امرالله احمدجو، نويسنده و كارگردان تلويزيون، در خصوص تصميم اخير رييس سازمان صدا و سيما مبني بر ممانعت از ادامه توليد فيلم سينمايي در اين سازمان، ضمن بيان اين مطلب در گفت و گو با خبرنگار تلويزيوني " مهر"، اظهار نظر كرد: در حال حاضر بودجه اصلي توليد فيلم در سينماي ما به وسيله دولت تامين مي شود و سرمايه خصوصي براي تهيه و توليد فيلم معنا ندارد. با خودداري تلويزيون از توليد فيلم سينمايي، يكي از منابعي كه توانايي توليد فيلم داشت ازعرصه ساخت فيلم در كشور كم مي شود و سينما با نوعي تحريم مواجه مي شود.
وي خاطر نشان كرد: من در برخي مطبوعات ديدم كه افرادي از اين بابت اظهار خوشحالي كرده اند. اما اين مساله به هيچ وجه خوشايند نيست. چون هزينه اي كه صرف ساخت فيلم سينمايي مي شد در حال حاضر به مصرف ساخت آثار تلويزيوني معطوف مي شود كه اين مساله به نفع تلويزيون است، اما به نفع سينما نيست. ساخت فيلم سينمايي در تلويزيون باعث شده بود بسياري از فيلمسازان به تلويزيون هجوم بياورند كه همين مساله هم باعث شد تلويزيوني ها نتوانند به خوبي كار خودشان را انجام بدهند.
كارگردان مجموعه تلويزيوني " تفنگ سرپر " در پاسخ به اين مطلب كه عده اي به اين مساله اشاره دارند كه بودجه اي كه تلويزيون براي ساخت فيلم هزينه مي كرد در چرخه اقتصاد صنعت سينماي ايران قرار نمي گيرد، تاكيد كرد: در حال حاضر افرادي به تجزيه و تحليل مسايل و موضوع هاي وابسته به سينما مي پردازند كه به طور مطلق سينما را نمي شناسند و دست به اظهار نظرهاي مختلف مي زنند. من اين مطلب را پيش از اين هم گفته ام، ما حتي يك نفر منتقد و نويسنده سينمايي و منتقدي كه سينما را به درستي بشناسد، نداريم. اما متاسفانه افراد مختلف براي همه چيز اظهارنظر و تعيين تكليف مي كنند و بيشتر مديران ما هم كه احاطه كافي به اين عرصه ندارند از معلومات ناقص اين منتقدان و نويسندگان سينمايي استفاده مي كنند.
احمدجو يادآور شد: اين افراد از كدام چرخه اقتصاد و پول در سينما صحبت مي كنند. در سينماي ما هر سال چند فيلم ساخته مي شود و برخي از اين آثار به دلايل مختلف فروش مي كند و ساير فيلم ها سرمايه اوليه خود را هم باز نمي گردانند. بيشتر فيلم ها نيز با استفاده از وام هاي دولتي ساخته مي شوند و در اصل سرمايه دولتي است كه در سينما گردش دارند. هيچ بررسي دقيقي هم مبني بر دلايل واقعي فروش يا عدم فروش فيلم هاي مختلف سينمايي در كشور ما وجود ندارد.
وي در ادامه با اشاره به اينكه توقف توليد فيلم سينمايي در تلويزيون به چرخه توليد آثار تلويزيوني مي تواند تا حدودي كمك كند، توضيح داد: هزينه اي كه تلويزيون صرف توليد فيلم سينمايي مي كرد، مي تواند براي ساخت فيلم و سريال هاي تلويزيوني هزينه شود و اين مساله براي تلويزيوني ها خوب است. طي اين سالها، سينماگران زيادي به تلويزيون روي آوردند و به خاطر شناخت كم و ناقص شان از تلويزيون، فيلم و سريال هاي ناقص و پرعيبي توليد كردند.
نظر شما