به گزارش خبرگزاری مهر، در یکصد و پنجاه و نهمین جلسه علنی چهارمین دوره شورای اسلامی شهرتهران؛ ادامه گزارش حسابرسی صورت های مالی تلفیقی سال ۱۳۸۹ شهرداری تهران قرائت شد. ۱۴ بند از این گزارش در جلسه گذشته قرائت شده بود و امروز اعضای شورا باقی مانده این گزارش را استماع کردند.
پس از ارائه گزارش توسط حسابرس رسمی شورا؛ تقی پور عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا، اظهار داشت: این گزارش باید همراه با پاسخ های شهرداری ارائه می شد. برای اثبات رفع ایرادهای گرفته شده شهرداری باید بابت همه بندهای این گزارش پاسخ مکتوب ارائه کند.
احمد حکیمی پور عضو کمیسیون فرهنگی شورا، نیز بیان داشت: ۸۰ درصد وظیفه شورا حسابرسی است. برای اصلاح کار باید در گزارش های حسابرسی ریز شویم. مطمئنا شهرداری هم از این موضوع استقبال می کند.
وی از حسابرس شورا سوال کرد: آیا از نظر شما بعد از گذشت ۵ سال ایرادات وارد شده اصلاح شده است؟
بهرام همتی حسابرس منتخب شورا در پاسخ به سوال مطرح شده توضیح داد: بر اساس پیشنهاداتی که به شهرداری ارائه شده در سالهای آتی حدود چهار هزار میلیارد تومان اصلاحات انجام شده است. این اصلاحات باید در سال مربوطه انجام می شد اما تا سال ۹۲ اصلاحات خوبی انجام شده و هنوز بهبود مستمر وجود دارد.
علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه نیز در خصوص تاریخچه حسابرسی شهرداری گفت: گزارش تلفیق بودجه از سالهای ۸۶ و ۸۷ آغاز شده و تفریغ بودجه نیز تا سال ۹۲ انجام شده است.
وی افزود: تا کنون گزارش تلفیق سال ۸۷ و ۸۸ ارائه شده و این سومین گزارش تلفیق است. شهرداری در جلسات کمیسیون به ایرادات مطرح شده از طرف کمیسیون پاسخ داده است، و بسیاری از موارد اصلاح شده اکنون به قانون تبدیل شده و شهرداری ملزم به رعایت آنها است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: امسال اقدام خوبی برای انتخاب حسابرس سال ۹۳ انجام شده است. گزارش تفریغ سال ۹۳ به زودی از طرف شهرداری ارائه می شود اما گزارش تلفیق سالهای ۹۰ و ۹۱ باید هر چه سریعتر در صحن قرائت شود.
سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری نیز از حسابرس شورا سوال کرد: چرا گزارش تلفیق اینقدر با تاخیر به شورا ارائه می شود؟
همتی پاسخ داد: شورا به شهرداری مهلتی ارائه داد تا اصلاحات را انجام دهد و این تاخیر به دلیل مهلتی است که برای شفاف سازی بیشتر به شهرداری تهران داده شده است.
طلایی با اشاره به عقب ماندگی های فراوانی که در موضوع گزارش تلفیق وجود دارد، اظهار داشت: انتخاب حسابرس برای عملیاتی کردن بودجه شهرداری از شورای سوم شروع شده و به همین دلیل این عقب ماندگی طبیعی است.
سالاری تاکید کرد: روند و رویکرد حسابرسی باید اصلاح شود. در فرآیند حسابرسی ها در طول سالهای گذشته در شرکت های دیگر تغییر کرده است. حسابرس در فرآیند بودجه عملیاتی در طی سال باید حضور داشته باشد. ما باید نظارت در حین اجرا را تقویت کنیم. ما به عنوان اعضای شورا هیچ مسئولیتی در اصلاح فرآیند را قبول نکرده ایم و مرتبا ارائه گزارش را به تاخیر می اندازیم.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری پیشنهاد کرد: شورای شهر در برخی از مسائل مبنایی، تجدید نظر کند و با دعوت از حسابرسان خبره؛ نظرات آنها را برای اصلاح روند حسابرسی جویا شود.
وی گفت: یکی از ابتدایی ترین کارهایی که می توانیم انجام دهیم این است که حسابرس شورا برای سال ۹۴ را انتخاب کنیم تا بر روند بودجه سال جاری نظارت داشته باشد.
وی در پایان گفت: گزارش شهرداری باید همراه با گزارش حسابرس ضمیمه شده و به اعضا ارائه می شد.
طلایی نیز بیان داشت: بر اساس روال قانونی حسابرس گزارش خود را به شورا ارائه می کند و رییس شورا گزارش قرائت شده در صحن را به شهرداری ابلاغ می کند تا شهرداری توضیحات خود را در این خصوص به شورا بدهد.
نایب رییس شورا که در غیاب چمران ریاست شورا را بر عهده داشت ادامه داد: شهرداری باید از نظرات گروه مشاوران خبره حسابرسی استفاده کند و به جریان حسابرسی سرعت بدهد.
همتی نیز با اشاره به حضور پنج ساله اش به عنوان حسابرس شهرداری تهران گفت: تاخیر ایجاد شده در ارائه صورت های مذبور، ویژگی به موقع بودن اطلاعات را تحت تاثیر قرار داده است. اما تاخیر در ارائه این گزارش درخواست شورا بوده است.
دوستی دیگر عضو شورا در ادامه این جلسه عنوان کرد: طبق قانون شوراها گزارش تلفیق برای استماع ارائه می شود. ما امروز باید دو تکلیف برای این گزارش تهیه کنیم. یک حکم برای شهرداری و یک حکم برای حسابرس. ما نمی توانیم این گزارش را چون به مصوبه نیاز ندارد رها کنیم.
وی ادامه داد: حسابرس شورا باید گزارش تلفیقی توافق شده با شهرداری را به ما ارائه می کرد و ما باید این تکلیف را به شهرداری بدهیم که اقدامات اصلاحی و تکمیلی به منظور رفع مغایرت ها را انجام دهد به نحوی که در گزارش عملکرد سالهای آتی کلیه موارد مربوط به حوزه عملکرد شهرداری و واحدهای تابعه آن اصلاح شود.
احمد دنیامالی رییس کمیسیون عمران شورا در ادامه بیان داشت: قانون تجارت بر قوانین شورا ارجح است. ما برای سازمان ها و شرکت هایی که بر اساس قانون تجارت عمل می کنند حسابرس تعیین می کنیم و باید بر اساس قانون تجارت حسابرسی شوند. گزارش حسابرس شورا از طرف همه اعضای شورا است و شهرداری باید به همه بندهای مربوط به این گزارش پاسخ بدهد.
حافظی نیز تصریح کرد: گزارش حسابرس شورا ۱۷۰ صفحه بوده و جلسات کمیسیون برنامه و بودجه این گزارش را به ۴۸ صفحه کاهش داده است. شهرداری باید برای بند بند این گزارش توضیح مکتوب ارائه دهد. بعضی از بندها تخلف و یا جرم است و شهرداری باید به همه آنها پاسخ دهد.
مجتبی شاکری رییس کمیته فرهنگی شورا از دوستی سوال کرد: اگر شما یک شرکت خصوصی داشتید و بین دستورات شما و اجرا اینقدر تفاوت وجود داشت چه راهکاری داشتید؟ حسابرس باید مورد به مورد گزارش را قرائت می کرد و شهرداری به آن پاسخ می داد.
وی اضافه کرد: اگر این یک شرکت خصوصی بود ما به این شکل عمل نمی کردیم. پاسخ ها باید بند به بند و به طور همزمان ارائه می شد.
به گفته شاکری استماع گزارش سودی برای شهرداری ندارد و باید اعضا درباره گزارش ارائه شده قضاوت کنند.
محسن پیرهادی عضو کمیسیون نظارت شورا نیز با اشاره به اینکه از نظر شکلی به طور کامل به موضوع ورود نشده است؛ تاکید کرد: این گزارش مشکل ما را حل نمی کند. حسابرسی انجام شده اما این کار هنوز به اتمام نرسیده است و با پاسخ شهرداری کامل می شود.
دلفانی مدیر کل مالی و اقتصادی شهرداری تهران در پاسخ به تذکرات اعضا، گفت: صورت های مالی شهرداری به پیشنهاد شهرداری عملیاتی شده است و الزام قانونی برای تهیه صورت های مالی تلفیقی برای شهرداری تهران وجود ندارد تنها تفریغ بودجه تکلیف شهرداری است که تفریغ بودجه سال ۸۹ نیز به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسیده است.
وی افزود: چهل و هفت صفحه گزارش ارائه شده در سال مورد نظر قابل اصلاح نبوده اما در سال های بعد اصلاح شده است. برخی از موارد به این دلیل ایجاد شده که سیستم مکانیزه غیر نقد در آن سال در شهرداری تهران وجود نداشته اما امروز ایجاد شده است.
دلفانی گفت: در سال ۸۹ ثبت حسابداری به صورت دستی بوده اما حالا مکانیزه شده و مغایرت های سال ۸۹ هرگز در سال ۹۳ وجود ندارد. روند گزارش صورت های مالی تلفیقی هم این موضوع را اثبات می کند.
وی ادامه داد: در سال ۸۸ موضوع املاک بررسی نشده است اما در سال ۸۹ با توجه به بررسی املاک بازهم صورت های مالی شهرداری مشروط و یا مطلوب اعلام شده است. دستورالعمل بودجه غیر نقدی مصوب شورا شد و درصدهای بالاسری نیز مشخص شد.
دلفانی با اشاره به اینکه وضعیت حسابرسی شهرداری تهران هر سال ارتقاء پیدا کرده؛ بیان داشت: ما موفق شدیم حسابهای مالی سال ۹۳ را در خردادماه ببندیم و از نظر کیفی هم مغایرت بانکی و اموال حسابداری را صفر کرده ایم. این ها اتفاقات مثبتی است که در شهرداری تهران رخ داده و نشاندهنده این است که سیر تکاملی طی شده است.
طلایی با اشاره به تفاهم انجام شده بین شهرداری و شورای سوم مبنی بر ارائه گزارش تلفیقی تصریح کرد: ما می توانیم ماده واحده پیشنهاد شده توسط آقای دوستی و تبصره های آنها را تصویب و به شهرداری تهران تکلیف کنیم.
در پایان جلسه، رای گیری برای این ماده واحده به دلیل پایان یافتن وقت جلسه و حد نصاب نداشتن تعداد اعضا به جلسه آینده موکول شد.
نظر شما