
نصرالله قادري نيز مقاله يي نوشتاري را در اين سمينار ارايه كرد كه در بخشي از آن آمده است : آسيب شناسي نمي تواند شتاب زده باشد وبايد به آن فرصت داد .
وي تئاتر دفاع مقدس را درسه دوران دفاع مقدس ، دوران سازندگي ودوران توسعه سياسي ، مورد نقد وبررسي قرار داد وگفت : در هر سه دوره يك آفت عام وجود دارد وآن افراط وتفريط در انگاره همه اثرهاست .
قادري با ياد آوري اينكه هميشه مهاجمان به اين مرز وبوم مغلوب فرهنگ ما شده اند ، گفت : درام مقاومت ما بايد از سياست زدگي دور شود چراكه در دوره دفاع مقدس ، شعار زدگي جايگاه خردورزي را در آثار دفاع مقدس اشغال كرده بود .
وي بنيان دفاع مقدس را ارتباط دوسويه با مبدا هستي دانست ويادآور شد كه شكل هيچگاه در محتواي غني حذف نخواهد شد .
اين نويسنده وكارگردان تئاتر افزود : در دوران جنگ ، مهاجم به تاراج فرهنگ ايران آمده بود كه همه آحاد مردم از آن دفاع كردند واولين نشانه ادبيات نمايشي در جنگ وپناهگاه ها شكل گرفت چرا كه فرهنگ ، ارتشي است كه در سكوت مي جنگد .
وي عدم تسلط به درام هاي جنگي دنيا وسهل انديشي ونگاه وسيله اي به هنر را در تئاتر دفاع مقدس يادآور شد وادامه داد: در دوران سازندگي وپس از قبول قطعنامه 598 يك نوع ابهام وبي مسئله گي در آثار به وجود آمد وكارها به سوي يك نوع نگاه سمبوليزم سوق پيدا كرد .
نصر الله قادري با مثبت ارزيابي كردن آثاري كه در زمان توسعه سياسي ارايه شده است ، گفت : فاصله معقولي با آن فضا گرفته شده اما هنوز به آن نگاه آرماني نزديك نشده ايم وبه تجربه مشغوليم .
وي در مقايسه دوره اول وسوم ، سادگي آثار دفاع مقدس وجزم انديشي مطلق آثار دوران توسعه سياسي را از آفت هاي در برگيرنده تئاتر دفاع مقدس دانست وخاطر نشان ساخت : در اين آثار شخصيت ها دچار ياس هستند وشخصيت هايي كه در دوره اول مانند فرشته بودند ، از عقيده خود برگشته اند كه اين مسئله اغراق است ، چراكه عقيده پيراهن نيست كه به راحتي عوض شود.

 يادآور مي شود كه اين جشنواره در اهواز برگزار مي شود.

کد خبر 25961

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha