به گزارش خبرنگار مهر، انگار قرار نیست خانه های بوم گردی روی خوش ببینند همان خانه های سنتی که به عنوان اقامتگاه بومی در برخی از شهرها مانند کاشان، اصفهان، روستای گرمه، گلستان و ... تشکیل شده تا وقتی گردشگران خارجی به ایران می آیند، در یک خانه کاملا سنتی اقامت کنند، از غذای سنتی مردم همان اهالی بخورند و با آداب و رسوم آنها آشنا شوند. در طول سالهای اخیر این خانه های بومی آنقدر فعالیت کرده اند که حالا اقامتگاهی مانند آتشونی را گردشگران خارجی بشناسند یا اگر کسی به کاشان میرود سراغ خانه نقلی را بگیرد و در کلبه ترکمن گلستان اقامت کند.
این اقامتگاه ها نه هتل هستند نه مهمانپذیر. آنها دستورالعملی دارند که در آن نوشته اگر کسی می خواهد وارد گروه اقامتگاه های بوم گردی شود، باید غذای محلی به مسافر بدهد و خانه اش را به سبک و سیاق همان محل تزئین کند. تعداد آنها رو به افزایش است به طوری که قرار شده حتی افرادی در قشم و هنگام نیز به آنها بپیوندند. اما این اقامتگاهها هر چند روز یک بار تهدید به پلمپ می شوند آن هم از سوی اتحادیه های هتلداری و مهمانپذیر.
وسایلتان را جمع کنید چون پلمب می شوید
به تازگی نیز اخطار پلمپی برای خانه نقلی آمده و در آن نوشته که چون مدارک خانه در اختیار اتحادیه مهمانپذیرها نیست پلمب می شوید، بنابراین اقدام به جمع کردن وسایل کنید. چون هر مجموعه ای که فعالیت اقتصادی می کند، باید جواز کسب داشته باشد. در این باره، اکبر رضوانیان مالک خانه نقلی به خبرنگار مهر توضیح بیشتری می دهد و می گوید: فعالیت بومی تطبیقی با مهمانپذیر ندارد. ما ساختار مخصوص خود را داریم و می توانیم جامعه یا اتحادیه مستقل خود را داشته باشیم. چندی پیش دستورالعمل ضوابط ساخت و بهره برداری از اقامتگاههای بوم گردی به ما ابلاغ شد ولی سوالمان این است که این چه نوع دستورالعملی است که معاونت گردشگری و کمیته طبیعتگردی در اجرای آن هماهنگ نیستند. مشکلمان را با کمیته طبیعت گردی مطرح می کنیم ولی آنها فقط وعده پیگیری می دهند.
وی ادامه داد: با توجه به نوع خدمات پذیرایی و اقامتی که به گردشگران می دهیم، متفاوت از مهمانپذیر و هتل هستیم. بنابراین نمی توانیم عضو این اتحادیه ها باشیم. آنها اساسنامه متعلق به خودشان را دارند که با اساسنامه یک اقامتگاه بومی همخوان نیست.
مدرک هم فرستادیم ولی جواز ندادند
اقامتگاه آتشونی در روستای گرمه نیز یکی از قدیمی ترین اقامتگاههای بوم گردی است که در سال ۹۳ توانسته حدود ۳۰۰ گردشگر خارجی را جذب کند. مازیار آل داوود مدیریت این اقامتگاه را بر عهده دارد و به خبرنگار مهر می گوید: اماکن قبل از عید اخطار پلمپ داد چون لازم است که اتحادیه ای داشته باشیم. آنقدر به ما فشار آوردند که مجبور شدیم مدارکمان را به اتحادیه مهمانپذیرهای اصفهان بدهیم تا برایمان جواز کسب صادر کنند هر بار پولی نیز از ما می گرفتند اما هنوز مجوز کسب ندادند.
فریدون الهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان به خبرنگار مهر می گوید: اقامتگاههای بوم گردی در گذشته ذیل اتحادیه مهمانپذیرها قرار گرفته بودند البته در استان اصفهان. شاید هم تفاهم و توافق داخلی مورد نظر بوده باشد. اما زمانی که دیدیم مالکان اقامتگاههای بومی نسبت به این موضوع معترض هستد پیشنهاد کردیم که مجمعی تشکیل دهند. اما برخی از مسائل بین خودشان هنوز حل نشده است. در این مدت چندین بار اتحادیه مهمانپذیرها اخطار داده است که مدارکشان را برای عضویت در اتحادیه بفرستند. تا اینکه در نهایت جلسه ای با آنها برگزار کرده و اعلام کردیم که در این موارد سخت گیری نکرده و در بحث هزینه های صدور پروانه نیز فشار وارد نکنند. چون اگر قرار باشد که آنها بتوانند با هم مجمع تشکیل دهند می توان از طریق سازمان صنعت و معدن نسبت به نشکیل این مجمع اقدام کرد.
وی ادامه می دهد: بحث بر سر این است که اقامتگاههای بومی معتقدند باید مستقل از اتحادیه هتلداران و مهمانپذیرها باشند. ما هم با این موضوع موافقیم ولی باید خودشان به یک جمع بندی نهایی برسند. ما هم آماده ایم که به آنها کمک کنیم. با این حال اکنون برای آنها یک ماه دیگرفرصت گرفته ایم که مشکلاتشان را حل کنند.
نظر شما