پیام‌نما

تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ * * * آن سرای [پرارزش] آخرت را برای کسانی قرار می دهیم که در زمین هیچ برتری و تسلّط و هیچ فسادی را نمی خواهند؛ و سرانجام [نیک] برای پرهیزکاران است. * * كه خود ملك عقبى كسى را سزد / كه او از فساد و عُلُو دم نزد

۳۰ آذر ۱۳۸۴، ۱۷:۰۷

شهر تاريخي "تون" به پروژه‌هاي بزرگ خراسان رضوي پيوست

به منظور تهيه برنامه و طرح‌هاي لازم براي حفاظت، مرمت و احياء و ساماندهي شهر تاريخي "تون" فردوس، اين محوطه ارزشمند به پروژه‌هاي بزرگ حفظ و احياء آثار تاريخي پيوست.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر "مهر" در مشهد، رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان رضوي با اعلام اين خبر تصريح كرد: "بقايا و آوارهاي شهر تاريخي تون واقع در حاشيه جنوب غربي فردوس مشتمل بر محوطه‌اي به مساحت تقريبي هفتاد هكتار است كه از سمت شمال و شمال غربي به جاده فردوس ـ بشرويه، از جنوب به اراضي كشاورزي، از شرق به قبرستان و مزارع و از سوي شمال شرقي به جاده فردوس ـ سرايان محدود مي‌شود."

ابوالفضل مكرمي‌فر گفت: "اين ناحيه در گذشته آباد و پررونق بوده، به نحوي كه در متون تاريخي و جغرافيايي از آن ياد شده است و امروز از خيل ابنيه‌اي كه در گذشته وجود داشته تنها ايوان و شبستان‌هاي جنوبي مسجد جامع، مدرسه عليا، مدرسه حبيبيه، ساختار معماري مسجد كوشك، مقبره منسوب به مير توني، بناي امامزاده با گنبد فيروزه‌اي آن، بخشي از حصار گلي شهر و ... بر جاي مانده است."

وي افزود: "براي هر پروژه بزرگ يك مديريت تعريف شده است كه از جمله وظايف اين مدير مي‌توان به تهيه برنامه و طرح‌هاي لازم براي حفاظت، مرمت، احياء و ساماندهي اثر، برآورد بودجه ساليانه مورد نياز بر اساس برنامه‌هاي مصوب، مسئوليت انجام كليه اقدامات اجرايي و فني مطابق با برنامه‌هاي مصوب سازمان، شركت در جلسات توجيهي و ... اشاره نمود."

مكرمي‌فر خاطرنشان كرد: "اين محوطه چهارمين مكان تاريخي و ارزشمند خراسان رضوي پس از شادياخ نيشابور، توس و رباط شرف است كه به پروژه‌هاي بزرگ ملي پيوسته است."

مهندس حلاج مقدم مسئول نمايندگي ميراث فرهنگي و گردشگري فردوس به پيشنهاد رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان رضوي به سمت مدير پروژه حفظ و احياء آثار تاريخي تون فردوس منصوب شد.

کد خبر 268474

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha